Re: Samsung Galaxy S7/S7 Edge - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod techynal 8. 6. 2017 19:58

SK Orange zvlada VoLTE, ale len ak obe strany medzi sebou maju VoLTE telefony so zapnutym volanim a dostatocny signal. Ak volas trebars z S7 a druha strana ma trebars nejaky Galaxy S5 mini, tak ti to prepne na 2G/3G/4G hovor a vtedy nastane pocas volania asi 5 sekundovy vypadok. Presne pre toto som si dal VoLTE vypnut. Isiel som do Orange, povedal, ze to chcem trvalo deaktivovat a slecna mi hovori, ze to nejde. Tak som jej povedal, ze to ide, ze v nastaveni k mojmu cisku je kolonka a len to deaktivuje. Tak to spravila, do 5min sms a uz nemam problemy s volanim. Este aj podakovala, ze o takej moznosti vypnutia nevedela. Co sa spomina VoLTE v nastaveni S7, tak SK Orange to nema ani v najnovsom firmware, je to cisto vecou operatora, ze to do svojho customized firmware da alebo neda. SK Orange to nedal a preto je deaktivacia mozno len na pobocke, na linke 905 alebo prepnutim natvrdo na 2G/3G siet, ale v takom pripade si clovek odstavi 4G internet.
techynal
Junior

Odeslat příspěvekod Nitroglycerin 8. 6. 2017 20:00

Ahojte, chci si koupit S7 flat verzi. Bohužel jsem omezen výběrem nákupu pouze u operátora. Mám na výběr buď od Vodafone nebo od O2.
Co je menší zlo, prosím?
Budu nějak omezen tím, že je přístroj od operátora?
Nitroglycerin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod johnface1987 8. 6. 2017 20:18

Telefony nejsou blokované. Mělo by to být jedno, ne?

Chtěl bych se zeptat... Taková zase blbost. Vytahoval jsem kartu a spletl jsem si díry, strčil jsem jehlu malinko do mikrofonu, je tam nějaká blána, kterou jsem mohl porušit a porušila by se vodotěsnost?

Tip. Konečně jsem našel rozumnou folii, která drží a funguje jakžtakž i s pouzdry - origo Samsung, je malinko prohnutá a taková ten tip měkčí fólie. Skla nejsou dobré v kombinaci se obaly. A ty co nekryjou celou plochu, mi akorát doškrábaly displej. Měly ostré rohy..
johnface1987
Junior

Odeslat příspěvekod Nitroglycerin 8. 6. 2017 20:39

1)Telefony sice blokované nejsou, ale mají nějaký balast od operátora, kterého se nejde zbavit.
2)Každý operátor přistupuje jinak k aktualizaci telefonu...
Nitroglycerin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mifey 8. 6. 2017 21:14

Ja mel 3 roky S5 od Tmobile a nepoznal sem nic co by me nejak omezovalo nebo upozornovalo na to ze je to mobil od Tmobile ... uz to neni jako driv .. jen nekdy aktualizace jsou pozdejsi nez odzkousi jestli je vse ok :)
mifey
Junior

Odeslat příspěvekod Kaprar11 8. 6. 2017 21:18

cardi píše:Kaprar11: jiste mam tam funkci rychlonabijeni a ja si ji vypnu z nejakych duvodu co je proste blbost a na zivotnost baterky to nema vlilv ale opet nekdo mele ze jo :D a proto budu nabijet jak sulda 3 hodiny ne? :D

Než vypustíš takový blábol tak si o tom něco přečti rychlo nabíjení prostě zkracuje životnost baterie načet jsem si o tom desítky článků takže s tebou o tom nehodlám diskutovat nabíjím přes noc nemám s tím problém už při rychlo nabíjení se telefon hřeje jednou tolik jako při normálním nabíjení.Takový malý postřeh dneska jsem dával nabíjet S5 která má tři roky za sebou poněvadž je syna a ten je pryč tak se s ním pět dní nic nedělalo na baterii vydržel na příjmu pět dní a šest hodin a dával jsem nabíjet při 6%.

Tak teda to že při startu a vypnutí telefonu se mi ukáže logo operátora mě teda zrovna netankuje je to jediná věc kterou tam mám od operátora T-mobile.

Nitroglycerin:
1)Telefony sice blokované nejsou, ale mají nějaký balast od operátora, kterého se nejde zbavit.
2)Každý operátor přistupuje jinak k aktualizaci telefonu...

1)jediný balast je logo při startu a vypínání načež restartuji telefon jednou za půl roku tak ani nevím že to tam je.
2)momentálně květnové zabezpečení byl T-mobile současně s ETL v jeden den první v aktualizaci.
Motorola D160,D520,2xM3888,Amio,Telitel,Alcatel 501,2x 302,2x SE T630,SE D750i,2x SE K790i,SE C905,Satio U1,2x SE 108i,GT 5570 mini,2x S1 I9000,SIII I9300,S4 I9505,S5 G900F,3xTab3T111,N4 N910F,S7edge G935F,S8+ G955F,S9+ G965F,S10+G975F.
Kaprar11
Junior

Odeslat příspěvekod Rendy 8. 6. 2017 22:44

Poradil by mi někdo prosím, jak vytvářet videa větší jak 4GB? Chtěl jsem telefonem nahradit gopro, ale 20 min záznamu při FHD60 je celkem málo.... micro SDXC karta Samsung 128GB a Android 7... chápu, že je potřeba změna souborového systému, ale telefon standardně formátuje do FAT :/
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 9. 6. 2017 04:42

Kaprar11: to víš že jo tak si tomu věř a nabijej si jak jouda pres noc a celou noc :) me ta baterka tankovat nebudek dyz ji po dvou rocich vymenim :) ale ze ty si hrajes v dnesni dobe na to že to nabijis 3 hodky super :D to same mifey...A ty články jsou někdy taky plne hova...in ale jo věř si čemu chces :) když te to uspokoji a jsi klidnejsi že ten mobil nehuntujes :D tohle me fakt pobavilo
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod djdekl 9. 6. 2017 06:11

Ja nabijim asi 5.5hod 550mAh nabijeckou...
djdekl
Junior

Odeslat příspěvekod johnface1987 9. 6. 2017 06:19

Jediné co baterii asi škodí jsou teploty. Kde je extrémně vysoká při bezdrátovém nabíjení. Jinak při Fast charge úplně v pohodě. Mnohé telefony jsou teplejší bez Fast charge. Pokud je baterie dlouho teplá, tak to není dobré. Ve finále při Fast charge není tak teplá, jako když používám navigaci a když už teplá je, tak kratší dobu než při standardním nabíjení. Pokud se telefon při nabíjení nepoužívá, teplota mi přijde na pocit dost OK a určitě je v rozmezí, kdy neškodí baterii.

Výměna baterie v servisu 1500 včetně DPH. Není taková hrůza.
johnface1987
Junior

Odeslat příspěvekod mifey 9. 6. 2017 14:44

... cardi : ... jouda ses ty kdybys nabijel baterku pres celou noc .. ses jaksi uplne mimo a jestli 2.5 hodky nebo 1,5 s fast je uz uplne jedno .. plno lidi nema fast nabijeni a neni z toho na prasky jak ty .. a ***** meles stale ty .. a pokud si ji za dva roky vymenis tu baterku tva vec .. ja si to nabiju v klidu pres noc kdyz tel nepouzivam a nemusim nic menit ty joudo ... fast nabijeni sem taky pouzil kdyz sem nechtel cekat ale nemam zadny duvod ho pouzivat stale :) .. a je to kazdeho nazor ..ty si delej co chces ale nenadavej nikomu do joudy ... sam ses jouda ten nejvetsi :)
Naposledy upravil Nick Cave dne 9. 6. 2017 14:58, celkově upraveno 1
Důvod: cenzura
mifey
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 6. 2017 15:02

mifey, cardi: klid hoši, nehádejte se tu kvůli nabíjení, ať si každej nabíjí jak chce a kdy chce, důležité je že smartphone šlape jak má, no ne? :)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod mifey 9. 6. 2017 16:42

:) joo Nicku .. mobil slape jak ma :)
mifey
Junior

Odeslat příspěvekod misut 10. 6. 2017 00:06

Existuje prosím vás dobré sklo na S7 ??????
Ak niekto ma dajte vedieť aká značka.
Pár som ich mal a už neviem ...
misut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kaprar11 10. 6. 2017 14:23

Tak jsem dnes musel odinstalovat aktualizaci kontakty poněvadž nešlo ze seznamu volaných a volajících vytáčet číslo pořád psalo že se nepodařilo přesměrovat hovor po odinstalaci vše v pořádku.
Motorola D160,D520,2xM3888,Amio,Telitel,Alcatel 501,2x 302,2x SE T630,SE D750i,2x SE K790i,SE C905,Satio U1,2x SE 108i,GT 5570 mini,2x S1 I9000,SIII I9300,S4 I9505,S5 G900F,3xTab3T111,N4 N910F,S7edge G935F,S8+ G955F,S9+ G965F,S10+G975F.
Kaprar11
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka