Samsung Galaxy S6/S6 Edge(+) - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod chemer 22. 12. 2015 08:53

Fold6 | A56 | S24+ | A15 | Watch6 Classic | Tab A8
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Lukke 22. 12. 2015 09:50

JorgeJay: Přečti si fórum a např. mé poznatky. S6 je velmi kvalitní telefon, ale přístup servisů je přímo katastrofální. Takže je to taková sázka do loterie, buď budeš naprosto spokojen (v případě žádné vady), nebo naprosto znechucen (pokud se pustíš do reklamací). Rychlost telefonu, prostředí i kvalita kamery je srovnatelná s iPhone 6S.

UPDATE: Tak dnes jsem s Alzou vyjednal vrácení peněz za tu mojí S6 Edge, ačkoliv jsem kupoval na IČO (telefon je stále ve 3. reklamaci). Alespoň někde dobrý přístup (na rozdíl od servisů). 26 tisíc zpět a tímto končím se Samsungem a zůstávám u Huawei P8.
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod ondraa09 27. 12. 2015 19:58

čauvec všichni,

S6 edge už mám delší dobu jsem hodně spokojeny az na baterku ale ten problem ma asi kazdy, ale trosku uz me nudi nocni hodiny, nevi nekdo o nakym vylepseni, programek, rekneme zda nejde nastavit aby byli porad zaplí, nebo se treba stridalo kazdych 12hodin z jedny strany na druhou nebo zda je nedat na jiny misto na displeji, jiny vzhled, atd :-)

+ neví nekdo zda se mi pixely pak vypali do displeje? popripade zda uz to nekdo vypaleny ma? osobne mi pripada divny ze hodiny jsou porad na stejnym miste mozna by se mi i libilo kdyby kazdou hodinu se treba o milimetr posunuli
ondraa09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukke 28. 12. 2015 14:55

ondra: Když pominu ten katastrofální pravopis... Tak nastavit to nejde. Noční hodiny jsou ovládány přímo TouchWizzem, nejedná se o externí aplikaci a žádná externí aplikace je neumí ovládat. Bylo by nutné nahrát přímo upravený firmware a toto mít upravené přímo v custom rom - jak prodloužení délky nočních hodin, tak jejich posun. Možná na xda někdo na tom zapracoval, netuším, můj čas je příliš drahý na to šťourat se v mobilu celý den. Noční hodiny jsem měl aktivní 10 hodin denně a po půl roce nic vypáleného nemám, přece jen svítí na naprosto minimální jas.
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod kubino 28. 12. 2015 20:06

Zdravím, obecný dotaz, jaký je přístup servisů Samsung k záručním opravám telefonů z EU dovozu, berou je bez problémů nebo se to musí pořád posílat přes prodejce?

Dost silně uvažuju o S6, podle heureky vezmu buď 32GB verzi z české distribuce (za 12k) nebo 64GB verzi z EU distibuce (13,5k).
Jinak, už jsem byl rozhodnutý pro Sony Z5 Compact, ale názor jsem změnil kvůli kvalitě fotek, displeje a větší odolnosti proti pádu.
kubino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fverny94 28. 12. 2015 21:53

V případě šedivky musíš reklamovat pouze přes prodejce.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod MySam 28. 12. 2015 23:26

2kubino
Podle heuréky CZ distribuci 32GB verze neseženeš pod 13990Kč.
Jen pokud využiješ O2 extra za 12995 Kč… To je asi teď nejvýhodnější a já toho taky využil...
Mě bohatě stačí ta 32 GB verze, po nainstalování všeho (navigace a programy) mi zbývá stále 19 GB volného prostoru... Fotky super!

Koupíš šedivku a prodejce přestane existoval a máš smůlu… Reklamaci nelze podat...
Pokud budeš mít i Sony EU distribuci, tak taky nečekej autorizovaný servis v případě reklamací.
Sony má menší displej a stojí stejně. (14k - CZ distribuce)
MySam
Junior

Odeslat příspěvekod ondraa09 28. 12. 2015 23:53

Lukke: oki dik, kouknu na XDA. Taky teda vypálený displej jsem zatim nezpozoroval, tak snad to bude oka i za rok:-) Teď jen něco sehnat aby ty noční hodiny běžely nonstop :)

btw viděl jsem dnes že v dalším androidu to bude trošku přepracovaný tak snad bude něco i tam na nastavení

-- 28. 12. 2015 22:55 --

fverny94: osobně mám hodně špatnou zkušenost se sony servisem, proto mám teď S6. Kor ten foták nemá sony prostě lepší + stále zlobí přesvětlování displeje u nočních fotek s bleskem
ondraa09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kubino 29. 12. 2015 00:21

O té akci O2 vím, našel jsem jeden obchod kde je cz distribuce za 11900,-. Asi ho vezmu tam.

Teď mám HTC One X s 32 GB a stačí mi (ebooks 2 GB, audio 6 GB, navigace 1 GB, aplikace 5 GB). Starost mi spíš dělají fotky, které zabírají každá přes 6 MB, o videu ani nemluvě.
kubino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MySam 29. 12. 2015 11:12

Pokud myslíš http://www.elektrortv.cz za 11900 Kč tak to určitě CZ distribuce nebude. Přečti si hodnocení na Heuréce. Prodávají PL šunty... Vydávají je za CZ.
Proč mají v obchodních podmínkách že musíš reklamovat u nich? Šedivka jak Brno... :D
V podmínkách je prodej na IČO jen 12 měs záruka? Taky divný...
Kdyby měl mít CZ distribuci tak proč nemá i bílou variantu?

Citace z Heuréky...
Na dotaz, proč zboží (koupil jsem LG G3) obchod prodává tak levně (cca o 1000 KČ levněji než jiné obchody) mi prodavač jen "zamumlal pod fousy" cosi o dovozu odkudsi z Evropy, a ne o oficiálním českém prodeji, a že se na to lidi často ptají.
Samotná prodejna v Praze vypadalo jako by se do ní před pár hodinami nastěhovali, nebo jako by ji právě vyklízeli. Na stěně byly asi dvě vitríny, ve kterých viselo asi 10-20 obalů na mobily, nic víc. Trochu mě to zarazilo, a upřímně se trochu bojím jak by tam mohla probíhat případná reklamace.

další...
koupil jsem si samsung galaxy s6. Zbozi mi prislo v poradku a vsak jak bylo z polske distribuce tak byl v telefonu i PL software. Sel jsem ho proto hned druhy den reklamovat´. Prodejce se na telefon podival a hned ho poslal do ostravy na predelani na CZ software. behem 2-3 dnu (prac. dny) mi telefon prisel. A dnes jsem s ním velice spokojeny.
MySam
Junior

Odeslat příspěvekod kubino 29. 12. 2015 15:35

jj ten jsem myslel. U většiny telefonů uvádí EU distribuce, ale u některých cz. Před vánoci jsem tam jeden telefon vzal, tak je znám. Telefon byl z Polska, což je EU distribuce a nevidím v tom problém. Pro mě to znamenalo ruční odinstalaci asi 4 aplikací, jinak vše je česky a přístroj byl nový, originálně zabalený. Tu jejich pobočku mám blízko, tak je pro mě možná jednodušší nosit přístroj k nim než jezdit někam do servisu. Plus, kdybych řešil třeba prasklý displej, tak si opravu stejně zaplatím ať se jedná o šedivku nebo cz.

I když za ten rozdíl tisícovky proti O2 mi to asi nestojí.
kubino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bennybull 29. 12. 2015 17:55

No ono záleží co se bude dít když náhodou přestane telefon fungovat nebo bude závada, problém je že oni sice koupí ale kromě třeba přehrání software nic jiného neudělají tak že se může stát že ti potom zůstane telefon který odmítnou opravit
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod MySam 29. 12. 2015 18:33

Já bych šedivku nechtěl... Obchod zavře a máš smůlu. Reklamace rozhoduje obchod a né autorizovaný servis. (servis z tebe má zisk a proto ti to opraví, obchod to stojí peníze a proto to zamítne...)
Hlavně na polské ROM jsou aktualizace dosti pomalé... (né tak časté) Flash ROM přes odin jedině...
Pokud by mi prasklo sklíčko (ještě se to nestalo) od toho mám pojištění domácnosti a určitě by šel telefon do autorizovaného servisu a fa následně proplacena pojišťovnou. Stačí mít dobře nastavenou pojistku.
MySam
Junior

Odeslat příspěvekod chalitmon 1. 1. 2016 22:27

Jak to máte s baterií u S6 Edge? Mě se totiž telefon někdy vybije i za pár hodin, přes noc, když s ním nic nedělám. Ve správci baterií je vidět, že se s telefonem nic nedělalo ale baterie jde raketově dolu a telefon je strašně zahřátý. Teď jsem dokonce natáčel video - klasicky FHD na 30 snímků\s a telefon mi po minutě a půl napsal že vypíná nahrávání a že se přehřál a mám to zkusit opět až vychladne....to se mi stalo už několikrát.....co to je???
Také se mi stane, že někam jedu, telefon má 50% a za hodinu a půl mě něco hřeje strašně v kapse, telefon vytáhnu, je strašně rozpálený a má 1%
chalitmon
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 1. 2016 09:24

android governors - misto na interactive visí na power,tzn. všechny jadra na plnej kotel misto aby tak jely par vteřin, zůstanou tak viset na stalo a nezměni režim.Telefon nepřechazi do deep sleep ani při vypnutem displayi.Klasika kdy se to stava,nikoliv bezpodminečně pouze takto - ota aktualizace ve stylu, hele update,bum,aktualizuji..Najiždim po aktualizaci přimo do systemu misto abych udělal pro sichr wipe.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak

Předchozí stránkaDalší stránka