Samsung S5610 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaro2 18. 9. 2014 13:02

Bummer píše:Co jsou prosímtě ty profily hovorů?

V noci jsem se spletl, myslel jsem "Protokoly hovorů a SMS".
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod Bummer 18. 9. 2014 13:02

Alfa000 píše:Ale mal by som na majitelov tohto telefonu otazku. U SE sa po sparovani telefonu s notebookom nainstaloval nejaky standardny Bluetooth modem cez ktory som sa pripajal s notebookom na internet. Je mozne takto sa pripajat cez bluetooth na internet aj u tohto samsungu??? Ak ano, idem ho ihned objednat 8-)

No nezdá se mi, že by se něco vyloženě instalovalo, ale vypadá to, že ten telefon jako modem použít jde. Nezkoušel jsem to nastavovat dál, bo nevím, co by mi to provedlo s kreditem. :)
Naposledy upravil Fíla dne 19. 9. 2014 00:53, celkově upraveno 1
Důvod: citace zkrácena
Breaking a part of my heart to find release
Taking you out of my blood to bring me peace
Bummer
Junior

Odeslat příspěvekod Alfa000 19. 9. 2014 09:08

Diky filo za odpoved. Mobil som uz teda objednal o<:) . Rychlostny limit BT je mi dobre znami ale to mi neprekaza, internet mam vsade, doma v kancelarii atd... Ale niekedy sa mi treba pripojit ked som prave u zakaznika, alebo niekde v aute na odpocivadle a to len koli nejakym emailom atd a to mi uplne staci. Diky moc... ;-)
Alfa000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stív 19. 9. 2014 16:22

Fíla píše:Díky za tip, nicméně Max-Shop ve většině případů prodává "šedivky", i když u S5610, která je za pár stovek, by to zase tolik nevadilo.

Tak to se omlouvám.Tyto věci vůbec neznám.Myslel jsem,že když tam mají napsáno "zboží pochází z distribuce ČR" tak bude vše OK.
Stív
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaro2 20. 9. 2014 03:22

Fíla: Děkuji za odpověď. A ten tvůj firmware je super. :-)

...
13. zde nulou označte složky customer a images, a pak stiskněte pětku pro zkopírování
14. při dotazu, zda nahradit soubory, stiskněte dvojku
...

Při instalaci aktualizačního balíčku jsem stisknul pětku, ale žádný dotaz se neobjevil - kde dělám prosím chybu? :?:

Dají se v inteligentní domovské obrazovce zobrazit jak normální velké hodiny na ploše (ty tam mám), tak i ty mrňavé úplně nahoře na liště? Nějak jsem na to nepřišel, ty nahoře jsem tam nedostal.
Důvod: Dívám se na hodiny tak, že telefon venku jen lehce povytáhnu z pouzdra nebo z kapsy, aby mi nevypadl. Ty větší používám, když ho mám třeba na stole a dívám se na hodiny z větší dálky. ;-)
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod Petr Štejnar 20. 9. 2014 15:04

Mám S5610 s originál FW.Jde pod jednotlivé klávesy přiřadit předvolbu tel. čísla?Zatím se mi to nepodařilo.
Petr Štejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mefr 20. 9. 2014 17:42

jaro2 píše:Dají se v inteligentní domovské obrazovce zobrazit jak normální velké hodiny na ploše (ty tam mám), tak i ty mrňavé úplně nahoře na liště?

Jestli myslí ty žluté hodinky nahoře, tak to jde takto:
Přílohy
Displej.jpg
Displej.jpg (48.24 ) Zobrazeno 4606 krát
menu.jpg
mefr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaro2 20. 9. 2014 21:39

Fíla:: Dík, už se mi to podařilo - šlo o nahrazení původního pozadí plochy hezčími, že? :-) Jinak ještě jednou díky za tvůj FW, s ním je padesátšestdesítka úplně jiný, o třídu vyšší mobil. :-)
Svátky se bohužel dají zapnout pouze v režimu "Jedny hodiny". Pokud najdu v budoucnu způsob, jak je zobrazit i při aktivním inteligentním režimu, určitě to pak zahrnu do některé z příštích verzí FW.

Pořád to platí? :-)

mefr: Ty hodiny jsem nastavil podle tvého návodu a jsou přesně tak jak jsem si to představoval. Moc díky. :-)

Jak se mohu na netu zbavit neustálých upozormění "Certifikát vydavatele nenalezen"? V origo FW mě to otravovalo pravidelně 2x při vstupu do e-mailové schránky Seznamu, nyní mě to dělá navíc mnohokrát (tak 5x na jednu akci) při jakékoli akci na FB (dřív to chodilo hladce)? Předem dík. ;-)
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 23. 9. 2014 08:02

Dal jsem telefon do nabíječky a několik vteřin nic, pak mi naskočila ikonka připojení k PC. Ani po vytažení z nabíječky nezmizela - až po vypnutí a zapnutí. Dal jsem ho znovu do nabíječky a reakce vůbec žádná, zůstala pouze zelená ikonka baterky, totéž při připojení k PC. Opět jsem telefon vypnul a zapnul a teprve pak se začal chovat korektně. Stalo se to už někomu z vás? Kde by mohla být chyba? Díky. :-)
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod caco 23. 9. 2014 18:25

Ahoj
Pravdepodobne bude špina v šachte USB. Mal som podobný problém nekorektného správania sa mobilu pri pripojení USB kábla.

caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod luboslab 25. 9. 2014 10:13

Používám mobil jako modem po USB (EDGE).
Nepravidelně, tak jednou za 2h mi přestane odesílat data a pouze je příjmá. Tím se mi přeruší internetový připojení, mobil restartuji a vytáčím znovu aby internet jel. Zjistil jsem že je nejlepší připojit USB k mobilu hned po jeho zapnutí dřív než se v něm načtě systém. Pak se dá ovládat svou klávesnicí i když je připojený k PC a internet mi spadne až tak po 10h.
luboslab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasi12 25. 9. 2014 16:59

Ahojte,
cez moj (teda bratov) S5610 sa zrazu neda volat ked mam zapojene klasicke sluchatka 3,5 mm na pocuvanie hudby. To iste robi aj ked tam pichnem normalny headset. Jednoducho hovorim do mikrofonu na telefone, sluchatka su zapojene ale druha strana ma nepocuje. Az ked odpojim sluchatka, tak sa da rozpravat a pocut. Nemate s tym skusenosti ? Vsimol som si ze nehodi ziadnu ikonku hore ked su sluchatka pripojene. Neviem ci to s tym suvisi.
Nemate nejaku radu ? Uz som dal aj novy FW a nepomohlo.
Tomas
tomasi12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stív 25. 9. 2014 19:53

Zdravím.
Tak sehnat na tento mobil pouzdro je fakt problém.Už jsem u nás poběhal kde co,a nikde nic.Vždy prý "něco určitě najdeme" a nakonec "hmm,my ho opravdu nemáme,zkuste za týden".Představoval bych si s klipem za opasek,ale buď jsou velká,nebo malá.Nejhorší na tom je,že když mám mobil v kapse,tak se mi už stalo,že se sám odemkne.Ten dvojklik na odemykání je perfektní,to by se asi nestalo,ale nejsem na fóru dlouho,tak nevím,jestli Tě smím požádat Fílo,o upravený FW.Kdyby to šlo,byl bych moc vděčný.
Stív
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaro2 25. 9. 2014 23:36

Stív píše:Představoval bych si s klipem za opasek,ale buď jsou velká,nebo malá.

Taky bych rád sehnal takové pouzdro. :-)

caco píše:Pravdepodobne bude špina v šachte USB.

Nějaká nečistota tam byla. Možná způsobovala u kompu i nahodilé pády systému po připojení telefonu USB káblem ještě s origo FW. Po vyčištění to je zatím O.K, snad to nezakřiknu. ;-)

Fíla píše:Jakou paměťovku používáš (značka a kapacita)? Z vlastní zkušenosti mohu doporučit kartu od SanDisku s kapacitou 8 GB. Při použití 16 GB karty může docházet k problémům při nahrávání (rádio, diktafon, nebo hovory).

Trochu doplním svou zkušenost s paměťovkou. Já používám ADATA MicroSDHC karta 16GB Premier Class10 a funguje perfektně jak dříve s origo, tak nyní i s poslední verzí upraveného FW, a to zcela spolehlivě i při nahrávání rádia, hovorů nebo diktafonu. (Tehdy pro mě byla vzhledem k nákladům na dopravu i cenově výhodnější než karta nižší třídy.) :-)
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod AnanasBananas 26. 9. 2014 19:50

Stív: No já tedy nevím nakolik se výrobcům příslušenství dnes vyplatí vyrábět originál pouzdra pro lowendové (levné "hloupé") mobily. Spíš bych asi řekl, že ne! Pro 5610 jsem si v ElectroWorldu koupil rozměry přiměřené tvrdé kožené pouzdro od Aligátora, které mi naprosto vyhovuje. Nosím v něm navíc i drobný papírový finanční obnos, jízdenky, stravenky apod. To nejjednodušší řešení často bývá i to nejlepší. ;-) 8-)
AnanasBananas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka