Samsung SM-N910 Galaxy Note 4 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hadasek 27. 5. 2016 14:53

Mně teď teda překvapila jedna nemilá věc (nebo jí nemůžu najít) kterou jsem rád používal v S Note. Takové to vložení fotky, ale tím způsobem, že jsem třeba nakreslil kosočtverec a do něj pak vyfotil třeba někoho oblíbeného :-)
Samsung Galaxy S4 - White
hadasek
Junior

Odeslat příspěvekod Ip Man 30. 5. 2016 17:18

Hmm, a T-mobile stále nic :hm
Ip Man
Junior

Odeslat příspěvekod hadasek 30. 5. 2016 21:00

Dejte mi prosím někdo vědět, jakou verzi aplikace S-note máte před upgradem na Android 6?

Docela mě to její překopání nebaví :-)
Samsung Galaxy S4 - White
hadasek
Junior

Odeslat příspěvekod martin.skarabeus 4. 6. 2016 10:08

Zdarec všem.
Přináším můj návod, jak jsem rootnul telefon s oficiální českou ROM 6.0.1, na jiné verze to nemusí fungovat...

Model SM-N910F
Model name GALAXY Note4
Country Czech Republic
Version Android 6.0.1
Changelist 7733605
Build date Tue, 03 May 2016 09:56:03 +0000
Security Patch Level 2016-05-01
Product code ETL
PDA N910FXXU1DPE1
CSC N910FOXX1DPE1

http://www.sammobile.com/firmwares/down ... 1DPE1_ETL/

Návod je pro úplné lamy jako jsem já, tak zkušení si odpusťte své posměšné poznámky... :-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Stáhnout do PC Odin 3.11.1 zde:
http://odindownloader.com/download/odin3-v3-11-1

2. Stáhnout do PC TWRP 3.0.2-0 zde:
https://dl.twrp.me/trltexx/twrp-3.0.2-0 ... g.tar.html

3. Stáhnout do PC BETA-SuperSU-v2.74 zde:
https://download.chainfire.eu/964/Super ... 174328.zip
Po té tento soubor nahrát z PC do telefonu klasicky přes průzkumníka...

4.Vypnout telefon a zapnout do Download módu:(součastně držet tlačítko hlasitosti dolů + home tlačítko a po té stisknout a přidržet power tlačítko), po naběhnutí potvrďte tlačítkem hlasitosti nahoru...
5. Spustit Odin, připojit telefon k pc
6. Do kolonky AP načíst soubor TWRP a po té spustit START
7. Po restartu odpojit telefon od PC a telefon opět vypnout
8. Telefon spustit do tzv, Recovery módu (součastně držet tlačítko hlasitosti nahoru + home tlačítko a po té stisknout a přidržet power tlačítko)
9. Po naběhnutí do recowery módu (TWRP) najít ikonku instalovat, po té najít v telefonu soubor SuperSU-v2.74-2-20160519174328.zip, který by měl být už v telefonu nahrán v bodě 3, tento soubor spustit (před tím zaškrknout možnost "reboot....."
10. Po nahrátí a následném restartu (restartů může být víc) by telefon měl mít ROOT :-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Root si můžete ověřit třeba tímto prográmkem:

https://play.google.com/store/apps/deta ... heck&hl=cs
Kdo nemá Google účet, tak třeba tady:
http://root-checker.en.uptodown.com/android

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takto jsem to udělal já a fungovalo to, neručím za případné potíže a riskujete na vlastní pěst...
Samozřejmě se tímto změní Knox, takže kdo má telefon ještě v záruce, tak opět riskuje případnou reklamaci...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V případě, když něco nevyjde a telefon se dostane do tzv. Bootloopu (neustálý restart), případně při startu zatuhne, tak to lze vyřešit vyjmutím baterky, počkat cca 10 sekund, po té baterku opět vložit, spustit Download mód a přes Odin (opět kolonka AP) nahrát tento soubor:

https://download.chainfire.eu/568/CF-Ro ... mn910f.zip
Tento zip soubor je po stáhnutí potřeba rozbalit a do AP kolonky vložit toto:
CF-Auto-Root-trlte-trltexx-smn910f.tar.md5

Tímto se telefon dá opět zprovoznit....

Někdo tímto souborem provádí také ROOT , ale u mě u androida 6.0.1 to nefungovalo, ale zjistil jsem že alespoň funguje jako oprava, když se něco pokazí.... :-)
martin.skarabeus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavtoo 6. 6. 2016 12:10

Po aktualizaci se po restartu zobrazuje tahle hláška. Po jejím odpinknutím se už nezobrazuje. Jde jen o informaci, že tam mám microSD kartu nebo to má nějaký hlubší význam?

A jinak, asi mě čeká tovární nastavení. Nešlape synchronizace Google Fotek a občas se po spuštění foťáku chvěje obraz. Jinak ok, baterka možná i lepší.
Přílohy
2016-06-06%2013.06.55.jpg
pavtoo
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 6. 6. 2016 13:35

Delal jsem tovarni dvakrát ta sd karta se ukazuje vzdy pri zapnutí
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod Kaprar11 7. 6. 2016 17:17

Tak t-mobile jako poslední v cz 6.0.1. aktualizováno postřehy zatím žádné jen že mi nenabídlo aktualizaci přes OTA ale jen přes Smart Switch.MicroSD se ukazuje díky 6.0.1 mam tu S5-S7 edge-N4 a ukazuje se po restartu na všech.
Motorola D160,D520,2xM3888,Amio,Telitel,Alcatel 501,2x 302,2x SE T630,SE D750i,2x SE K790i,SE C905,Satio U1,2x SE 108i,GT 5570 mini,2x S1 I9000,SIII I9300,S4 I9505,S5 G900F,3xTab3T111,N4 N910F,S7edge G935F,S8+ G955F,S9+ G965F,S10+G975F.
Kaprar11
Junior

Odeslat příspěvekod ssamoo 8. 6. 2016 18:00

Po vyše 1 a pol roku, mi pomaly a viditeľne umiera baterka...Niekedy sa drží až do 0, inokedy telefón vypne do mŕtva pri cca 13%...resp. od 20% nižšie naskáču percentá rázovito smerom dolu, až ho vypne. Nevadí myslím, že fajn výkon na denno denné používanie..
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fverny94 8. 6. 2016 21:28

Pokud baterku zbytečně unavuješ tím, že jí necháš vybít až do 0 % tzn telefon se vypne, tak se nemůžeš divit. U moderních baterií je vždy lepší nabíjet klidně při 40 %.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 8. 6. 2016 22:40

Každý čeká na aktualizaci a já na to kdy se dostanu do servisu a nechám udělat downgrade z 6 na 4.4 kit kat
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod madmaxkimi 10. 6. 2016 23:35

Ssamoo: naprosto stejný problém,,, ale vzhledem k snadné výměně nás to nemusí trápit,,, v šuplíku už mám připravenou a přednabitou novou origo,,, jinak je znát rozdíl v kapacitě,,, myslím že nejvíc jí dává zabrat to rychlo nabíjení,,, to podle mě zkracuje její životnost,,, začal jsem přes noc používat slabou nabíječku z gear eSek a měl jsem pocit že se na čas částečně vzpomatovala,,, jinak její kapacitu odhaduju na 60-70% té nové,,, zatím mě neštve takže ji ještě používám,,, jinak jsem baterku po celý rok a půl nešetřil,,, nabíjel jsem ji asi každý den podle potřeby ať byla na 0% nebo třeba na 50%... GO NOTE 4 GO...
madmaxkimi
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 11. 6. 2016 06:12

To s rychlonabijenim tak zhave nebude...ale primo se nabizi pouzivani bezdratoveho nabijeni hlavne na noc.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod ssamoo 11. 6. 2016 13:56

Mňa to neštve, ani nemám s tým problém..moderné telefóny sú náročné na batériu, a ja ako užívateľ tiež. Nebudem si šetriť telefón, a nevybíjať ho do nuly, keď sa to niekedy proste nedá. Navyše, batéria je ľahko vymeniteľná a považujem ju za spotrebné príslušenstvo.

Rýchlonabíjanie u mňa automaticky znamenalo aj rýchlovybíjanie, od novoty. Preto cez noc nabíjam 1A nabíjačkou, keď potrebujem rýchlo dobiť, tak mám 2,1A z Note 10.1. Bezdrôtové mi vydržalo asi 5-krát, potom ma to prestalo baviť, tak som kryt aj s podložkou predal.
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bennybull 13. 6. 2016 22:05

Tak dnes aktualizace přes 300mb
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod wietter 17. 6. 2016 12:47

kdo je se svym firmware spokojeny a jsou pro neho nove OTA aktualizace otravne tak se daji trvale vypnout ,uz nebude nikdy chodit zadne upozorneni a nic se stahovat.
Musi se vypnout tato aplikace: FotaAgent.apk (com.wssyncmldm)

Kdo nema root tak to vypne pres Win a programek Debloater

Nejspolehlivejsi je podle me tento firmware, spokojenost nejvetsi
wietter
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka