Samsung Galaxy Watch - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod inkvizition 22. 7. 2024 15:10

S tou baterií to obávám se lepší nebude, řešil jsem to hodně na SGW4 a ať jsem tam nastavil cokoli, jakmile jsem za den měl alespoň hodinku na GPS, musely večer na nabíječku, nebyl způsob, jak se tomu vyhnout. Vzhledem k tomu, že s postupujícími generacemi se výdrž mění jen marginálně, tak kvůli výdrži nemá smysl upgradovat z jakékoli z posledních 3 generací.

Osobně čekám, co se čtvrtou generací udělá upgrade na nový FW a pak asi prchnu k nějakým garminům střední třídy.
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod Kunyak 22. 7. 2024 16:45

Takže jsem vyměnil svoje w5pro za w7 44mm. Nový stroj je ve všem jasně lepší, tedy až na vydrž, což jsem očekával, ale i baterie mě zatím mile překvapuje. U w5pro jsem měl vše zapnuté kromě detekce chrápání a na pohodu jsem dal vždy lehce něco přes 3 dny, u w7 44 mm jsem čekal pokles ve výdrží ale dnes 74 procent po 19 hod. provozu, opět vše zaplé až na detekci chrápání. takže přes 2 dny dají a to je za mě spokojenost. Mám verzi bez LTE.
Kunyak
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 23. 7. 2024 09:28

aikoN píše:
Libb píše:Recenze Galaxy Watch Ultra
Ten způsob použití popsaný v recenzi je o trochu méně náročný, než mám já (mám vyplé WiFi a monitorování stresu),

Myslel jsi asi náročnější, ne naopak? Roli může hrát ciferník, jaký používáš? Já měl na GW5 Watchmaker, ale ten na GWU nefunguje (zatím?) tak mám ten ultra analog. Ta výdrž kolísá, včera jsem měl také asi 60 % večer, závidí to i na počtu notifikací. Když tak může protřídit aplikace, které zrcadlí notifikace, jestli tam nemáš nějakou, která posílá hodně zpráv a přitom ji zase tak nepotřebuješ.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 7. 2024 13:57

Jo, pravda, náročnější.

Ciferník mám nativní od Samsungu, původně z GW5P - profesionální analogový. I tak to s AoD padá průměrné 5% za hodinu. Takže když ráno nasadím se 100%, večer před spaním končím s cca 20%. Je tedy pravda, že část dne (cca hodinu) obvykle trávím v LTE režimu a často odbíhám z dosahu BT, takže se to navíc k tomu LTE tu a tam (tak 10x denně?) na minutu/dvě připojí, což asi výdrži obecně nepřispěje.

Mrknu na ty notifikace, ale nepřijde mi, že bych jich měl přes den nějak hodně.
Přílohy
20240718_154428.jpg
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 7. 2024 07:06

Tak si možná začínám všímat, čím ta nižší výdrž může být. Mám vypnuté probuzení gestem natočení nebo při příchodu notifikace, takže hodinky by měly pořád zůstat v AoD režimu, dokud nezmáčknu tlačítko nebo se nedotknu obrazovky.

Co jsem ale vypozoroval, že se i tak displej celkem často samovolně zapíná (přepíná se z AoD do plnohodnotného režimu). Prostě na něj náhodně mrknu a co nevidím, litá si tam vteřinová ručička. Zatím jsem nevypozoroval žádnou pravidelnost nebo příčinu. Děje se to i když vypnu AoD. Nějaké nápady?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 24. 7. 2024 07:58

Brikule taky dělá, když jsou příliš volně na ruce.
GeneHawkins
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 7. 2024 08:37

Zkusím přitáhnout.

Další věc, všiml jsem si, že automaticky se reguluje jas i při AoD, takže kdo je víc venku nebo obecně světlejším prostředí, tak to taky poletí dolů rychleji.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod MartasZLA 24. 7. 2024 11:44

Ahoj, zajímalo by mě jestli jsou někde k sehnání ciferníky plně počeštěné? Případně neznáte někoho kdo by dokázal předělat ciferník z Amazfit GTR pro watch 6 classic? Používal jsem ho pět let a mám dva dny nové watch 6 classic. Bohužel se mi nedaří najít vhodnou náhradu. Když už najdu něco zajímavého tak to neumí české znaky a změní se u nich font takže to vypadá divně. Předem děkuji za radu.
Alcatel OT Easy db>3310>3510i>K700i>K750i>K800i>Motorola C115>Sony Ericsson C901 Green Heart>Huawei Sonic>Huawei Ascend G300>Gigabyte GSmart MIKA M3>THL 5000>Samsung Galaxy S7
MartasZLA
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 7. 2024 13:46

Tak se mi to podařilo zlepšit. Nastavil jsem mobilní sítě na vždy vypnuté a všiml jsem si, že baterka padá o dost pomaleji i když je telefon připojený k telefonu a displej se přestal náhodně budit. Pak jsem přepnul zpátky na automatiku a tenhle stav už zůstal. Takže to byl asi nějaký glitch, který se tím přepnutím spravil. Aktuálně tedy spotřeba cca 2% za hodinu se zapnutým AoD.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 7. 2024 19:22

GeneHawkins píše:Brikule taky dělá, když jsou příliš volně na ruce.

Jj, detekce zápěstí je jeden z největších žroutů, když máte např. tetování - doporučuji vypnout...
Galaxy S23, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 7. 2024 20:21

Tuhle volbu nikde v nastavení nevidím. Kde by měla být?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 7. 2024 20:24

Zabezpečení a soukromí - ale lze nastavit pouze v hodinkách.

Dokonce i s tímto nastavením fungují platby, nicméně v drtivé většině případů si hodinky po prvním přiložení vyžádají odemknutí a je nutné pak přiložit podruhé...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 7. 2024 20:30

A jo, já jsem to hledal v appce na telefonu. V hodinkách už to vidím, diky ;-)

Ok, prozkouším.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 7. 8. 2024 12:27

Ahoj, pokud někdo ještě má Galaxy Watch 4, nechcete tenhle originální Milanese pásek?
Viz https://www.czc.cz/samsung-kovovy-remin ... b4/produkt

Pošlu jen za náklady do Z-boxu, takže nějakých 69 Kč. Zbyl mi po GW4 zcela nepoužívaný a když jsem ho zkoušel na GW5pro, tak nesedí. Kdyžtak SZ.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 8. 2024 21:11

Zde porovnání rychlosti a nárůstu výkonu, který jsem dříve zmiňoval

aikoN píše:Za mě je největší důvod procesor. Ten nárůst výkonu, projevující se hlavně v podobě plynulosti a rychlosti prostředí je oproti předchozím modelům jako a nebe a dudy.

aikoN
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka