Samsung Galaxy S20,S20+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 14. 12. 2020 13:38

Sateza píše:Lidi, nevím, kam hodit tento dotaz a zde se, zdá se, nejvíce nyní diskutuje.

Takže...když vracíte mobil ve 14 denní lhůtě, musí mít na displeji stále ochrannou folii z výroby? Jedná se o originál fólii, kterou má samsung od výroby (Note20). Díky

Na takovou situaci je v občanském zákoníku myšleno. Obecně řečeno, pokud odstupujete od kupní smlouvy uzavřené na dálku do 14 dní, zboží musí být kompletní včetně originálního balení. Pokud tomu tak není, může prodávající uplatnit krácení vrácené částky a to až o 50% z kupní ceny.
Takže za mě bych to vrátil a nikde nijak na to neupozorňoval, on ten prodejce zřejmě nebude vědět, že na displeji byla nějaká fólie. V nejhorším ti nevrátí celou částku, uvidíš a nenech se odbýt.
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod jamreyese 15. 12. 2020 10:00

tomrichter421 píše:Zdravím, o víkendu jsem aktualizoval svou S20 na android 11 a po aktualizaci se zhoršila kvalita zadní kamery. Při nastavení 16:9 na UHD 60s/s je viditelné dost velké zrnění a to i když mám zoom na 1. Dělá to i vám? Když dám na jiné rozlišení tak je to vpohodě.

Dělá mi to taky když namířím na tmavší místa kde není jasné denní světlo tak to taky šumí...ve dne venku to vidět vůbec není ...v místnosti ano
jamreyese
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 15. 12. 2020 10:19

Ondrej Bobek píše:Tie ikony v priečinkoch majú ozaj dosť veľké rozostupy.
Edge lighting je po novom v "oznámenia - stručné - nastavenie stručných kontext. okien..."

SOT je na S20 (96Hz) po niečo vyše týždni podobný ako predtým - ak neustále zapínam, vypínam aplikácie, fotím a upravujem fotky, tak vydrží možno 4-5h, ak dlhodobejšie používam len zopár neustále striedaných aplikácii (YouTube, Chrome, Messenger, Instagram), tak ide aj cez 7h. Možno je to mierne lepšie, pocitovo sa tie percentá míňajú pomalšie, no celkové časy mi vychádzajú plus mínus podobné.

Hod sem fotku lebo nejako nemozem uverit ze taketo cisla das :) ja pri totoznych nastaveniach nedam ani 4 hod, posledne 3 dni mi to vychadza tak na 3.5 hod/100% ...
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 16. 12. 2020 10:02

Tu je screenshot takeho priemerneho pouzivania za posledne 4 dni - bezna praca, aktualizacie (za tie dni asi 20 aplikacii od googlu aj samsungu), chrome, youtube, insta, zapnuty always on, 96Hz, 6 rutin, vzdy zapnute GPS, obcas BT, NFC, zapinanie/vypinanie dvojklikom, Edge lighting. Ziadne hry, minimum navigacie (mapy si len pozriem), bocne panely vypnute, setrenie energie vypnute, adaptivna bateria zapnuta.

Galaxy S20 (One UI 3.0) - 4 nabijania od 13-17% po 87-94%, bezne teda vyuzivam cca 75% kapacity baterie a to mi vydrzi priemerne cez 5h (100% by bolo okolo 6,5-7h). Ale ako som tam pisal, byva to aj menej - cca 4-5h, najma ak viac fotim, ci robim videa. Nabijam vacsinou 1x za den, ak pouzivam mobil menej, tak 1x za 1,5 dna.
Přílohy
S20 bat.jpg
Ondrej Bobek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 12. 2020 13:17

Jsem na tom podobně, je to opravdu fail exynosu vzhledem k mAh akumulátoru.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 16. 12. 2020 14:19

Ondrej Bobek píše:Tu je screenshot takeho priemerneho pouzivania za posledne 4 dni - bezna praca, aktualizacie (za tie dni asi 20 aplikacii od googlu aj samsungu), chrome, youtube, insta, zapnuty always on, 96Hz, 6 rutin, vzdy zapnute GPS, obcas BT, NFC, zapinanie/vypinanie dvojklikom, Edge lighting. Ziadne hry, minimum navigacie (mapy si len pozriem), bocne panely vypnute, setrenie energie vypnute, adaptivna bateria zapnuta.

Galaxy S20 (One UI 3.0) - 4 nabijania od 13-17% po 87-94%, bezne teda vyuzivam cca 75% kapacity baterie a to mi vydrzi priemerne cez 5h (100% by bolo okolo 6,5-7h). Ale ako som tam pisal, byva to aj menej - cca 4-5h, najma ak viac fotim, ci robim videa. Nabijam vacsinou 1x za den, ak pouzivam mobil menej, tak 1x za 1,5 dna.

Tak to su zaujimave cisla, k tomuto sa urcite nedostanem.

Nasiel ale vcera zaujimavy nazor na jednom webe, ze netreba ten telefon stale optimalizovat podla seba, ze treba ho ako keby nechat zit svoj zivot. Preto ma zaujima ci si si ho nejako zasadne upravoval aby si mal lepsiu vydz (vypinanie roznych funkcii ktore zeru bateriu, aplikacie v hlbokom spanku, atd) alebo su to neriesil.

Kazdopadne ked pride android 11 hodim ho do tovarenskych a ked to nepomoze tak reklamacia
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 16. 12. 2020 15:32

Jediný zásadný rozdiel je ten, že aplikácie ktoré nepoužívam som vypol alebo im dal dlhodobý spánok ak to šlo.
Inak nič špeciálne, optimalizáciu či reštarty robím len po väčšom množstve aktualizácii, typicky 1x za týždeň.
Zo začiatku mi tiež vydržal do 4h, po týždni sa to zmenilo a teraz je to niekde medzi 4-7 podľa používania. Aktualizácia na Android 11 už nepriniesla žiadnu zásadnú zmenu, najviac ma potešilo šikovnejšie zhasínanie displeja. Priateľka má Mi9T (slabší CPU, rovnaká batéria, 60Hz displej), ten vydrží o 6-9h. So Samsungom som teda spokojný.
Ondrej Bobek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rakepka 16. 12. 2020 22:16

...sakra, proč S20 nemá 3,5 jack? Jinak bych si ji rád koupil jako nástupce svého S10e. To fakt Samsung podělal. Ach jo.
Prý existuje redukce, která to vyřeší. Ovšem ne všechny fungují se všemi modely telefonů.
Doporučí někdo redukci, která s S20 funguje? Buď USB-C - 3,5 jack nebo ideálně i s rozbočovačem USB-C - USB -C - 3,5 jack. Díky.
rakepka
Junior

Odeslat příspěvekod Terminator3 16. 12. 2020 23:34

Jestli na sluchátka, tak než laborovat s redukcí bude lepší si pořídit BT sluchátka..
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 12. 2020 00:21

to skoro žádná, resp. pouze ty, co mají DAC... další důvod, proč tohle je poslední samsung u mě
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FeShiNe 17. 12. 2020 07:44

Tak zrovna redukce usb-c/jack s dac se dá sehnat často okolo 200-250kč v ČR. Mám doma dvě jednu originál Samsung a druhou Apple. Funkčně je to zcela to samé. Horší bylo najít redukci co má Jack s dac a ještě možnost napájení... Je to tedy již půl roku zpátky, třeba se na ČR trhu něco změnilo od té doby... Ale spousta těch redukcí co některé eshopy nabízeli nebylo funkčních, protože neměly dac. Byť prodejci tvrdili jak to bude fungovat, bohužel jsem musel vracet. Řešení jsem našel v Číně.

Edit: ne vždy jsou BT sluchátka řešením... Mám buds plus a používám je spíše jako náhradní řešení, když chci lepší zvuk či mikrofon, tak drát je vždycky drát.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 12. 2020 09:44

No to je přesně ono. U top telefonu nebudu čekat, že tam chybí něco, o čemž jsem doteď nevěděl, že vůbec existuje, a kde u jinýho telefonu funguje obyčejná redukce za cca 1 usd i s poštou.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rakepka 17. 12. 2020 11:18

Vím, amatérský dotaz...co je DAC?
Mám povědomí o dvou typech redukcí USB-C - 3,5jack (v podstatě klasický had) a pak USB-C/USB-C - 3,5jack (v podstatě had s dvěma hlavami):-)
Ale co znamená DAC?
rakepka
Junior

Odeslat příspěvekod peter34 17. 12. 2020 12:06

Je to prevodník signálu digital-analog. Ja používam originálnu redukciu Samsung plus USB Audio Player a hrá to veľmi dobre.
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
peter34
Junior

Odeslat příspěvekod mcom 17. 12. 2020 22:46

Až uslyšíš zvuk ze sluchátek galaxy buds live, tak si na konektor ani nevzpomeneš...
Naposledy upravil mcom dne 17. 12. 2020 23:16, celkově upraveno 1
mcom
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka