Samsung Galaxy S6/S6 Edge(+) - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 3. 2017 11:54

Diskuze týkající se držáku do auta přesunuta sem
viewtopic.php?f=12&t=1261380&start=0
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pedro226 20. 3. 2017 11:07

Ahoj, tak mi včera přišla na klasickou S6 aktualizace na Nougat, zatím teda nepozoruju nějaké extra změny, spíše mi ještě rychleji klesá výdrž baterie. Ale to nic, chtěl bych se spíše zeptat na dvě věci, které mě trochu naštvaly. Úplně překopali položky v nastavení, moc se mi to teda nelíbí, ale hlavně nemůžu nikde najít, kde se dá přepínat mezi rychlým a klasickým nabíjením? Na android 6 byla přímo položka Baterie, kde se to dalo přepínat, zde jsem nic takového nenašel.. :/ A druhá věc, vůbec se mi nelíbí, že na samsung klávesnici změnili, že si nemůžu jako volitelnou klávesu nalevo od mezerníku nastavit klasickou čárku (,). Na šestce jsem si mohl vybrat mezi hlasem, emotikony, čárkou a dalšími věcmi, na Nougat si taky můžu vybrat, ale čárka mezi nimi není. To mě štve, protože teď musím vždy klikat na další klávesy a teprve tam vybrat čárku pokaždé, když ji potřebuju. Nezjistili jste prosím, zda jde klasicky mít vedle mezerníku čárku (aby napravo zůstala tečka?)

Děkuji
Pedro226
Junior

Odeslat příspěvekod jarsou 20. 3. 2017 11:26

Zatím ti asi nikdo moc neporadí, podle Sammobile to v ČR má zatím jen Vodafon. A nebo ty máš jinou? Tak zpět, teď jsem si to zkusil a už to má i O2....
Instalaci udělám odpoledne....
jarsou
Junior

Odeslat příspěvekod DaweStr 20. 3. 2017 12:30

Zdravím.
Měl bych dotaz ohledně výměny baterie na sgs6 edge.
Někde jsem četl, že při poklesu kapacity baterie pod 80% během dvou let je výměna baterie zdarma.
Je to stále možné? Popřípadě, kam bych měl s tímto problémem zajít?
Díky za odpovědi ;)
DaweStr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarsou 20. 3. 2017 15:16

Pro Pedro226
Tak jsem to nainstaloval, změny jsou, ale na to se zvykne.
Rychlé nabíjení se ovládá v Systému v Údržbě zařízení - baterie - a nahoře v pravo jsou 3 tečky Rozšířené nastavení - a tam je Rychlé nabíjení kabelem...
Co se týká klávesnice, tak nevím, používám Smart Keyboard Pro, ta je absolutně dokonalá....
O tom, jak se to bude rychle vybíjet, si řekneme tak za týden, mám zkušenost, že aspoň tak dlouho si většinou nový systém sedá. Instaloval jsem to bez továrního nastavení, zatím vše zůstalo zachováno a funguje...
jarsou
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 20. 3. 2017 16:11

jarsou píše:Zatím ti asi nikdo moc neporadí, podle Sammobile to v ČR má zatím jen Vodafon. A nebo ty máš jinou? Tak zpět, teď jsem si to zkusil a už to má i O2....
Instalaci udělám odpoledne....

O2 už má aktualizaci na android 7?Jestli ano a máte i simku O2 s nějakým paušálem, funguje vám VoLTE?
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod David Stránský 20. 3. 2017 20:16

Tak já shodnotím Nougat celkem negativně. Líbí se mi prostředí ikdyž to s tou bílou trochu přehánějí a nedivil bych se, kdyby zachvíli i to písmo nastavili do bílé barvy... Ikony jsou konečně na světlém neprůhledném a ne šedém pozadí nebo se samy přetvoří do unifikovaného tvaru viz obrázek. Tučnější písmo je mi taky sympatičtější a celkově Samsung sází na jednoduchost. Těší mne také možnost minimalizovat Youtube do malého okna zatímco dělám ostatní věci nebo funkce dvakrát poklepání na tlačítko Poslední, čímž se měním mezi dvěmi posledními aplikacemi.
Štvou mě však tři zásadní věci. Ve shrnovací liště jsou tlačítka umístěné v úzké liště a nataženým palcem je fakt obtížné se na dané tlačítko trefit. Mohli tu lištu dotyku udělat větší, stejně tak by mohla klikatelná oblast zasahovat i do popisku daného tlačítka. Další věcí je klávesnice, byť je vzhledově super. Tlačítku nalevo od mezerníku chybí možnost přidání čárky nebo otazníku. Musím tak dlouze držet tlačítko tečky a čekat, než se objeví další znaky. Třetí nevýhodou je zasekané prostředí Galerie. Byl jsem rád, že se jim konečně podařilo jejich slavnou Galerii optimalizovat, protože jsem vždy používal QuickPic, ale Nougatem to zase pos*ali. Provedl jsem factory reset a i přesto.
Přílohy
17410240_10207384475525131_1189147831_n.png
David Stránský
Junior

Odeslat příspěvekod Isil 20. 3. 2017 22:24

Zdravím,

má někdo info, jestli se už někomu objevila aktualizace na Nougat u Samsungu S6 Edge z volného prodeje (oficiální česká distribuce)?

A chtěl jsem se zeptat, přešel jsem z iPhonu a nevím, jak na klávesnici změnit při psaní adres, aby tam nebylo přednastaveno napravo vedle mezerníku .com, ale aby tam bylo rovnou .cz. Nevíte, jak na to?

Díky za rady.
Isil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pedro226 20. 3. 2017 22:53

To jarsou:
děkuji, tu baterku bych hledal asi pěkně dlouho, nechápu, proč to nenechali v tom nastavení, zase je tam takhle o x kliků navíc...

Ta klávesnice mě pěkně štve, tu úplně doj****... teď abych si taky stáhl nějakou externí. A co ještě nechápu, na šestce jsem se na internetu přihlašoval přes otisk prstu, jen mi to vždy nabídlo tuto možnost a od příště už jsem se takto přihlašoval. Nevím, proč se mám teď na sedmičce registrovat do nějakého samsung pass, abych se tak samo mohl přihlašovat i nadále? Navíc rovnou při odsouhlasení podmínek píší, že některé údaje, jako je například i ten otisk prstů, se ukládá na jejich servery.. To jako proč? No zatím jsem z toho teda spíše zklamaný než nadšený. Dělal jsem po instalaci ještě tovární nastavení a mám teď vše naprosto zpřeházené, ani záložní obnova neobnovila vše jak bylo předtím... A baterie už naštěstí vypadá lépe, uvidíme po tom týdnu..
Pedro226
Junior

Odeslat příspěvekod Egee 21. 3. 2017 12:34

Pedro226
dej si SwiftKey Keyboard
ta klávesnice nemá chybu - mám řadu let a dokonce jsem tenkrát kupoval plnou verzi
https://play.google.com/store/apps/deta ... tkey&hl=cs
Zatím nemám aktualizaci
no ale používám Nova Launcher a tak vzhledové otázky nebudu řešit, NL má plno vychytávek a možností.
„Kvalitní produkt /systém nepotřebuje reklamu“
Egee
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tomrichter421 21. 3. 2017 13:21

Isil píše:Zdravím,

má někdo info, jestli se už někomu objevila aktualizace na Nougat u Samsungu S6 Edge z volného prodeje (oficiální česká distribuce)?

A chtěl jsem se zeptat, přešel jsem z iPhonu a nevím, jak na klávesnici změnit při psaní adres, aby tam nebylo přednastaveno napravo vedle mezerníku .com, ale aby tam bylo rovnou .cz. Nevíte, jak na to?

Díky za rady.

Taky by mě zajímalo kdy bude uvolněna pro ty co mají volný prodej a ne přes operátora. Mám S6 edge z volného prodeje a kontroluju aktualizace každý den po oznámení a zatím nic. Nechci si to tam nahrávat radši sám abych něco nepodělal.
tomrichter421
Junior

Odeslat příspěvekod Egee 21. 3. 2017 19:21

Možná to už zde někde je
Pokud někomu chybí Kies  ke správě třeba kontaktů - lze použít 
MyPhoneExplorer
https://play.google.com/store/apps/deta ... rer.client
+
https://www.fosshub.com/MyPhoneExplorer.html

Funkčnost potvrzuji 
„Kvalitní produkt /systém nepotřebuje reklamu“
Egee
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dolík 21. 3. 2017 21:06

Chci se zeptat, když stahuji z ulož to film do mobilu, tak se mi nestahuje, ale hned se mi spouští.na S4 jsem film normálně stáhla a koukla kdy jsem chtěla. Kde to někde nastavit, aby to stahovalo a ne přehrávalo? Děkuji...
Dolík
Junior

Odeslat příspěvekod mahonay 21. 3. 2017 21:44

Použít jiný prohlížeč na stahování např. Chrome nebo Dolphin.
Než se na něco zeptáte použijte políčko hledat na tomto fóru
Samsung S23 Ultra
mahonay
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 3. 2017 22:04

Stáhni z gplay aplikaci Ulož.to. Tam to funguje normálně
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka