Samsung Galaxy S8, S8+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 9. 2017 15:47

sleva na S8, S8+
https://mobilenet.cz/clanky/samsung-do-nedele-nabizi-slevu-20-na-galaxy-s8-s8-a-a3-33616
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod engine_er 16. 9. 2017 13:19

Chalani chcem kúpiť S8-ku, ale prebehol som toto vlákno, ale napriek tomu by ma pred samotnou kúpou zaujímali odpovede na týchto pár praktických otázok. Vopred ďakujem za ochotu a odpovede.

1. existuje nejaká osvedčená (funkčná) fólia prípadne krycie sklo na ochranu displeja?
2. v prípade nepoužitia žiadnej ochrany displeja je displej až taký náchylný na vlasové škrabance ako uvádzajú v recenziách?
3. vnímate pri používaní odlesky od zaoblenej časti displeja?
4. všímol si niekto vypálenie displeja po niekoľkých mesiacoch používania? (horná stavová lišta, dolné virtuálne tlačidlá, prípadne prvky navigácie)
5. aké máte skúsenosti s odomykaním displeja pomocou skeneru očnej dúhovky?
6. vnímate pomalšie reakcie po niekoľkých mesiacoch používania alebo sú reakcie S8 stále rovnako rýchle?
7. ako je na to hlasný reproduktor s kvalitou reprodukcie? (pretože naň padá dosť veľká kritika - ideálne keby ste porovnali s nejakým iným modelom)
8. prekáže zaoblený displej pri písaní na klávesnici? (v režime na výšku)
9. ako je spokojní s multitaskingom v praxi? často refreshuje aplikácie?
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod valyhonda1 16. 9. 2017 13:36

Nevíte prosím,kolik stoji výměna displeje a kde to dělají?
Včera mi S8 spadla...:-(
valyhonda1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 9. 2017 13:40

1) koupil jsem si pouzdro (toto https://www.czc.cz/uag-metropolis-case- ... 56/produkt) folii jsem nechal na místě.
2) nemyslím.
3) ne
4) mám ho krátce,dva měsíce, ale třeba na starým Galaxy Alpha sem si fakt ničeho takového nevšiml.( U S8 jdou tlačítka schovat)a navigaci na delší dobu nepoužívám.
5) funguje to. I odemykání obličejem funguje, jen si člověk musí zvyknout. Nicméně třeba čtečka otisků je zbytečně démonizovaná (ve výše zmíněném pouzdru ji nahmátneš hned). Ale ani oči, ani obličej nejsou 100%. Ale funguje to. Tak na 75%-95%
6)ne
7) při telefonování nemám problém, na muziku je to nouzovka, BT repráčkem nic nepokazíš.
8) nepřekáží
9) řekl bych že vše funguje

-- 16. 9. 2017 13:41 --

valyhonda1 píše:Nevíte prosím,kolik stoji výměna displeje a kde to dělají?
Včera mi S8 spadla...:-(

Samsung servis - zavolej na infolinku. Ale tuším že to bude tak sedm tisíc.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod valyhonda1 16. 9. 2017 14:00

7tis?
Ach jo...:-(((
valyhonda1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod R.a.l.f 16. 9. 2017 14:45

Zdravim,
Chci se zeptat, prechazel nekdo nyni z iOS? Jak to funguje s prenosem kompletnich dat? Uz dlouho jedu pouze iOS a vubec nevim jak se to po tech letech zmenilo, Android jsem mel naposledy na S3.

Jeste teda v hlave musim zvazit riziko Androidu, ale to je uz problem moji hlavy :D

Diky
R.a.l.f
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 9. 2017 14:54

https://mobilenet.cz/clanky/prechod-na-novy-telefon-s-androidem-tipy-pro-snadnou-migraci-31878/2-prechod-z-ios
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod B_Jirka 16. 9. 2017 22:17

Ahoj, rád bych se zeptal.

Zakoupil jsem si minulý týden S8 a zaujala mě jedna věc ohledně notifikační LED - je normální, že bliká např. zeleně při zprávě na messengeru jakoby tlumeně, prostě slabě svítí.. jakmile odemknu telefon, ale zprávu si nepřečtu a zase zamknu displej, tak už bliká normálně plnou silou jak to bylo např u S5, S6 atd..

Díky.
B_Jirka
Junior

Odeslat příspěvekod Dusan 16. 9. 2017 23:53

engine_er píše:Chalani chcem kúpiť S8-ku, ale prebehol som toto vlákno, ale napriek tomu by ma pred samotnou kúpou zaujímali odpovede na týchto pár praktických otázok. Vopred ďakujem za ochotu a odpovede.

1. existuje nejaká osvedčená (funkčná) fólia prípadne krycie sklo na ochranu displeja?
2. v prípade nepoužitia žiadnej ochrany displeja je displej až taký náchylný na vlasové škrabance ako uvádzajú v recenziách?
4. všímol si niekto vypálenie displeja po niekoľkých mesiacoch používania? (horná stavová lišta, dolné virtuálne tlačidlá, prípadne prvky navigácie)
6. vnímate pomalšie reakcie po niekoľkých mesiacoch používania alebo sú reakcie S8 stále rovnako rýchle?
7. ako je na to hlasný reproduktor s kvalitou reprodukcie? (pretože naň padá dosť veľká kritika - ideálne keby ste porovnali s nejakým iným modelom)

ad 1) folii nepouzivam
ad 2) skrabancu jsem si zatim nevsimnul, pokud budou tak je prilis neresim a nezkoumam
ad 3) jo, v urcitych uhlech dochazi k rusivym odleskum
ad 4) ne, ale je to samozrejme riziko omezujici vyuziti telefonu
ad 5) nepouzivam, velmi nepredikovatelne, navic neprakticke cumet do telefonu, abych ho odemknul
ad 6) pomalejsi reakce vnimam od pocatku, je to zalagovany jak prase
ad 7) kazdy reproduktor v mobilu stoji za prd, to bych asi neresil
ad 8 ) pri psani ani ne, spise pri pouzivani nekterych aplikaci. Pokud je ovladaci prvek v rohu a "pretece", tak se na nej blbe "klika"
ad 9) jak casto refreshuje nevim, ale obecne je v tomto rezimu velmi pomaly a nestiha

Za mne je Galaxy S8+ slusny midrange pro lidi co nejsou prilis narocni a nechteji moc utracet za telefon. Osobne asi na podzim pujdu do Iphone 8, protoze mi nejak na moji S8+ chybi trpelivost a navic mne vadi mizerna vydrz na baterku.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod bennybull 17. 9. 2017 07:36

Bohužel Samsung rychlejší být nemůže..děla to operační systém android..ten není uzavřeny a tudíž po čase se zpomalí a začne zlobit
bennybull
Junior

Odeslat příspěvekod Alex75 17. 9. 2017 08:06

R.a.l.f píše:Zdravim,
Chci se zeptat, prechazel nekdo nyni z iOS? Jak to funguje s prenosem kompletnich dat? Uz dlouho jedu pouze iOS a vubec nevim jak se to po tech letech zmenilo, Android jsem mel naposledy na S3.

Jeste teda v hlave musim zvazit riziko Androidu, ale to je uz problem moji hlavy :D

Diky

Já přešel z SGS7 na IP7 a pak na SGS8
Přenos vcelku bez problémů, je na to aplikace přímo v telefonu. Není to tak stoprocentní jako z SGS8 na Note8, ale většinu věcí to přeneslo spolehlivě.
Od Dancall 2411 po Note 9
Alex75
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 18. 9. 2017 13:58

engine_er píše:Chalani chcem kúpiť S8-ku, ale prebehol som toto vlákno, ale napriek tomu by ma pred samotnou kúpou zaujímali odpovede na týchto pár praktických otázok. Vopred ďakujem za ochotu a odpovede.

Ahoj,

Mam S8 cca tyden pred vydanim (predobjednavka) takze uz nejakej mesic :)

1. nemam/nepouzivam
2. nosim ho v kapse bez pouzdra a bez krytu nebo sklu/folii na display a nikde zadnej skrabanec ani vlasovej nemam.
3. vubec (mam cernou variantu)
4. ne vubec niceho...
5. tohle vubec nepouzivam takze nemuzu odpovedet.
6. zda se mi porad stejne rychlej jako kdyz sem ho koupil. Ale nemam v nem 1000 aplikaci a her.
7. hele ja reprak vyuzivam jen jako zvoneni. Velkej test je vzdycky v hospode/venku na zahradce kdyz chces neco pustit lidem ale to se mi zda ze uplne vsechny mobily selhavaj kdyz je hluk.
Srovnani mam s Note 4 a neprijde mi to nejak odlisne.
8. vubec (aspon mne ne)
9. hele kupodivu to taky nepouzivam :D ...ja snad u zadnyho telefonu nikdy multitasking "nepouzival" a vzdycky sem sel na ikonu aplikace...jsem asi tak nejak naucenej a nevadi mi to.
Pouzivam messenger/whatsapp a chrome a ty jsou hned to same i YT a to tam muzu mit i X dni a stejne se hned nacte video co mam rozkoukane...

Dusan: a ty si upad na hlavu kolikrat? S8+ midrange telefon pro lidi co nechtej moc utracet? Jeden z nejdrazsich telefonu vubec??
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 18. 9. 2017 15:45

Update Bixby. Přemapovat na jinou apk však nelze.
Přílohy
20170918_154433.png
Naposledy upravil technikus dne 19. 9. 2017 07:16, celkově upraveno 2
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod Lissienn 18. 9. 2017 18:19

R.a.l.f píše:Zdravim,

Diky

Přecházel jsem před 4 dny i iPhone7 na SGS8. A trochu jsem se natrápil. Nakonec jsem musel lecos oželet.
Lissienn
Junior

Odeslat příspěvekod Dusan 19. 9. 2017 14:28

Mimochodem, když tu padlo to Bixby. Podařilo se vám s ním někdy domluvit? Mně nerozumí ani slovo. Přitom Google asistent mne poslouchá na slovo bez jediné chyby.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka