Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Achta 29. 4. 2019 10:54

máš zatržený ohlášení volajícího....co bych za to dal, kdyby ta funkce fungovala i normálně a ne jenom na hendsfrý což dříve běžně fungovalo...
Achta
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 29. 4. 2019 11:01

VolumePJ píše:Nenapada nekoho prosimvas, jak zamezit konkretnim aplikacim kompletne pristup k internetu? Na Huaweich a Honorech to nebyl problem, ale na S10 je v nastaveni jen vypnout data na pozadi u aplikace.

Umí to aplikace AdGuard, ale je placená a sahá docela hluboko do systému. Na druhou stranu blokuje pak i reklamy.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod danbed 29. 4. 2019 11:35

maka123 píše:Používáte někdo S10 a dex station? Popř. jaký typ?

Používám ho dost často, mám dock z Číny, 2 x USB, 1 x HDMI a 1x USB-C. Cena cca. 430,- funguje naprosto perfektně. Máme 2, manželka ho používán na S9+ také.

s-l1600.jpg
S22 ultra - S21 Ultra- Z Flip3 - OnePlus 8 Pro - S10+ - Oneplus 6T - S9+ - Huawei Mate 10 Pro - OnePlus 5 - OnePlus 3 - S7 Edge - NOTE 4 - OPPO 7a - Lumia 925 - Lumia 920 - LG G3 - SONY Z3 - asi dalších 20 - a první byla Nokia MD59 v roce 1995 :)
danbed
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 29. 4. 2019 13:16

guiz píše:Jen tak pro zajímavost, na S10 už nefunguje klasický trojhnat kdy se dostanete rovnou do download módu. Musíte najet trojhmatem do recovery menu a tam zvolit položku download mód a jste tam.

Děkuji za informaci, netušil jsem, že je při aktualizaci přes Smart Switch nutné ručně přepnout do Download módu... A5 2017 se při aktualizaci po restartu do něho hodila automaticky...
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 29. 4. 2019 13:32

No může to s tím souviset a nemusí. Já aktualizuji přes OTA, tak nevím. Přes PC mi to přijde nepohodlné a zbytečně komplikované, když se dá stáhnout malý balík vzduchem přímo do telefonu, než tahat pokaždé skoro 6GB dat. ;-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod nigi 29. 4. 2019 19:37

Právě mi dorazila dubnová aktualizace na S10 od Vodafonu, takže možná už byla uvolněna i pro ostatní customizované verze.
nigi
Junior

Odeslat příspěvekod Reliks 29. 4. 2019 19:43

Vodafone S10+ aktualizace od rána. Co mě rozčiluje že se změnil systémový zvuk tlačítek z cvaknutí na pípnutí. V nastavení se změnit nedá, jen zap/vyp.
Reliks
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 29. 4. 2019 20:42

nigi píše:Právě mi dorazila dubnová aktualizace na S10 od Vodafonu, takže možná už byla uvolněna i pro ostatní customizované verze.

Ano dnes ráno dostala aktualizaci řada S10 od VF,O2 už ji dostala minulý týden a TM stále nic. :-|
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod drabek06 29. 4. 2019 21:17

Na straně č. 40 jsem psal menší recenci na S10 a nyní po třech týdnech od koupě mám další poznatky . . .

BATERIE se nějakým zázračným způsobem zmátořila a výdrž se celkem prodloužila. Ze začátku byl mobil za necelej den nevýraznýho používání vybitej. Nyní při +- stejným používání mám večer stále kolem 50% baterky.

DISPLAY měl divnej nažloutlej odstín. Pro korekci jsem použil program Screen Balance. Nyní jsem se zobrazením celkem spokojenej.

ČTEČKA otisku prstu je stále na dvě věci. Pomalá a nepřesná. Je to neuvěřitelnej krok zpět oproti předchozímu Hua P10. Už jsem x krát dělal nový otisky v různejch polohách atd., ale stále z toho nejsem nadšenej.

V poslední aktualizaci byl opraven problém s PPtP VPN skrze hotspot. Takže můžu telefon plnohodnotně používat jako pracovní.

Co jsem ještě nezmínil, tak je extrémně klouzavá plocha displaye. Prst po panelu jezdí strašně lehce a dobře. To jsem na jiným telefonu nezažil. Mluvím tedy o klouzavosti na origo nalepený fólii. Na ní mám už několik mikro škrábanečků a tak jsem si koupil origo Samsung sadu dvou fólií, ale ještě jsem nenašel odvahu to vyměnit ;-) Jinak chod systému je krásně plynulej, nemám s tím problém po přechodu z EMUI. Jen tedy stále nevím, jak změnit zvuk SMS na svojí melodií :nenapadne
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod RychJ 29. 4. 2019 21:49

Sundej si tu fólii a uvidíš že je čtečka OK.
RychJ
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 29. 4. 2019 21:54

BATERIE se nějakým zázračným způsobem zmátořila a výdrž se celkem prodloužila. Ze začátku byl mobil za necelej den nevýraznýho používání vybitej. Nyní při +- stejným používání mám večer stále kolem 50% baterky.

Zcela normalni vec uz od predchozich modelu a Android 9, telefonu se uci a prizpusobuje. Velky odber zpocatku je tak normalni. ;-)
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 29. 4. 2019 22:30

drabek06 píše:...Jen tedy stále nevím, jak změnit zvuk SMS na svojí melodií :nenapadne

Vždyť je to pořád u androidu podobné.
Otevřu defaultní SMS aplikaci - Nastavení - Oznámení - Nové zprávy - Zvukové ...a tady už najdeš seznam všech zvukových oznámení + ty tvoje vlastní, které zkopíruješ do složky "Notifications" v hlavní paměti zařízení.
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod drabek06 29. 4. 2019 22:45

Melodie na SMS změněna! Díky za nasměrování. Nevím, proč to nejde měnit stejně, jako melodie na vyzvánění.

Co se týče baterie, tak jsem o tom učení telefonu četl, ale po tejdnu se to moc nezměnilo. Přišlo to až dýl.

A fólií asi chci používat. Při práci jakou mám, tak by ten telefon byl celkem rychle dodrbanej. Ale chci to vyzkoušet třeba několik dní bez, zda tam pocejtím nějakou změnu.
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod RadekLaz 30. 4. 2019 00:09

earthquake741 píše:danbed: Tak pokud někomu třeba na staré audi funguje S9 a nefunguje S10, tak je to problém telefonu, ale samozřejmě i auta. Ano auta to jsou stará, ale lidi nebudou měnit auto kvůli tomu (nebo teda to hnát do nějakého servisu pro nový GSM modul, který vyjde pomalu dráž jak celá S10), že S10 dostala nějakou novotu s kterou si staré auto neumí poradit. Lidi si na to stěžují po celém světě a jsou s tím nespokojení, tohle rozhodně nebyl dobrý krok.
To, že to jede na rok starém autě je vcelku pochopitelné.

Na BMW dostávám 2x za rok aktualizaci na BT a audiosystém kde je přidávána podpora pro nové telefony. Předpokládám, že to bude u Audi obdobné.
RadekLaz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guiz 30. 4. 2019 08:03

Tak aktualizace S10 pro TM už je také venku. :-)
guiz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka