Samsung S5610 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod The waiter 24. 1. 2014 19:11

Dobrý deň. Po dvoch dňoch používania ruského FW konštatujem, že sa jedná o úplne iný telefón aký som kúpil. Myslím v tom pozitívnom ohľade (ďakujem Filovi za FW). Deklarované vlastnosti naozaj fungujú, hoci ich treba ponachádzať a pozapínať. Chcem ešte pridať niekoľko mojich postrehov:
- plánovaná zmena profilov (večer sa automaticky zapne režim TICHÝ a ráno NORMAL). Úžasné je, že si to môžete rozplánovať s ohľadom na pracovný týždeň aj víkend. Nastavenia-telefón-plán
- osvetlenie kláves pri rôznej úrovni jasu
- váčie obrázky volajúceho (toto ma fakt potešilo:). Tie pôvodné boli fakt malé
- s tým rádiom neviem ako to bolo myslené. Síce ho spustím ale čo je mi to platné, keď z repro vychádza len šum. Zrejme kvôli absencii slúchadiel.
- neviem ako šetriť batériu pomocou postupu č. 6.1. Kód *#4777*8665# nie je možné zadať

Nie je dôvod sa vracať k pôvodnému softvéru. Tento je geniálny :-)
The waiter
Junior

Odeslat příspěvekod RecRaptor 25. 1. 2014 21:45

ahoj, koupil sem si pred par dny tenhle telefon a moc se mi libi, ma par chybicek ktere ale nejsou tak hrozne az na jednu ktera mi celkem vadi a v nekterych recenzich jsem cetl ze se stava hodne lidem a to je to obcasne vypadavani site, kvuli kteremu se musi telefon vypnout a znova zapnout, tak jsem se chtel zeptat jestli ten upraveny firmware resi tuhle zavadu nebo jake s tim mate zkusenosti jestli se to nekomu po updatu toho upraveneho stava?
RecRaptor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tabr75 25. 1. 2014 23:14

Zdarec. Dřive se mi to taky stávalo ale po nastavení na gsm je to v pohodě. zkus: menu-nastavení-síť-režim sitě-gsm.
Dej vědět jestli to bylo tím nebo ne. U mne tento problém ze strátou sítě zmizel.
Měl bych dotaz na lidi co maj v tomto skvělém founu upravený fw zda funguje automatické nahrávání všech hovorů na paměťovou kartu a zda nemohou někam ,třeba na uložto hodit zkušební nahrávku , popřípadě screeny displeje s upraveným fw.
Ve founu mám zatím XXME1.
tabr75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RecRaptor 26. 1. 2014 01:04

diky za info, vyzkousim,
jinak sem si prave nahral ten nejnovejsi FW a je to parada :)
RecRaptor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 26. 1. 2014 16:48

Dobrý den, kdyby se podařilo opravit chybu zamrznutí telefonu při odesílání a přijímání souboru, prosím o kontakt. Děkuji. :)
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osky1 27. 1. 2014 09:41

Jen poznatek k upravenýmu firmwaru a k automatickému nahrávání všech příchozích i odchozích hovorů. Já používám kartu micro sd 8GB a hovor se mi nahraje i uloží.
osky1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RecRaptor 27. 1. 2014 14:40

jeste bych mel takovy maly dotaz, v tom upravenem FW jde na uvodni obrazovce zapnout krome budiku a minimalizovane Javy jeste i dovolena ale neprisel jsem na to co to je nebo jak se to aktivuje, nevite nekdo co to je?
RecRaptor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osky1 27. 1. 2014 16:10

Fila: Je to micro SDHC 8GB class 4 Kingston
osky1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tabr75 30. 1. 2014 11:45

Zdarec.Tak jsem do s5610 narval ten upravený fw a musím říst ,že je skvělý. Nahrávání funguje na výbornou i s kartou kingston micro sdhc 8gb class4.

Jen jeden poznatek, v protokolech se nachází karty VŠECHNY PROTOKOLY-ZMEŠKANÉ HOVORY-ODCHOZÍ HOVORY-PŘIJATÉ HOVORY a další dvě karty na které se nedá dostat. Originální fw má v protokolech i zprávy ,zatím nevím jak je tam dostat.

Nešel by ScrenShot by Photo-key natrvalo nastavit? Po vypnutí a zapnutí telefonu se přehodí na Off.
tabr75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Humpajs 30. 1. 2014 14:47

abych se taky podělil o další zkušenosti s FW se záplatama: to nahrávání hovorů jsem zkusil zapnout a funguje v pohodě, kartu mám ADATA micro SDHC 8 GB class 4 :-)

bohužel mi ale nefunguje korektně aplikace Facebooku (po instalaci se zapne, ale nejsou vidět ikony a po vypnutí a zapnutí aplikace fb už ani nenačte), což mě trochu štve, bo v opeře je to někdy za trest tím procházet
Humpajs
Junior

Odeslat příspěvekod Humpajs 30. 1. 2014 20:08

není zač ;) a FB mi dělal problémy už na původním FW, ale nakonec se umoudřil s nějakou novější verzí tuším. a teď na novým FW jsem to přeinstaloval hned několikrát, ale pokaždý to samý, možná bych mohl zkusit nějakou starší verzi, ale zatím sem bohužel nenašel :-(
Humpajs
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 30. 1. 2014 21:01

Humpajs: Chyba s FB aplikací se vyřeší nastavením výchozí hodnoty JAVA HEAP (default:1460kb) a MIDP Heap (default 1700kb). :) Doplním: Toto nastavení najdete u každé aplikace, vyberte ji v seznamu "Hry a další", zmáčkněte levé tlačítko, poté Upřesnit a následně "Java Heap Config".

Kdyby se vyřešil problém s Bluetooth, byl by ten upravený software bez jediné chybičky. Co se týče protokolů a zpráv, uvítal bych, kdyby se mi tam ty zprávy zobrazovali jako v původním FW, člověk je tak měl rychleji po ruce. :)
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krudum 30. 1. 2014 23:31

Jak se dá odeslat vizitka z tohoto telefonu? (SMS)
Krudum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 31. 1. 2014 10:47

Krudum: V seznamu kontaktů vybereš daný kontakt, zmáčkneš levé tlačítko "Volby" a poté na 12. pozici najdeš příkaz "Odeslat vizitku přes=>" a poté vyber třeba "Zpráva". :)
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Humpajs 31. 1. 2014 17:12

robikbedrunka: díky moc, měl jsem java heap na 3500, tak sem to změnil a konečně to funguje :-) jinak co se zpráv týče, tak sem navolil pro tlačítko doleva novou sms a pro tlačítko dolů zprávy a tak se k tomu dostanu rychle ;-) (jen mám pocit, že přiřazení zkratek pro směrový tlačítka nefunguje při inteligentním pohotovostním režimu)
a taky bych byl šťasten, kdyby kolegové z Ruska vyřešili problém s bluetooth :-)
Humpajs
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka