Samsung S5610 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomixon 16. 6. 2014 10:19

Zbláznila se stránka s rss novinkama.
Vypíše Invalid URL (2).
Vygulil jsem, že pomůže změnit adresu novinek na "feed://list"
To sice funguje, ale musím ji vždy znovu vypsat, protože Opera 4.5 neudrží nové záložky.
Tomixon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BFU2 16. 6. 2014 21:54

Fila: S tím nahravanim na kartu sem to zkousel uz nastavit driv ale asi nejak spatne tak sem to ted projel všechno znovu a přenastavil i další veci a už to všechno běží jak má, takze dekuju za inspiraci a at se dari :-)
BFU2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod halikm 21. 6. 2014 18:59

Ahoj Fila , dakujem za radu ohladne nainštalivania súboru Weather.Zdá sa, že môj problem je inde
Po nainštalovaní súboru Weather a rovnako Opera, hlási: - No data -Povoliť prístup na sieť- po povolení -Error-java.io.IOException:TPC open .Oprerator o2 mi poslal nastavenie na internet,ale telefon to nevedel ,tak mi po konzultacii poslali Wap pripojenie.Neviem či je to plnohodnotné.Ale stránky mi to otvára , pripojenie ide dobre.Ďakujem ti za radu a prajem stále tu ohromnú trpezlivosť s nami . :roll:
halikm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JJurko 21. 6. 2014 23:29

Mám asi tretí S5610, posledný kupovaný z Metra za cca 38€ v akcii. A nejako občas blbne - napríklad,občas mi telefón nezhasne úplne display, ale zostane malinko podsvietený - čo samozrejme žerie batériu.Niekedy pomôže ísť do menu niekde a vrátiť sa - a display zhasne úplne, niekedy ani to nepomôže. Najnovšie mi nefungovalo slúchadlo - nepočul som volajúceho ( fungoval iba hlasitý hovor cez repro). Po troch dňoch momentálne slúchadlo funguje, čo si o tomto myslíš Fila? Čo môže byť príčina takéhoto chovania ?
Mimochodom, prečo, opakujem PREČO Samsung neurobí tento model s Wifi, a s dvomi Sim? nedajbože aj s navigáciou... by nestačil vyrábať, toto výrobcom nedochádza? Som si istý, že ak by S5610 mala Wifi,2-sim a navigáciu, tak by to bol najpredávanejší telefón s hardwarovou klávesnicou, a dostal by sa počtom predaných kusov aj medzi najpredávanejšie smarfóny... už minule som spomínal že by som potreboval spustiť Line alebo whatsapp, ale to myslím stále nejde..
JJurko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod halikm 22. 6. 2014 14:24

Fila: nepomohlo mi to žiaľ , skúšal som to niekoľko krát. Ďakujem za ochotu
halikm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Humpajs 22. 6. 2014 21:28

halikm: zkus změnit nastavení java heap. najdeš ho v menu>aplikace>hry a další>volby>upřesnit>nastavení javy. opera 8 se rozběhne při java heap 1500 kb a více (ideálně 3500 avšak při téhle konfiguraci zase přestává korektně běžet aplikace facebook ). MIDP heap by mělo stačit výchozích 1700 kb ;-)
Humpajs
Junior

Odeslat příspěvekod Johnycb 23. 6. 2014 10:58

Zdravím, pár měsíců jsem taky majitelem S5610. Vyzkoušel jsem i moderní chytrý telefony, ale na starou klasiku prostě nic nemá. Takže po rychlém odchodu smártfounu (dotyková vrstva, ldc, atd.) jsem dlouhou dobu hledal, až mi padl zrak na S5610. Chtěl bych poděkovat všem, hlavně Fílovi, za tohle fórum a rady, protože povyšují telefon na maximum!! (pozn.: už se to tu řešilo, ale opravdu nechápu, proč někoho z výroby nenapadlo dát do toho GPS, popř. i Wifi - i když k netu netřeba - lidi by jim utrhali ruce!).

Mám jen pár poznámek a tipů:

Fíla: Díky za upravený fw a aktualizace, vše běží jak má :-) Instalace nového fw po několika pokusech úspěšná. Jen mám na monitoru problém zobrazit nebo upravit velikost celého okna bfloaderu, takže nejde přečíst konečná hláška pro odpojení telefonu, ale nakonec to na druhej pokus nebyl problém. Jinak místo tlačítek 1 a 3 jsem před nahráváním fw únavou zmáčknul 1 a 4 a fw se nahrál i tak. Co se týče vlastností fw, tak k němu nemám výhrady! Snad jen jednotlačítkový zámek kláves, ale na to si člověk zvykne ;-)

Jinak se mi taky jako několika málo ostatním stávalo a zatím ještě občas stává, že vypadává síť (v režimu 3G, jak je to u 2G ještě nezkoušeno) a buď se objeví ikona lupy (hledá) nebo červeného kolečka (nedostupná). Vždycky pomohl restart. Vypozoroval jsem, že se telefon takhle sekne, když toho po něm chci najednou moc nebo používám internetový aplikace - Opera, FB, ale nevím, jestli by to mohl být důvod, nebo se prostě jen nestíhá přeladit 3G/2G.

Pro někoho může být problém paměť jen na 300 sms, ale pak jsem to prostě řešil zálohou a hotovo.

Kryt, pouzdro - to byl problém. Najít dneska něco slušnýho a neurčenýho pro smártfouny je věda. Nechtěl jsem nic podobnému typu "kapsa" nebo "ponožka" - není nic vidět a špatná manipulace s telefonem...Vyřešil to ale internet a globalizace. Takže kromě různých pouzder, která tu již byla prezentována, nabízím ještě inspiraci na aukru v podobě vyklápěcích klipsů, který mi ale nepřijdou moc praktický vzhledem k proporcím telefonu NEBO ebay či aleiexppres, kde se dají sehnat plastové kryty okolo boků a zad telefonu. V kombinaci se sreen-shieldem ideální.

Suma sumárum, v kombinaci s tímhle fórem považuji S5610 po dlouhé době zase za ideální telefon a pokud se v blízké době neobjeví nějaká lepší klasika (jako že asi moc ne), povede to S5610 ještě dlouho.
Johnycb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Helimann 23. 6. 2014 12:06

Ahoj, skúšam nahrať FW podľa návodu, ale moja cesta skončila pri inštalácii "Driver2.exe"
už som to vyskúšal mnohokrát, ale stále vypisuje chybu :(

"SAMSUNG Mobile USB Download Driver Software was not installed successfully (9)"

Driver1 sa nainštalil bez problémov. Používam Win8.
Helimann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod caco 23. 6. 2014 18:17

halikm:
Fíla píše:halikm: Ahoj, pokud můj postup nepomohl, bude problém s daty pravděpodobně na straně Tvého operátora, příp. ještě můžeš vyzkoušet změnu přístupového jména na "o2internet".

Aplikácia Weather pracuje s prístupovým menom "internet" ako aj s "o2internet". Vyskúšané.
Weather.png
Weather.png (24.44 ) Zobrazeno 6551 krát

Johnycb píše:Jen mám na monitoru problém zobrazit nebo upravit velikost celého okna bfloaderu, takže nejde přečíst konečná hláška pro odpojení telefonu, ale nakonec to na druhej pokus nebyl problém.

Musíš nastaviť väčšie rozlíšenie obrazovky.
caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod caco 24. 6. 2014 17:32

Fíla píše:caco: Po delší době Tě opět zdravím. :-) Jak se Ti podařilo docílit textu s kurzívou ve spodní části obrazovky, jedná se o upravené téma?

Fíla: Aj ja Ťa zdravím, samozrejme aj ostatných diskutujúcich.
Hľadal som možnosť, ako zväčšiť písmená pri zobrazovaní mien,
Fonty.png
Fonty.png (22.08 ) Zobrazeno 6286 krát
a tak som v programe "FontCreator" zväčšoval veľkosť písmen, ale písmená sa zväčšovali aj v iných obrazovkách a neboli dobre vykreslené, tak som vybral kompromis veľkosť 120%.
Fonty1.png
Fonty1.png (29.96 ) Zobrazeno 6344 krát

V programe je možné pridať efekt "Italic", ktorý som použil a to je vlastne odpoveď na Tvoju otázku.

Upravoval som fonty: GD_Euro.ttf, GP_Euro.ttf, GS_Euro.ttf a GT_Euro.ttf. Prepísanie fontov je dosť zložité, musí sa použiť aplikácia "UC Browser", nakoľko "MiniCommander" fonty neprepíše. Je to len pre skúsených užívateľov.
caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod caco 24. 6. 2014 20:14

Fíla: Áno, dobre si to pochopil. Zväčšil som písma, ktoré sa nachádzajú v telefóne, cez manažéra súborov v aplikácii "UC Browser".
Nahrať akékoľvek písmo je možné, má to ale jeden "háčik". Musel by si v programe "FontCreator" otvoriť font Gx_Euro.ttf a font, ktorý chceš nahrať a z neho prekopírovávať do Gx_Euro.ttf písmená, ktoré potrebuješ. Musí proste ostať zachovaná architektúra originál súboru.
caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 15. 7. 2014 22:40

Zdravím. Kam zmizel web s upraveným FW?
Naposledy upravil Fíla dne 15. 7. 2014 23:26, celkově upraveno 2
Důvod: upraveno
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 15. 7. 2014 23:25

Taky se chci zeptat.. Už asi po třetí.. Kam zmizel ten web a všechny zmínky o tom upraveném FW?
Naposledy upravil Fíla dne 15. 7. 2014 23:27, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněn OT
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The waiter 16. 7. 2014 21:38

Tak to som teda aj ja veľmi nepríjemne prekvapený. Ak je to však naozaj koniec, chcem poďakovať za úsilie vyvinúť naozaj skvelý FW, ktorý sa musel páčiť každému.
The waiter
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 17. 7. 2014 06:47

Souhlasím s The waiter, důvod k vulgaritám nechápu. Tito lidé si neuvědomují, že je to kromě trochu času nic nestálo.
Já jsem se zde ptal proto, protože jsem hledal postup, který jsem si neuložil (FW mám). Jestli návod někdo má. prosím zda by mi ho mohl poslat v soukromé zprávě. Díky.
jaro2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka