Zde jsou mé zkušenosti z půlročního intenzivního běhání mezi T-Mobile, kde jsem postupně koupil 2x Samsung S5mini a zařízením Samsung Plaza (Ječná 36, Praha), kde jsem oba telefony mnohokrát reklamoval. Mimochodem Samsung Plaza provozuje společnost InterServis Liberec a ta má více poboček po ČR (viz
http://www.inter-servis.cz )
1) Pokud potřebujete něco reklamovat, můžete tak učinit jak u prodejce (zde T-Mobile), tak v oficiálním značnovém zastoupení, což jsem využil já (uvedeno na stránkách Samsung). Volba je čistě na spotřebiteli, pokud vám někdo říká něco jiného, je to naprostý blábol cvičeného manuála bez znalostí práva a špetky fantazie.
Zážitek: Když jsem do prodejny T-mobile přinesl vrátit přístroj již s hotovým vyjádřením oficiálního zastoupení Samsung, že souhlasí s odstoupením od smlouvy (poté, co 3x reklamováno), zarputile mě prodejce přesvědčoval, že jsem postupoval špatně a tedy že on musí znovu poslat přístroj na posouzení, zda mám na odstoupení nárok. Po mých neodbytných otázkách mi sdělil, že posouzení provede Britex a že to bude trvat cca 14 dní. A když jsem se ho zeptal, proč mám absolvovat totéž znovu a čekat další dva týdny na NIC, byl s rozumem v koncích. Nakonec jsme se (s vedoucím prodejny) domluvili, že si ověří pravost vyjádření a dají mi do dvou dnů vědět. Budiž, ale stálo mě to 65 minut života s tváří hráče pokeru a urputností pitbula.
2) Samsung Plaza (alias InterServis Liberec) mají sice jakési technické vybavení pro prvotní diagnostiku, ale odhadem 9 mobilů z 10 posílají do servisního střediska. A kam asi? No přeci do BRITEXu ! V Samsung Plaza jsou ochotní, soucitní, chápající, ale pravomoci mají asi jako sběrač míčků na tenisovém kurtu.
Zážitek 2: mnou reklamovaná závada se v Samsung Plaza projevila (uvedeno v protokolu), v Britexu při standardních testech se neprojevila. ALE Britex drží v ruce eso, Samsung Plaza zvedá ramena, zákazník utřel hubu a kráčí s nepoužitelným krámem domů.
Závěr ---> Ať uplatníte reklamaci u T-mobile, nebo v Sams.Plaza, vždycky skončí v BRITEXu. Britex dělá opravy záruční, pozáruční, dělá posudky pro oficiální zastoupení. Je přitom obložený polštáři prodejců a servisních středisek, těžko se vám tedy podaří komunikovat s někým přímo z Britexu, čím zůstává "nedotknutelný".
I KDYŽ.... jednou se mi podařilo mailem komunikovat přímo s technikem Britexu, jelikož mi v protokolu reklamace kontakt nabídl - poradil mi, jak dělat na telefonu bad-logy a poté si je nechal zaslat k vyhodnocení. Díky tomu se mi podařilo i docílit jejich souhlasu s odstoupením od smlouvy a mobil tak vrátit.
Pokud vím, Britex servisuje Samsung, Nokia / Microsoft, Sony, Huawei .... a kdo ví co ještě. Nemyslím, že by měli špatné servisáky, i když blb se najde všude. Chorý je ale systém, jakým firma pracuje - mají toho tolik, že se dá těžko hovořit o klientském servisu. Je to spíš velkovýroba drůbeže.
Pokud nechcete servis od Britexu, tak snad táborské servisní středisko zadává práci jinam (kontakt na www Samsungu). To mám od jednoho človíčka přímo ze zastoupení Samsungu, co jsem s ním hodil řeč na výstavě.
Takže neztrácejte nervy, důsledně zjišťujte, na co máte právo a za svá práva se rvěte. Jde předně o princip. Jinak si s námi budou ti korporátní hajzlíci neustále vytírat pozadí. Vězte, že např. u našich západních sousedů si nedovolí ze zákazníka dělat debila, nebo alespoň ne v takové míře.