Re: Samsung Galaxy S7/S7 Edge - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod guiz 8. 12. 2016 16:10

Mě to připojování a odpojování dělalo u androidu beta 7 jen u domácí Wifi, pořád dokola i při plném signálu. Všude jinde ok. Po první aktualizaci pořád to stejné. Po druhé aktualizaci to přestalo a vše je teď ok. U androidu u 6 jsem tento problém neměl.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod skacma 11. 12. 2016 23:51

Můžete mi prosím poradit?

Mám problém s připojením S7 Edge do LTE....
Celou dobu co mám telefon, mi nikdy telefon neukázal připojení do 4G, maximálna H+...

Zkoušel jsem různé změny nastavení apod, nic nepomohlo.
Jsem z Olomouce, ale ani v Praze jsem se na 4G nedostal a ve většině případů,
když vyjedu z města s větším pokrytím, tak mi zůstane vždy Edge a ostatní stále chytají 4G...

Operátorem je T-mobile a tarif mám momentálně přes rámcovou smlouvu na firmu...
Můžete mi prosím poradit, s čím může být problém, popřípadě, jak ho řešit?

Děkuji za odpověď
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod SteveCZ 12. 12. 2016 00:01

A jak je stará SIM? Jde o to, jestli vůbec LTE umí. Pak jen stačí operátora požádat o její výměnu.
SteveCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skacma 12. 12. 2016 00:31

To mě vůbec nenapadlo.... no už to bude tak 5 let určitě...
a nevadí že na té simce je tarif přes rámcovou smlouvu?
Stačí jen jít do T-mobile a nechat si vyměnit kartu?

Update:
Už to funguje, musel jsem poslat sms na T-mobile, vypnout telefon a najednou to funguje a LTE se zaktivovalo... měl jsem za to, že to bude automaticky fungovat, ale byla potřeba aktivace skrze sms.
Díky moc :-)
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod BaldaP 12. 12. 2016 18:06

Máte už aktualizace s prosincovým zabezpečením na 6.0.1?
BaldaP
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 12. 12. 2016 19:40

Ne
Oops!
Junior

Odeslat příspěvekod szoustal 12. 12. 2016 21:02

Já mám, ale mám testovací verzi Android 7
szoustal
Junior

Odeslat příspěvekod Lordpcman 12. 12. 2016 22:32

Taky se hlásím :-) mám prosincové zabezpečení, ale jak psal kolega víše mám testovací android 7 :-) (nemohu se dockat androidu 7.1.1)
Lordpcman
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 12. 12. 2016 22:42

Je možné že 7.1.1 bude tento týden. V komunitě byl příspěvek od uživatele že už Samsung interně testuje další verzi beta a údajně to má být bomba, máme se těšit. Tak to tipuju na 7.1.1. ;-) Aktualizace má být dostupná tento týden.
Android N Beta build ZPL7
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod inkvizition 12. 12. 2016 23:10

A jak jste se k té betě dostali? Já se pokoušel stáhnout tu beta app, ale vyhodilo to chybu serveru. Nebo musím přepnout OS na jinou zemi? Díky za radu
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 12. 12. 2016 23:20

Přes Odin jsme do telefonu flashli první betu androidu 7 s CSC BTU. Potom nainstalovali aplikaci Samsung beta a registrovali se. Poté začali chodit aktualizace. Ale byly otevřené registrace, myslím že bylo zase během pár dní plno a stopli to. Je to tak 14 dní. První kolo bylo asi před měsícem.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod inkvizition 12. 12. 2016 23:30

Aha, tak tento postup vim, myslel jsem, že lze nějak obejít ty zavřené registrace. Flashovat se mi nechce, tak alespoň dávejte vědět, jak se to s novým OS má :)
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod Snapsik 13. 12. 2016 08:25

Zdravím, mám takový dotaz. Když fotím v osvětleném interiéru (nejčastěji v restauraci), fotky nejsou ostré. Tedy, vše statické na zachyceném snímku ostré je, ale hlavy osob jsou v drtivé většině rozmazané. Před S7 Edge jsem vlastil Galaxy NOTE 4 a tam tento problém nebyl. Fotky byly vždy pěkně ostré. Samozřejmě když se dotyčný hodně pohyboval, tak ne ale většina byla. Na S7 zřejmě stačí malinký pohyb a je to. Je na to třeba zapnout nějaký speciální režim? Je to pro mne v tomto krok zpět a jsem nepříjemně překvapen! Díky za každou radu.
Snapsik
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 13. 12. 2016 09:14

Snapsik: Ten problém tam být musel a nebo tam nebyl, protože buď automatika nastavovala kratší čas, a tím pádem bylo předtím tam kde jsi fotil o něco více světla. A nebo nastavila vysoké ISO a tím pádem si mohla dovolit kratší časy. Note 4 má světelnost f2,2, Galaxy S7 má světelnost objektivu f1,7 tudíž jím projde více světla, Tam kde dejme tomu přo ISO 50 potřebujuje NOTE 4 čas 1/4s, tam Galaxy S7 při ISO 50 stačí kratší čas 1/30s.

A tady se právě dostáváme na limity mobilního telefonu a jejich všemožných duálních, trojtónových apod....LED diod. Pokud teda použiješ blesk. I ta nejsilnější LED dioda se nemůže rovnat (prozatím taková v mobilech není) XENONOVÉMU blesku, který jsem měl v mobilu od Nokie N82 pak, Nokia N8, Nokia 808-tady byl vůbec nejsilější XENONOVÝ blesk, a poslední Lumia 1020.....která se mi 3x pokazila a novou jsem již nesehnal, normální podobné typy mobilů už prostě nejsou.

Led dioda svítí několiv miliekund, XENON je mnohem silnější a stačí mu pouze několika mikrosekundový výboj. A tady je MARKANTNÍ rozdíl, když fotíš lidi s bleskem, kdy do určité vzdálenosti, taková Nokia 808 byla schopná zmrazit pohyb na 3 až 4 metry....tato vlastnost v horších světelných podmínkách(typicky hospody, restaurace, venku za šera) nesní ani Samsungu Galaxy S7, ani iPhonu 7, ani Lumii 950 s trojitým LED bleskem.

Tady udělaly fotomobily obrovský KROK zpět....výhody mobilu s XENONOVÝM bleskem jsou NEODISKUTOVATELNÉ!....

Jediné, co ti mohu poradit, je fotit na manuál, nastav ISO tak na maximálně 400 až 500 a pohrej si s časem....čím kratší čas, tím méně rozmazaných lidí....ovšem má to své limity....
Já fotil v létě za slunného dne psa, jak skáče, čili v pohybu na ISO 50 a čas tak 1/800. Krásně ostré foto....tohle večer? Jenom s XENONEM.....
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod Snapsik 13. 12. 2016 09:40

xzeit: Děkuji za vyčerpávající odpověď, budu tedy experimentovat s manuálním režimem. Pokud by ještě někdo měl nějaký poznatek, sem s ním. Díky
Snapsik
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka