Zdravím, pár měsíců jsem taky majitelem S5610. Vyzkoušel jsem i moderní chytrý telefony, ale na starou klasiku prostě nic nemá. Takže po rychlém odchodu smártfounu (dotyková vrstva, ldc, atd.) jsem dlouhou dobu hledal, až mi padl zrak na S5610. Chtěl bych poděkovat všem, hlavně Fílovi, za tohle fórum a rady, protože povyšují telefon na maximum!! (pozn.: už se to tu řešilo, ale opravdu nechápu, proč někoho z výroby nenapadlo dát do toho GPS, popř. i Wifi - i když k netu netřeba - lidi by jim utrhali ruce!).
Mám jen pár poznámek a tipů:
Fíla: Díky za upravený fw a aktualizace, vše běží jak má

Instalace nového fw po několika pokusech úspěšná. Jen mám na monitoru problém zobrazit nebo upravit velikost celého okna bfloaderu, takže nejde přečíst konečná hláška pro odpojení telefonu, ale nakonec to na druhej pokus nebyl problém. Jinak místo tlačítek 1 a 3 jsem před nahráváním fw únavou zmáčknul 1 a 4 a fw se nahrál i tak. Co se týče vlastností fw, tak k němu nemám výhrady! Snad jen jednotlačítkový zámek kláves, ale na to si člověk zvykne
Jinak se mi taky jako několika málo ostatním stávalo a zatím ještě občas stává, že vypadává síť (v režimu 3G, jak je to u 2G ještě nezkoušeno) a buď se objeví ikona lupy (hledá) nebo červeného kolečka (nedostupná). Vždycky pomohl restart. Vypozoroval jsem, že se telefon takhle sekne, když toho po něm chci najednou moc nebo používám internetový aplikace - Opera, FB, ale nevím, jestli by to mohl být důvod, nebo se prostě jen nestíhá přeladit 3G/2G.
Pro někoho může být problém paměť jen na 300 sms, ale pak jsem to prostě řešil zálohou a hotovo.
Kryt, pouzdro - to byl problém. Najít dneska něco slušnýho a neurčenýho pro smártfouny je věda. Nechtěl jsem nic podobnému typu "kapsa" nebo "ponožka" - není nic vidět a špatná manipulace s telefonem...Vyřešil to ale internet a globalizace. Takže kromě různých pouzder, která tu již byla prezentována, nabízím ještě inspiraci na aukru v podobě vyklápěcích klipsů, který mi ale nepřijdou moc praktický vzhledem k proporcím telefonu NEBO ebay či aleiexppres, kde se dají sehnat plastové kryty okolo boků a zad telefonu. V kombinaci se sreen-shieldem ideální.
Suma sumárum, v kombinaci s tímhle fórem považuji S5610 po dlouhé době zase za ideální telefon a pokud se v blízké době neobjeví nějaká lepší klasika (jako že asi moc ne), povede to S5610 ještě dlouho.