Od neděle mám S7 Edge, černý, objednaný, ale možná si to ještě rozmyslím..
Telefon se zatím jeví téměř dokonale, absence USB-C mi nevadí, naopak - nemusím kupovat spoustu nového příslušenství. A navíc si nemyslím, že by mělo "Céčko" nějaký větší přínos. Stejně tak si nemyslím, že bych nějak častěji využil absencující forge (3D) touch.. Co mě jediné trochu zamrzelo, je absence irda portu, na který jsem zvyklý z eSkové řady (poprvé jsem ho používal na ovládání TV již ve 3650 někdy před dvanácti lety
Čeho jsem si ale všiml na fotkách S7ček je to, že na nich většinou dost nedokonale lícuje šuplík na karty z horní hranou telefonu. Šuplík bývá utopený, či jinak špatně usazený. Takový problém z S6 řadou není a je to vidět i na srovnávacích fotkách, tak snad to bude OK.
Mám na vás kamarádi pár otázek, jestli už jste to náhodou někde nevyčetli, nebo nevykoukali:
1. Nevíte, jestli bude fungovat ovládání mokrého displeje? Na mé S5ce když ulpí byť jedna malá kapička vody, tak se úplně splaší ovládání a telefon se do utření stane neovladatelným. Přitom Sony mělo cca před pěti lety vodotěsný telefon, který šel ovládat i mokrý.
2. Bude mít informační diodu, když má tu funkci zobrazení na displeji "olways on"?
3. Dokáže nahrávat video pro zpomalení při 240 sn./s.?
4. A nejzásadnější otázka, v jakém rozlišení dokáže pořídit fotografii ve formátu 16:9? Maximální rozlišení je udané 12 Mpx, ale ve formátu 4:3 (4000 x 3000) ale to je nepraktické z hlediska zobrazení, dneska jsou všechny displeje, monitory a televize širokoúhlé, tzn. že budu chtít fotit širokoúhle, ale s největší pravděpodobností mi pak klesne rozlišení na cca 8 - 9 Mpx, a to už mi přijde docela na hraně, nemyslíte? Když si fotku trochu přiblížím, tak pak podle mě nějaký ty pixely budou chybět..