Re: Samsung Galaxy S7/S7 Edge - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MaTToS8806 11. 9. 2016 02:37

Ako je to s tým SpO2 meraním? Takúto položku nemám v nastaveniach aplikácie S Health,, telefón má najnovší dostupný SW, rovnako S Health je aktualizované ale SpO2 proste chýba... Mám to z bežného elektra - voľný predaj nie operátor (avšak aj tak je to verzia ktorú predávajú v Orange ktorý MT nebranduje tzn., rovnaký Product Code ako voľný predaj SM-G935FZWAORX).

Je dôvod aby zrovna táto funkcia nebola dostupná??
GS7 Edge 32GB ORX
MaTToS8806
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 11. 9. 2016 07:01

Reliks píše:Bohužel to není pravda. Už myslím od červnové aktualizace je zpřístupněno VoLTE na telefonu z volné distribuce ETL. Vyzkoušeno se SIM kartou T-mobile.
Vidíš, a já to u G935FXXU1APF2 neměl.
Oops!
Junior

Odeslat příspěvekod Carllos VoIP 11. 9. 2016 11:50

Přesně jak uvádí Reliks, bylo to uvolněno někdy v červnu a byl jsem mile překvapen, jak se rapidně zlepšil hovor :-)
iPhone 12 Pro Max, AW 5
Carllos VoIP
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 11. 9. 2016 12:24

Není, poslední verze FW pro ETL

Screenshot_20160911-121605.png
Screenshot_20160911-121539.png
Oops!
Junior

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 11. 9. 2016 12:27

Tak můj nový S7 classic, dostal velký záhul v akqaparku a přežil bez poruchy, jen i po nějakých 12 hodinách nešel nabíjet přes USB, stačilo pořádně fouknout do USB konektoru a šlo to.

Nemáte někdo typ, jak deaktivovat displey, když fotím a natačím ve vodě? Často mi to vypnulo foták.

Další věc ale to bude všeobecně k Androidu, dá se nějak nastavit aby telefon byl v pořád v modu "na výšku" a při spuštěném Youtube se automaticky přetočí?
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 11. 9. 2016 13:20

Telefon nikdy není určen do vody! Když tak jediné ve speciálním pouzdře..výrobce normu ip68 děla proto aby když telefon náhodou se dostane do vody tak přežije..
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 12. 9. 2016 04:40

bennybull: ty mas dost :D
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod M.BoBo 12. 9. 2016 05:41

Tak on má ve své podstatě "bennybull" pravdu. Telefon není určen ke koupání, je spíš prevence, když náhodou do vody spadne (zmokneš, skočíš do vody s telefonem, který zapomeneš v kapse atd..). Však to většinou výrobci telefonů píšou v podmínkách.

Pokud mám auto, které má 10 airbagů, tak to také není návod k tomu s ním bourat rychlostí větší, než bez airbagů. Je to pouze další prvek k ochraně (v případě auta ochraně cestujících, u telefonu ochraně zarizeni).
M.BoBo
Junior

Odeslat příspěvekod Lukke 12. 9. 2016 13:25

Carllos VoIP píše:Přesně jak uvádí Reliks, bylo to uvolněno někdy v červnu a byl jsem mile překvapen, jak se rapidně zlepšil hovor :-)

Máte pravdu pánové. Zjišťoval jsem někdy na jaře a toto nešlo. Nyní v menu volbu "Hovor VoLTE" opravdu mám, toho jsem si vůbec nevšiml!

-- 12. 9. 2016 13:27 --

Oops! píše:Není, poslední verze FW pro ETL

Poslední verze ale je BPH6.
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 12. 9. 2016 13:54

Cardi: běž a zjisti si názor Samsung Česka republika uvidíš žádný vůbec žádný telefon není určen ke koupání a když to někdo děla zbytečně riskuje záruka se na toto nevztahuje
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod Lukke 12. 9. 2016 17:58

bennybull: Takže chceš říci, že pokud má např. venkovní elektro zásuvka certifikaci IP68, tak ji nelze používat na zahradě? A jakou zásuvku bys tedy nainstaloval na zahradu do mokré země? Pokojovou? Od toho ta certifikace je a s mobilem je to stejné. Jen není možné telefon používat v chlorované či mořské vodě.
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod radmik 12. 9. 2016 21:15

Návod na použití hlásí toto:

Údržba odolnosti proti vodě a prachu
Pokud do zařízení pronikne voda nebo prach,může dojít k jeho poškození. Chcete-li zabránit poškození zařízení a zachovat jeho voděodolnost a prachotěsnost,pečlivě dodržujte tyto rady.
• Neponořujte zařízení do vody hlouběji než 1,5 m a pod vodou ho nenechávejte déle než 30 minut.
• Nevystavujte zařízení působení vody pod tlakem,například tekoucí vody z kohoutku,vln v moři nebo vodopádu.
• Pokud bylo zařízení vystaveno působení čisté vody, pečlivě ho usušte pomocí čisté, suché látky. Pokud bylo zařízení vystaveno působení jiných kapalin, opláchněte je čistou vodou a pečlivě ho osušte pomocí čisté, suché látky. Pokud byste se těmito pokyny neřídili, mělo by to nežádoucí vliv na výkon a vzhled zařízení.
• Bylo-li zařízení ponořeno do vody nebo je-li mokrý mikrofon, reproduktor či přijímač, nemusí být během hovoru dobře slyšet zvuk. Před použitím zařízení otřete suchým hadříkem nebo je důkladně osušte.
• Dotykový displej a další funkce nemusí správně fungovat, pokud zařízení používáte ve vodě.
• Zařízení bylo testováno v řízeném prostředí a získalo certifikaci odolnosti vůči vodě a prachu v konkrétních situacích (splňuje požadavky klasifikace IP68 uvedené v mezinárodní normě IEC 60529 – stupně ochrany poskytované ochrannými kryty [Kód IP].
Podmínky testování: 15–35 °C, 86–106 kPa, 1,5 metru, 30 minut).Navzdory této klasifikaci není vaše zařízení zcela odolné proti poškození vodou v jakékoliv situaci.

No ani tak to podle mne není zcela jednoznačné :-)
radmik
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 12. 9. 2016 22:26

Přesně jak píši ano spadne do vody klid nic se neděje a oni vědí..když přijdete reklamce a ať telefon kde se dostala voda reklamaci neuznaji z důvodu ze jste porušily podmínky za jakých se muže mobil používat .. Water resistant u hodinek.. Stejný taky nejsou vodotesny ale snesou sprchu atd ale plavat? Ne to by musely být testovány na atmosférický tlak vody

-- 12. 9. 2016 22:29 --

Ještě dodám ze zásuvky na zahradě snesou sprchu déšť ale taky nebudou podvodou v aquaparku jak psal kolego ze tam byl ve vodě zkrátka jen tu Radime to že i pokud je telefon voděodolný s certifikaci IP 68 tak není možno s ním chodit do bazénu a fotit a tak dále na to zkrátka on není stavěny je stavěny na to že když vám telefon například zmokne nebo omylem spadne do vany nebo ho omylem sprchujete tak se nic neděje ale není dělá mi aby jste si ho vzali k moři a pod vodou se fotili pokud to někdo dělá tak je zkrátka hloupý

-- 12. 9. 2016 22:56 --

Zde například vyjádření Apple k normě ip67: Apple sice uvádí, že rozlité tekutiny, cákance ani prach nepředstavují žádný problém, ovšem na případné vniknutí kapaliny do telefonu nárok na záruční opravu (výměnu) nedostanete.
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod Lukke 13. 9. 2016 08:04

bennybull: Když už se tu oháníš tím aquaparkem, tak samozřejmě jsou např. světla, která jsou přímo určena do vody a splňují danou certifikaci. Tak jako IP68 u mobilu, který je možné ponořit do vody. Dle tebe by to ale znamenalo, že tu vodu v bazénu nemají raději vůbec napouštět. V návodu je to napsáno zcela jasně. Certifikace IP68 je splněna, tečka.

bennybull píše:omylem sprchujete tak se nic neděje ale není dělá mi aby jste si ho vzali k moři a pod vodou se fotili pokud to někdo dělá tak je zkrátka hloupý

O tom tu naprosto nikdo nediskutuje. Telefon není možné používat v chlorované vodě (aquapark) či mořské vodě. To dá snad rozum. Mimochodem, nauč se psát česky, nedá se to číst.
Lukke
Junior

Odeslat příspěvekod kakadu77 13. 9. 2016 09:32

IPS68 je odolnost nějakému tlaku. Takže 1,5m pod vodou v klidu je nějaký tlak. Pokud se s telefonem hýbe tak tlak se docela rapidně zvyšuje. Stejně tak pod tekoucí voda působí již zase nějakou větší silou. V servise stačí dát telefon na tlakovou zkoušku a když předepsaný tlak zvládne je chyba jednoznačně na straně zákazníka.
kakadu77
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka