Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod JardaSV 25. 1. 2021 10:49

U moji S10e jsou po uprade na A11 fotky v pohybu taky slusne rozmazany 8-S
JardaSV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sateza 25. 1. 2021 11:10

Jak to tady tak čtu současně s vláknem o S21, kterou jsem si objednal, tak to snad asi nemá ani cenu si jí vyzvedávat. Tohle je opravdu otřesné!
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod .Hardy 25. 1. 2021 11:30

A11 je pro řadu S10 venku teprve pár týdnů, takže je jasné, že se objeví nějaké chybky. Třeba na S20 mi už od prosince přišly asi 2 updaty fotoaparátu…
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 25. 1. 2021 14:28

.Hardy: Takže je to vlastně všechno OK?! Může to být na *****, hlavně kdyžchodí updaty...
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 25. 1. 2021 15:34

Nie je to OK, ale ty to prilis dramatizujes. Je to obycajna elektronika, nejde o zivot. Chyby boli, su aj budu. A vobec riesit chybnu aktualizaciu 2 generacie stareho telefonu a toto premietat do toho ci kupit alebo nekupit sucasnu generaciu nema ziadnu logiku a pride mi to jednoducho smiesne. Takym sposobom by si nikdy nic nekupil.
Samsungu aj baterie vybuchovali, co bol ovela vaznejsi problem a riesi to dnes niekto ?
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 25. 1. 2021 18:40

To Sateza: tady řešíme řadu S10, kde se aktualizace na A11 opravdu moc nepovedla. Ale u S21 to bude jiný příběh... ;-).
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 25. 1. 2021 18:56

tak minimálně to vypovídá o samsungu jako takovém. Když byla kritika, že aktualizují max 2 roky, tak to zvedli na 3 a pohoda. A když na 2 roky starý S10 přijde špatná aktualizace, tak vlastně taky pohoda pro některé. Pak nechápu, proč tedy někteří některým nadávají do iOvcí, když ti někteří nejsou schopni být kritičtí i k jiným výrobcům, zejména těm, od kterých mají mobil.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod .Hardy 25. 1. 2021 19:22

Tak nikdo nikoho nenutí upgradovat na A11, obzvlášť u dva roky starého telefonu. U prvních verzí systémů jsou vždycky nějaké chyby a je úplně jedno, jestli to je Samsung, Apple nebo Xiaomi. To samé se dělo i u A10.
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 25. 1. 2021 20:14

Aby to nevyznelo ode me blbe nebo spatne...ja mel skoro vzdy android a prevazne z nich samsung. Nicmene me zacina stvat, ze se samsung žene za pixely, za 100 nasobnym zoomem, ktery uplne, ale uplne k nicemu, neustale se snazi budit dojem jednicky na trhu, ale ja mam pocit, ze mu jde jen a jen o zakazniky, kteri jsou potencionalnimi kupci. Jakmile koupis, tak uz pro ne nejsi zajimavy, dokud te nezacnou lakat na dalsi vyrobek. Proste uz se o zakazniky s nakoupenym zbozim nestaraji tak, jak by meli. Ale je to jen muj dojem, ktery nemusi sdilet kazdy.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod ptichopad90 25. 1. 2021 21:33

Samsung se o uživatele starších telefonů nestará? A proč řada S10 dostala pár měsíců po představení S20 a později i Note20 v podstatě stejný software? Navíc Samsung slíbil tři velké updaty a pak budou stále chodit bezpečnostní záplaty. To že se nějakému výrobci nepovede update je naprosto běžné a stává se to často. To jen ty z toho děláš zbytečně kovbojku.
ptichopad90
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 25. 1. 2021 23:50

To Sateza: Jen abychom se dobře pochopili, já reagoval na tvůj příspěvek, že kvůli nepovedené aktualizaci na S10 nechceš kupovat S21, zas tak bych to nehrotil a minimálně mu dal šanci. Pokud bychom řešili spokojenost se Samsungem, tak se obávám, že po zkušenostech s S20 a S10+ už do Samsungu nepůjdu. Myslel jsem, že po Huawei a Honoru si trochu polepším, ale celková odladěnost systému, kvalita hovorů, spolehlivost - tady prostě Samsung za Huawei zaostává. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale mám prostě takovou zkušenost. A to neřeším ten nepovedený upgrade, to se může stát, otázka je, za jak dlouho to Samsung opraví...
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 26. 1. 2021 08:58

Abracas: tak to souhlasim. Taky jsem koncem r. 2020 opustil Samsung a dokonce po 12 letech zmenil i platformu na iOS a vzal ip12 pro. Nicmene i zde musim rict, ze uz to neni ten ios, o kterem se v minulosti psalo jako o prakticky bezchybnem systemu. Dnes jiz to urcite neni pravda. Takze jsem ho vratil a chtel pockat na s21 a rikal jsem si, ze po tragedii s S20 se bude chtit samsung opravdu, ale opravdu vytahnout s necim poradnym, aby si znova spravil reputaci a nalakal vahajici zakazniky. To se ale podle me nestalo/nestane. Upravy jsou jen kosmeticke, nejvetsi zlepseni bude zrejme u ex2100, ale i tak bude zaostavat za snapem a opet zakaznici z EU budou samsungem šizeni! Jinak se nejaky vetsi boom nekona a samsung to jeste zabiji a potvrzuje vydanym, ale nedodelanym updatem. A v celem tom souhrnu uz je tech zaporu tolik, ze jej sice asi dnes vyzvednu z alzy a otestuji, ale spise se vratim k ip12 pro.

-- 26. 1. 2021 08:27 --

Nevim, zdali to zde jiz bylo...

https://mobilizujeme.cz/clanky/samsung-galaxy-s10-ma-problemy-s-androidem-aktualizace-byla-pozastavena
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod l00ki 26. 1. 2021 12:56

jasně, zákazníci, kteří si koupili prémiové zboží, mají právo na prémiové služby, ale lámat hůl nad Samsungem například kvůli rozmazaným fotkám v nepovedeném updatu mi přijde jako malichernost. Mně na Samsungu vadí to, že když jsem si doS10e nainstaloval LineageOS 18 včetně Google služeb (Android 11), tak při stejném používání (nyní cca 14dní) telefon vydrží o víc jak 1/2 déle. S ONE UI3(nebo i 2.5) telefon večer s cca SOT 3,5h "umíral". S LineageOS se SOT 3,5h dá klidně dva dny. LineageOS je oproti ONE UI obrovský kompromis zase po jiných stránkách, ale ta energetická úspora je z mého pohledu obrovská. Na to by se měl Samsung hlavně zaměřit, proč tomu tak je. Zdvojuje aplikace, vymýšlí svoje asistenty...Asi chápu, že chce být připravený, kdyby Google udělal něco, s čím Samsung nesouhlasí, tak má připravenou svou platformu, ale při prvním spuštění telefonu by mohl zákazníkovi dát na výběr, jestli o to má vůbec zájem a chce si to nainstalovat. Další Samsung po S10e už nejspíš nebude.
l00ki
Junior

Odeslat příspěvekod kukom6 26. 1. 2021 15:24

Vyzerá to že oprava sa už vypúšťa, v Švajčiarsku je nový FW https://www.sammobile.com/samsung/galax ... 4/1209459/
kukom6
Junior

Odeslat příspěvekod herma 26. 1. 2021 18:33

u mě zlobí na S10e po update na A11
- neostré pohybující se objekty
- zvýšená spotřeba baterie
- při zkoušení jak něco korektně vyfotit se telefon dostal do restartující se smyčky.

už aby byla oprava
herma
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka