od ryo2 10. 12. 2015 23:29
Jako majitel xperia z Ultra jsem chtěl nový telefon a dost mě lákal galaxy note 4.
Věděl jsem že si výkonem oproti xperii moc nepolepším,ale chtěl jsem něco trošku menšího,vyměnitelnou baterii a hlavně rychlonabíjení. Dále se jsem čekal lepší fotoaparát a hlavně jsem chtěl vyzkoušet spen.
Zatímco ve všech bodech jsem si polepšil (kompaktnější rozměry,zvukový výstup,s-pen je super,fotoaparat taky atd.) ,tak v jednom bodě jsem zaplakal - výkon tohoto telefonu je žalostný a v porovnání s xperii z ultra v mnoha bodech horší. Mluvím tu především o hrách,které si taky rád zahraji a to od emulatorů až po klasické android hry.
největší problém byl u mé oblíbené hry real racing která dosahovala možna tak 20fps... vzhledem k tomu že telefon používám opravdu naplno,dá se říct že mi plně nahradil plně PC a to včetně zmíněných her,tak mi to dost vadilo.
našel jsem řešení v podobě změny rozlišení displeje a dpi (přes adb bez rootu) a to na full HD a 441dpi. Výkon se konečně zvedl,například real racing 3 nyní jede opravdu plynule i při max. zátěži a očekávám možna i lepší výdrž baterie. To co mě opravdu zarazilo,je skutečnost,že na dipleji NENÍ vidět rozdíl mezi qhd a full HD... opravdu nechápu,proč se do telefonu rve takto nesmyslné rozlišení.
Zatím jsem pustil snad všechny programy a jediný problém co se objevil byla klavesnice,která je větší a je nutné z obchodu google nainstalovat jinou,v každým případě má-li někdo zájem o navýšení výkonu,vřele doporučuji tuto možnost,rozdíl na displeji opravdu není vidět a pokud ano,jedná se o jednotky procent-tedy naprosto zanedbatelné.
Navodů na netu je plno,strýček google poradí.
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch