Samsung Galaxy S9, S9+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Novi michal 29. 6. 2019 13:51

Jasně díky ,měl jsem hlavně strach k vůli fotkám, tak je na čase asi taky už přejít na android 9
Novi michal
Junior

Odeslat příspěvekod K-I-K-I 29. 6. 2019 20:44

Ahojte, už nějakou tu dobu koukám po novém samsungu. Nemůžu se rozhodnout mezi S8 a S9. Nejvíc mě asi lámou finance, protože už i za tu osmičku mi to stále příjde dost peněz. Ráda bych, byl dobrý foťák-je mezi těma dvěma nějaký zásadní rozdíl? já jsem jinak nenáročný uživatel, hry nehraju, spíše běžné používání. Výdrž baterie bude stejná asi tam jak tam nebo se pletu? Ono vše bude xkrát lepší než ten co mám - SIII neo :-D děkuji za rady
K-I-K-I
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 29. 6. 2019 21:00

Ano, S9 dela lepsi fotky, promenna clona a navic nyni po cervnove aktualizaci velky posun nejen nocni rezim z desitkove rady, ale celkove foceni vcetne nataceni videa a nejen foceni. Budes muset na brigadu a prisetrit.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod alda.v 29. 6. 2019 21:39

vsichni, kdo ten telefon maji a nepapouskuji oficialni prohlaseni Samsungu vi, ze je ta mensi dira u clony na ho.no a lepsi fotky nedela.
Note8, S9 Plus, Note 10
alda.v
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 29. 6. 2019 21:44

Bohuzel udela. Rozdil je znat, kdyz fotky v pc provnam. Takze zadne papouskovani, ale realita.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod alda.v 29. 6. 2019 21:55

tak to "lepsi" popis
Note8, S9 Plus, Note 10
alda.v
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 30. 6. 2019 05:08

je to o fyzice-optice tam moc popisovani neni treba. Nejvetsi rozdil poznas pokud budes fotit neco zblizka. Zatimco na nejvetsi clonu nemusis mit cely predmet ostry ale jen jeho cast, po pricloneni je vetsi sance ze bude ostre vsechno...o lepsi kresbe nemluve.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod FeShiNe 30. 6. 2019 06:31

Osobně bych taky sáhl po S9, ale je vidět už z dotazů, že by v tomto případě úplně stačila S8. Jediné co bych S8 vytkl je umístění čtečky otisků prstů a nejspíš žádné další aktualizace android krom tedy zabezpečení. Už jen proto by vyhrála S9. Vlastním S9 plus a přítelkyni jsem pořídil S8 je naprosto spokojená (aktualizace androidu ji spíš vadí, řeším a nastavuji to já) a pokud porovnáme výsledné fotky, tak si kolikrát i říkám "sakra, jak je možný, že má s8 tak pěkný fotky, když já mám o tolik dražší S9 plus 256GB". Obzvlášť těsně po aktualizaci na pie u S9 byl poněkud horší foťák, teď už je to zase lepší snad s každou aktualizací. Samozřejmě S9 má ve výsledku fotografie lepší a nejvíc je to poznat na větší obrazovce a ne na displeji mobilu, ale běžný amatér to tolik nezkoumá. Mezi S8 a S9 takový rozdíl není respektive S9 je vyladěná S8. Kdybych řešil peníze a nevadila by ta čtečka + bych vyloženě nechtěl mít co nejvyšší S řadu, tak úplně v klidu beru S8.

Tchán používá doteď S6 edge a nechce se ho zbavovat, je spokojený, takže to co komu vyhovuje si musí každý rozmyslet sám.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 30. 6. 2019 07:37

Ono i to stereo potesi, celkove na hlasitost a celkove je zvuk lepsi, kvalitnejsi. I lepsi mikrofony pro video apod.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Marus 30. 6. 2019 08:04

Já bych zase pouvažoval o S10e z nějaké polské distribuce. Cena stejná jak S9 (tedy +/- 13k) a je to novější typ. Osobně se i více líbí
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Junior

Odeslat příspěvekod alda.v 30. 6. 2019 10:21

kultus píše:je to o fyzice-optice tam moc popisovani neni treba. Nejvetsi rozdil poznas pokud budes fotit neco zblizka. Zatimco na nejvetsi clonu nemusis mit cely predmet ostry ale jen jeho cast, po pricloneni je vetsi sance ze bude ostre vsechno...o lepsi kresbe nemluve.

tolik teorie,tu znam, ale tady to u sirokouhleho objektivu nefunguje :-)
Note8, S9 Plus, Note 10
alda.v
Junior

Odeslat příspěvekod Novi michal 4. 7. 2019 11:59

Zdravím ,tak jsem teda už konečně z A8 aktualizoval na Android 9. Chci se zeptat, jestli někdo dělal tovární nastavení nebo to fungovalo bez problému, mě to zatím maká v pohodě ,ale vždy jsem to na nový android dělal to tovární nastavení. Problém je že se mi nechce zase vše nastavovat ,tak proto se ptám jestli to třeba někomu zlobilo nebo né díky.
Novi michal
Junior

Odeslat příspěvekod jiri978 4. 7. 2019 15:41

Souhlas, taky bych volil S10e za 13,5 k.
jiri978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sachmar 4. 7. 2019 19:16

S10+ se mi moc líbí ve všech směrech,ale již vlastním S9 cca 5měsíců tak přechod na S10+ je pro mě moc brzo,jinak S9 naprostá spokojenst po všech stránkách .
Sachmar
BAN

Odeslat příspěvekod Novi michal 4. 7. 2019 21:35

Ano přesně tak S9 je super, ale S10 taky jeto to těžký ,když jsem měl S8 tak jsem taky hrozně přemýšlel na přechod S9 a nakonec jsem to udělal a jsem za to rád . Zajímavého na tom je že S10 se mi libí, ale nějak už mě ten přechod tak neláká , jako z s8 na s9 jediný co by mě lákalo, asi zkusit tu čtečkou v displeji foťák je stejný čip mimo teda zoomu a širokouhlého . Jinak řečeno Samsung dělá skvělé telefony , mají taky své chyby ale ,to každý výrobce nechci kritizovat Huawei ale nechtěl bych ho . Je pravda je to přímý konkurent Samsungu na poli Androidu , ale pravdou je že jsem pár vlajek vystřídal i zmiňovaný model ,ale jediným Samsung mám do teď a to jsem docela puntičkář a je vidět že mi prostě neskutečně vyhovuje a sedí. Toť má úvaha, doba se vyvíjí i mobilní technologie neskutečný tempem, za chvili to uteče a zase tady bude další S11 a pořád dokola.
Novi michal
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka