Samsung SM-N910 Galaxy Note 4 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod FOKOK 2. 12. 2015 07:02

Zdravím, zaregistroval někdo z uživatelů velmi zpožděné zaostření fotoaparátu u N4? Samotná aplikace naběhne rychle, ale obraz je rozmazaný a první zaostření trvá cca 1 minutu. Potom už běží vše OK. Nepomohla ani jiná aplikace pro foto. Vada?
Díky za pomoc.
FOKOK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fverny94 2. 12. 2015 23:41

Pokud to bude dělat i po obnově továrního nastavení, tak je to nejspíš vada.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod FOKOK 5. 12. 2015 12:28

mám tam dost aplikací se složitými vztahy a nastavením (nic s fotoaparátem) a tak se mi nechce jít do továrního nastavení
FOKOK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod barešák 7. 12. 2015 11:36

občas je nutný udšlat Hard reset, u většiny telefonů aspoň 1x do roka, já jsem ho udělal teď po přechodu na 5.1.1. ale to s těma aplikacema chápu, stojí to za .... tak vyspělý systém a nedá se pořádně zálohovat... Já každopádně žádné problémy nemám, většinou měním telefon po roce, ale teď s note 4 nemám důvod, nechám si ho další rok...
barešák
Junior

Odeslat příspěvekod fverny94 7. 12. 2015 23:50

FOKOK: Jenže bez toho se stejně dál nehneš. Dáš to do servisu a hádej co bude první co udělají? Přesně tak továrko...
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 8. 12. 2015 00:45

Kdyby jste všichni neotravovaly s aktualizaci systému nemáte zádný problem.. Kdyz jsem koupil note4 měl jsem verzi firmw.4.4 a mam ji pořad aktualizace jsem zakázal a mam klid a vse funguje na 100%
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 12. 2015 07:24

re:baresak
zalohovat se da i nasteveni app bez rootu, kdyby aspon desetina uzivatelu vedela ze musi udelat wipe v recovery a idealne v advanced casti, tak by vetsina vlaken kde se resi aktualizace zely prazdnotou.Vyhozeny prachy za top modely kdyz neznate prazaklady systemu na nemz bezi.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod Auto1 9. 12. 2015 14:51

MIK43 píše:Zdravim - potřebuji poradit,pokud je telefon v klidu a přejedu nad ním rukou- na chvíli se rožne - jak nastavit aby na displeji byli vidět hodiny ?
Děkuji za radu

Myslím že takto to půjde, ale je potřeba aplikaci správně nastavit, aby se tak chovala, jak vyžaduješ.
Veškeré nastavení v aplikaci je i v CZ

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apalon.myclock&hl=cs
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 10. 12. 2015 23:29

Jako majitel xperia z Ultra jsem chtěl nový telefon a dost mě lákal galaxy note 4.

Věděl jsem že si výkonem oproti xperii moc nepolepším,ale chtěl jsem něco trošku menšího,vyměnitelnou baterii a hlavně rychlonabíjení. Dále se jsem čekal lepší fotoaparát a hlavně jsem chtěl vyzkoušet spen.

Zatímco ve všech bodech jsem si polepšil (kompaktnější rozměry,zvukový výstup,s-pen je super,fotoaparat taky atd.) ,tak v jednom bodě jsem zaplakal - výkon tohoto telefonu je žalostný a v porovnání s xperii z ultra v mnoha bodech horší. Mluvím tu především o hrách,které si taky rád zahraji a to od emulatorů až po klasické android hry.

největší problém byl u mé oblíbené hry real racing která dosahovala možna tak 20fps... vzhledem k tomu že telefon používám opravdu naplno,dá se říct že mi plně nahradil plně PC a to včetně zmíněných her,tak mi to dost vadilo.

našel jsem řešení v podobě změny rozlišení displeje a dpi (přes adb bez rootu) a to na full HD a 441dpi. Výkon se konečně zvedl,například real racing 3 nyní jede opravdu plynule i při max. zátěži a očekávám možna i lepší výdrž baterie. To co mě opravdu zarazilo,je skutečnost,že na dipleji NENÍ vidět rozdíl mezi qhd a full HD... opravdu nechápu,proč se do telefonu rve takto nesmyslné rozlišení.

Zatím jsem pustil snad všechny programy a jediný problém co se objevil byla klavesnice,která je větší a je nutné z obchodu google nainstalovat jinou,v každým případě má-li někdo zájem o navýšení výkonu,vřele doporučuji tuto možnost,rozdíl na displeji opravdu není vidět a pokud ano,jedná se o jednotky procent-tedy naprosto zanedbatelné.

Navodů na netu je plno,strýček google poradí.
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod peter34 12. 12. 2015 11:47

Hm, zaujímavé, práve som schválne nainštaloval RR3 a ide bez problémov tak neviem kde môže byť chyba,
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
peter34
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 12. 12. 2015 15:37

Tak to si děláš srandu ne? Mas taky verzi se snapdragonem,nebo exynos?

Je pravda že proti recenzím,které note4 vychvalovali se mi výkon moc nezdá. Další věc kdy telefon jede hůře než xperia z je emulátor staričké psx konzole.

Nicméně v nejnovějším antutu mám 66700 bodů (jen v full hd rozlišení) a 3d marku ice storm mám 24 Tis bodů (taky full hd).
Benchmarky jedou dobře v reálném využití ale telefon pokulhava.

Stejně je ten telefon výkonnostně strašně nevyvážený ,zkusim hard reset a uvidíme,kdyžtak se ještě mrknu po fórech, ostatně nejsem jediný,kdo na výkon snapdragonu v note 4 nadává.
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 12. 12. 2015 18:21

Mozna stacilo udelat HR...mam Note 4 (Snapdragon) od srpna, vypnul jsem prechody, neinstaluji kazdou kravinu a telefon slape jak vino. Tim nerikam, ze treba S6 nebude rychlejsi, ale na vetsinu veci staci. Je ale pravda, ze Sygic i Locus nejsou tak plynule jak bych v r.2015 cekal, ale nijak mne to neomezuje je to spis o pocitu. Treba stejne mapy mi na Lg G2, ktere mam porad slapou pri prohlizeni plynuleji (Mapy.cz i Sygic). Je mi jasne, ze rozdil vykonu graf.akceleratoru mezi S800 a S805 nepokryva rozdil rozliseni...nebo jen spatna optimalizace pro samsung? RR3 mi ale paradoxne slape plynule i na N4.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod madmaxkimi 13. 12. 2015 00:07

ryo2:
Naprostý souhlas,,, Note 4 mám už přes rok a šlape skvěle,,, nová aktualizace na 5.1.1 posunula optimalizaci systému (plynulost touch wiz) konečně na tu správnou úroveň,,, ale Real Racing 3 dává Note 4 na pr*el,,, hraju ho téměř každý den a musím potvrdit občasné snížení snímkové frekvence která mě dokáže pěkně vytočit... Podle mě je to právě to převádění do QHD které dává procesoru pořádně zabrat... Jinak je Note 4 skvělý stroj u kterého výjmečně vydržím na dlouho... Z mého pohledu je to ideál,,, ani velký ani malý,,, na mobil fotí dobře a po multimediální stránce špica... Takže,,, GO NOTE 4 GO...
madmaxkimi
Junior

Odeslat příspěvekod cartee 13. 12. 2015 13:38

já bych řekl to samý.. občas mi telefon jede jako prase rychle ale občas mi přijde že nestíhá nevím no.. zbytečný aplikace tam nemám.. podle mě je note 4 hodně nevyváženej, samsung by měl zapracovat na jeho odladění, i když si myslím že je to na pohodu tak pořád je co vylepšovat.. ;-) uvidime to přinese android M.
cartee
Junior

Odeslat příspěvekod Jiras175 13. 12. 2015 21:31

Zdravím všechny,
mám dotázek na citlivost na příjem GSM signálu ( data doma napotřebuji, mám Wifi). V mém bydlišti je příjem horší a některé mobily mají problém se signálem. Dříve jsem měl S4, žádná sláva to nebyla. Zkoušel jsem LG G3 a skoro signál nechytil, teď mám Xperii Z1 Compact, ta celkem funguje ale potřebuji velký display, hodil by se právě N4... a do Iphonu se mi moc nechce (IP 6 tady s přimhouřením oka funguje)
Nikde se mi to nepodařilo zjistit a brát si postupně tel. z e-shopů a pak je zase vracet není nic příjemného....

Díky moc za odpovědi Jirka
Jiras175
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka