Samsung SM-G313F Galaxy Ace 4 LTE - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Impressionist 17. 11. 2014 17:28

Dobrý den,
Nedávno jsem si pořídil Samsung Galaxy Ace 4. Hned po rozbalení a vložení SIM karty se vyskytl problém při volání, kdy se telefon nezamkne klasicky při naklonění a při poloze v dlani se zase "rozsvítí", jako to bylo u mých předchozích telefonů Samsung Galaxy Note a Samsung Galaxy S, ale místo toho se přes dispaly objeví šedivý obrázek zámku ("poklepejete pro odemknutí"). Problém je v tom, že ono klepání je citlivé na mou tvář i ucho stejně jako na moje prsty takže když hovor předčasně neskončí tak si nechtíc třeba zapnu bluetooth, snížím jas, nebo vytočím jiné číslo.
Na T-Mobile a v Samsung prodejně se nemůžou shodnout zda je to "vlastnost" telefonu či vada (jako vlastnost mi to osobně přijde úplně pitomé, nepraktické a zkrátka to znemožňuje normální telefonování.
Mohl by mi tuto problematiku někdo objasnit? Když si nechám telefon "přeprogramovat" tak přijdu o 2 letou záruku u T-Mobilu kde jsem telefon zhruba před týdnem koupil.

Díky za odpovědi!
Naposledy upravil Fíla dne 17. 11. 2014 19:49, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu
Impressionist
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mahonay 17. 11. 2014 21:01

Udělej tovární nastavení a pokud to nepomůže tak je pravděpodobně vadný senzor a čeká tě reklamace. Může to být i bug v T-Mobile romce protože tento operátor nejvíce zasahuje do úprav firmweru.
Než se na něco zeptáte použijte políčko hledat na tomto fóru
Samsung S23 Ultra
mahonay
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Impressionist 17. 11. 2014 22:31

Bojím se, že továrním nastavením to nijak nezměním. T-Mobile na to má lhůtu 30dni a jejich "odborníci" tvrdí, že je to vlastnost modelu :/. Každopádně díky za radu.
Impressionist
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hanes84 16. 12. 2014 14:17

O vadu se nejedná. Telefonu chybí senzor přiblížení, tak se to řeší přes ten zámek. Není to úplně elegantní a absence tohoto senzoru je úplná blbost. Zajímalo by mě, co v tom Samsungu vymýšlí. Nicméně dá se na to zvyknout a problém už s tím nemám. Hovory ukončuji tlačítkem vypnutí.
Hanes84
Junior

Odeslat příspěvekod Marcelino 17. 12. 2014 01:41

No ja mám SM-G357FZ Galaxy Ace4 , ktorý tiež Samsung totálne zmrvil touto "vychytávkou". :-!
Nechápem - takto pokaziť inak celkom slušný mobil - veď koľko mohli "ušetriť" vynechaním senzora priblíženia ?
Teraz je to na telefonovanie vpodstate nefunkčný prístroj. Veď dokonca nefunguje aj úprava hlasitosti počas hovoru :oboze - pri stláčaní bočného tlačidla síce bargraf na displeji mení hodnotu, ale v reáli to nemá nijaký efekt - hovor má stále rovnakú hlasitosť... :grr:
ten kto navrhol aj ten kto schválil vynechanie proximity senzora si zaslúži okamžitý vyhazov !!!
A za odmenu obom aspoň rok v kuse nechať týmto pošahaným mobilom vybaviť tak 100 hovorov denne... :hmm:
Marcelino
Junior

Odeslat příspěvekod alissan 2. 1. 2015 20:51

Chtěla jsem si tento mobilní telefon pořídit, po přečtení tohoto fóra tedy nevím nevím :-( Má to být můj první smartphone, po měsíci hledání jsem si vybrala tento, a ted ctu tohle :-(
alissan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klouzan 19. 1. 2015 13:39

Jiz jsem zahledl nejake zminky o tomto problemu v recenzich o nem..To me velmi mrzi za cenu v T-mobile pod 4tis se mi velmi libil a chtel jsem jiz pro nej jit.Ted nevim,koukal jsem,ze O2 ma za stejne penize starsi Core LTE.Ten urcite nema tenhle nedostatek,co jsem cetl.Ale jinak netusim,jaky je,bojim se, jak bezi starsi dvoujadro.Vzhled je ok,prijemna zada..hledam samsung jsem tak nejak zvyklej
klouzan
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 19. 1. 2015 15:32

Normálně bych si u Vodafonu koupil Galaxy Ace 3 LTE, který je odzkoušený, odladěný a funguje naprosto bez problémů. A parametrově je srovnatelný s Ace 4, má menší displej, což je dle mého plus a hlavně nemá AMOLED displej, kterej se mi na všech telefonech do roka vypálil.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod alissan 20. 1. 2015 14:26

Majitelé tohoto mobilního telefonu, přišli jste na to, jak udělat printscreen obrazovky bez nutnosti užití aplikace?
alissan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fverny94 20. 1. 2015 16:29

Sibstr: s tím vypalováním to nebude tak horký ;)

alissan: Neví zda Ace 4, ale většina samsungů screenuje při souběžném podržení home + power tlačítek :)
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod alissan 20. 1. 2015 19:22

Funguje, skvělé! :-)
alissan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WazziCze 5. 2. 2015 01:25

Zdárek, dnes jsem si koupil Galaxy Ace 4 (G357FZ) a po pořipojení k domácí Wifi mi nejde internet. Signál plný, připojení OK ale prohlížeč nenabíhá. Druhý mobil i NTB jedou na Wifi úplně bez problému. Nevěděl by prosím někdo co s tím? Je koupený u T-mobile.. :hm
WazziCze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 5. 2. 2015 07:28

Impresssionist píše:Nedávno jsem si pořídil Samsung Galaxy Ace 4. Hned po rozbalení a vložení SIM karty se vyskytl problém při volání, kdy se telefon nezamkne klasicky při naklonění a při poloze v dlani se zase "rozsvítí", jako to bylo u mých předchozích telefonů Samsung Galaxy Note a Samsung Galaxy S, ale místo toho se přes dispaly objeví šedivý obrázek zámku ("poklepejete pro odemknutí"). Problém je v tom, že ono klepání je citlivé na mou tvář i ucho stejně jako na moje prsty takže když hovor předčasně neskončí tak si nechtíc třeba zapnu bluetooth, snížím jas, nebo vytočím jiné číslo.

Si rypnu - ty modely typu ACE atd maji realnou hodnotu tak 1500 korun,nicmeně když vas baví připlacet za logo vaše volba - no a poněvadž řešení ti nikdo nenapsal tak snad rypnutí přežiješ.
Existuji věci - aplikace,editace určitych věci ktery ti tento problem vyřeší..Potřebuješ podminku aby po dobu hovoru bylo turn off display during call - okamžikem přijetí hovoru,zaroven dotyk na obrazovku nesmi během trvani hovoru rozsvěcet obrazovku.Existuji na to přimo aplikace - lepši volba je rovnou si sehnat něco co ti pořeši i ty tlačitka hlasitosti a dalšich milion chyb - pokud seš trochu zdatnej fakt doporučuji tasker...
Podminka potom může vypadat - screen off during call,end call - screen on - wait 5 second..
Telefon tim padem ti nic nezapina samovolně,hovor ukončiš tlačitkem,nebo ho ukonči druha osoba,každopadně do pěti vteřin od ukončeni hovoru se ti opět zapne display.Vzhledem k prioritě ulohy nechtěnej doty displaye během hovoru nema šanci cokoliv spustit.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak