Samsung Galaxy S20,S20+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod globalplayer 15. 4. 2020 18:40

Eddward píše:Stavove tlacidla ? To su ktore ? Ja mam v messengeri vsetko tmave co tmave ma byt.
Tak ci tak, viac s tym nic nespravis.

tak kontextove tlacidla ci ako ich nazvat. (sipka spat,navrat, posledne aplikacie) proste tie tri dole v tvare sipky, zaobleneho stvorca a troch zvyslych ciarok.
mam tmavy rezim, takze su biele na ciernom pozadi, v menu telefonu su tak, instagram a spol su tak, ale kedze fb nema pre mobil zatial tmavy rezim, je svetly, takze aj tlacitka su cierne na svetlom pozadi. mesenger tmavy rezim ma, ale tlacitka su ako past na oko, cierne na bielom pozadi. a to ma irituje :)
pisem svoje nazory,to znamena ze su ine ako vase
globalplayer
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Eddward 15. 4. 2020 18:52

Ved preco si to komplikujes s nazvami. Nastavenia - Displej - Navigacny panel - Navigacne tlacidla.
Su to teda navigacne tlacidla - navigujes sa nimi v systeme. Ziadne kontextove alebo stavove :)
Nepouzivam sice tie 3 tlacidla, ale gesta, no zmenil som to a v Messengeri a mam tam normalne cierne pozadie tlacitok, a tlacitka su biele/sive. Tak ako vsade. Nieco mas zle potom.

-- 15. 4. 2020 20:25 --

Inak mam svoj novy rekord :)
8 hodin Screen on time pocas 2 dni.
3h 37m vcera, 4h 33m dnes, co je presne 8 hodin 10 minut.
Stale mi ostalo 12% baterie.

Cely cas jas na auto, WQHD+ 60Hz. Wifi cez den stale zapnute, cez noc vypnute.
Nepocuval som ale ziadnu hudbu, najviac pouzivany Facebook cez 1h 30m, potom dalsie rozne socialne siete ako Instagram, Twitter, Youtube cca len 20min, Messenger atd, zahral som si aj Asphalt 9 pol hodinu (celkom slusne nizka spotreba, len 3,9%).
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 16. 4. 2020 06:33

Takhle to zní super :tleskani čekám ještě na nějaký testy fotoaparátu a asi do něj taky půjdu.
Tu výdrž nemáš možnost porovnat s jiným telefonem, třeba pokud jsi přecházel ze staršího modelu (S10+, S9... :D )?
Pokud by byla výdrž taková jak píšeš, tak bych snad zvážil kvůli rozměrům i obyčejnou S20 :hm
Fotoaparát bude dost podobný.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eddward 16. 4. 2020 10:52

Pre uplnu objektivnost musim povedat, ze som za ten cas bol prakticky len vo vnutri, takze napriklad jas na 100% na priamom slnku som asi ani nepouzil. V kazdom pripade, stale jas na auto.
Zial nemam moznost, mozno s LG V30, ale ta uz mala po 2 rokoch slabsiu bateriu tak ci tak.

O vydrzi som tu uz pisal aj predtym. Teraz som pisal len o svojom rekorde, nie nevyhnutne o "standardnej" vydrzi.
Bezne je to skor medzi 6 a pol az 7 hodin aj nieco. Spotify alebo aj nejake aplikacie na online radio vedia napriklad zozrat dost % na pozadi aj bez screen on time. Teraz som nic nepocuval.
K siedmym hodinam je to viac bezne, okolo 6 a pol ked som naozaj prakticky cely den vonku na slnku a aj dlho pocuvam hudbu.
Fotaky narozdiel od Ultra verzie funguju bez problemov, s kvalitou som ja spokojny, neviem co konkretne ta tam zaujima.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod oco1 16. 4. 2020 11:01

Může někdo reálně zhodnotit výdrž u S20?
Vzhledem k rozměrům nechci jít do S20+, jsem zvyklý na rozměry S7edge, měl jsem chvíli A50, ale ta už byla prostě velká, S20 je ideál.

Určitě bych jel na 120 hz, případně na 96 hz, ale potřebuji aby vydržel aspoň 1 den používání (s wifi, bt), GPS vypnutá, hry nehraju. Cca 30 min hovorů, sociálni sítě a hlavně prohlížení webu.

Je to reálné?
S7 edge
oco1
Junior

Odeslat příspěvekod Sachmar 16. 4. 2020 12:23

Úplně s přehledem.
Sachmar
BAN

Odeslat příspěvekod _vpa 16. 4. 2020 12:34

Zatím mám 10 dní S20+, 60Hz, ještě si to sedá. Sundávám ráno o půl šesté, musím nabíjet po poledni, na 50%, večer by nevydržela, to ji používám mnohem víc. Při porovnání s S10+, tak o třetinu horší. Ale doufám, že je to tím, že si ještě sedá.
_vpa
Junior

Odeslat příspěvekod Sachmar 16. 4. 2020 18:43

Za 10 dní už si těžko sedá. Lepší už to asi nebude s tou výdrží.
Sachmar
BAN

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 16. 4. 2020 18:48

Já ručně u S20+ naházel 80% aplikací v sekci Údržba | Baterie do režimu spánku a teď večer ještě 65% baterky ;)

Pořád aktivní Wifi, data, Bluetooth (realtime spojení s Garmin hodinkami), lokace, Always On.
WQHD+ a 60 Hz.
2 1/2 hodiny screen time (méně než obvykle, ale i při 4h screen time jsem večer nad 35%).
Kdybych potřeboval řešit výdrž, část věcí vypnu a na 2 dny se dostanu.

Spokojenost.
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod drabek06 16. 4. 2020 19:51

Mám S20 jako pracovní, takže volání tak hodinu denně, 120Hz panel, WiFi, GPS i BT zapnutý. Do toho se furt synchronizuje pracovní kalendář. Pokud jsem v autě, což je denně třeba 1 - 2 hodiny, tak jedu Spotify z dat a posílám to BT do autorádia. Net tak 1 - 2h denně a něco z dat, něco z WiFi. Navigace občas, ale spíš často koukám do map na adresy. Always On jen na poklepání, jas na automatiku. Občas hotspot z mobilu. Ráno telefon sundávám z nabíječky v 7 hodiny a večer kolem 8 hodiny mám mezi 20 - 40%. O víkendu, kdy telefon používám výrazně míň, tak večer mám třeba 50%. Hry, videa a podobný bejkárny na mobilu neprovozuju. Záleží kolik času svítí panel a jak moc. To pak procenta mizej před očima. Ráno než se nasnídám, tak si udělám takový to netový kolečko co jde kde novýho, což je tak 10 - 15 minut a ze 100% to klesne většinou na 96%. Ale to mě dělalo i na předchozí S10. Nyní mám v autě bezdrátovou nabíječku, takže baterku už moc neřeším . . . :-))
drabek06
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 16. 4. 2020 22:18

jj ono zo 100 na 98 to ide dole prakticky za par minut. Potom 97% drzi niekolko hodin (cca 8h u mna). Tak to ma Samsung nastavene asi, mozno je to aj kvoli ochrane aby to dlho nedrzalo bateriu na maxime.
Ja do rezimu spanku nic velmi nedavam, nevidim v tom velky zmysel, standby rezim je super (otestovanych mam 15 hodin s 5% poklesom), notifikacie potrebujem a zbytok z pouzivania baterie nic nezerie.. ci uz ten Android 10 alebo Samsung urobili dobru robotu... ani take veci ako Facebook ci Messenger nie su ziadny problem.
Inak Bluetooth tak isto nevypinam. Pokial zariadenie neni sparovane nezere to nic, mam to tiez otestovane.
Ohladom Always on, este nie som rozhodnuty co budem pouzivat, teraz to mam na dotyk. Moje nejake testovanie ukazuje cca 0,6% za hodinu. Ak by som to nechal nejakych 15-16-17 hodin zapnute, tak je to prakticky 10% baterie dole za den. Nie je to zas tak malo. 2 dnova prevadzka bez nabijania je uz potom vylucena. Idealny system by bol kombinacia na dotyk a casoveho okna.
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 16. 4. 2020 23:21

Někdo nápad, jak rozchodit čtení SMSek česky v Android Auto?
S S10+ a Android 9 to šlo.
S vestavěným AA v S20+ to nejde.

viewtopic.php?f=1918&t=1303687&p=12557640#p12557640
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 4. 2020 11:40

samsung.png

Pro zajímavost reakce Samsungu na Facebooku. Jejich podpora vůbec neví, která bije, jediná rada je "smažte si telefon, který jste 10 hodin instaloval" (aby to pak dělalo to samé).
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 17. 4. 2020 13:58

Když dáš zrušit dělá to po nějaké době znovu?
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Libb 17. 4. 2020 14:12

Radku, tohle měl opravovat poslední update. Ale dělalo to jenom, když v telefonu byla jen jedna karta, možná to nedotáhli pro eSIM.
Dělá to po každém restartu, že?
Zkus prohodit jednu SIM do druhého slotu, jestli to pojede a bude to dělat dál. Vím, že v případě nano SIM vadilo, když v telefonu byla jen jedna SIM. Stačilo na chvíli dát do telefonu dvě SIM, restartovat a pak byl klid. Pokud to pomůže a máš poslední update, budeme muset reportovat, že to neopravili správně.
Libb
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka