od xzeit 13. 12. 2016 09:14
Snapsik: Ten problém tam být musel a nebo tam nebyl, protože buď automatika nastavovala kratší čas, a tím pádem bylo předtím tam kde jsi fotil o něco více světla. A nebo nastavila vysoké ISO a tím pádem si mohla dovolit kratší časy. Note 4 má světelnost f2,2, Galaxy S7 má světelnost objektivu f1,7 tudíž jím projde více světla, Tam kde dejme tomu přo ISO 50 potřebujuje NOTE 4 čas 1/4s, tam Galaxy S7 při ISO 50 stačí kratší čas 1/30s.
A tady se právě dostáváme na limity mobilního telefonu a jejich všemožných duálních, trojtónových apod....LED diod. Pokud teda použiješ blesk. I ta nejsilnější LED dioda se nemůže rovnat (prozatím taková v mobilech není) XENONOVÉMU blesku, který jsem měl v mobilu od Nokie N82 pak, Nokia N8, Nokia 808-tady byl vůbec nejsilější XENONOVÝ blesk, a poslední Lumia 1020.....která se mi 3x pokazila a novou jsem již nesehnal, normální podobné typy mobilů už prostě nejsou.
Led dioda svítí několiv miliekund, XENON je mnohem silnější a stačí mu pouze několika mikrosekundový výboj. A tady je MARKANTNÍ rozdíl, když fotíš lidi s bleskem, kdy do určité vzdálenosti, taková Nokia 808 byla schopná zmrazit pohyb na 3 až 4 metry....tato vlastnost v horších světelných podmínkách(typicky hospody, restaurace, venku za šera) nesní ani Samsungu Galaxy S7, ani iPhonu 7, ani Lumii 950 s trojitým LED bleskem.
Tady udělaly fotomobily obrovský KROK zpět....výhody mobilu s XENONOVÝM bleskem jsou NEODISKUTOVATELNÉ!....
Jediné, co ti mohu poradit, je fotit na manuál, nastav ISO tak na maximálně 400 až 500 a pohrej si s časem....čím kratší čas, tím méně rozmazaných lidí....ovšem má to své limity....
Já fotil v létě za slunného dne psa, jak skáče, čili v pohybu na ISO 50 a čas tak 1/800. Krásně ostré foto....tohle večer? Jenom s XENONEM.....