od Vaso00 30. 7. 2021 22:22
Tak při hledání nástupce svého Honor 20 Pro (který stále funguje skvěle, ale psychologická hranice jednoho roku byla dovršena) jsem 3 dny zkoušel i Samsung S20 FE, jelikož se dostal cenově na hranici 12k Kč a v této cenové hladině hledám. Ale po 3 dnech jsem mobil vrátil.
Čím mne dostal, tak je skvělý displej, na který je radost koukat a nádstavba Androidu od Samsungu je také velmi povedená.
Ale co mne zklamalo. Foto a video na mobilu skvělé, při porovnávání v PC většinou horší než výstupy z Honoru (může být způsobeno i tím, že u Honoru už jsem si zvykl, jak jej používat). Hlavně foto v pohybu je velký rozdíl. Baterie, děs. Dnes celodenní výlet, oba přístroje nabity na 100%, fotil a natáčel jsem oběma (Samsung lehce více) a stav v 15h byl - Honor 57%, Samsung 19%. WTF? Navíc, šílené přehřívání Samsungu (byli jsme dost na sluníčku, ale podmínky obou mobilů shodné). Došlo i k restartu mobilu z důvodů přehřátí. Nafoceno asi 80-100 fotek a nějaká videa ve 4k. TVL jako nečekal jsem zázraky, ale toto mne vyloženě vytáčelo. Kdybych nepotřeboval Android (některé pracovní aplikace nejsou na iOS), tak si přihodím na iPhone 11, ale u Androidu koukám po něčem do 13k...
Teď zkusím asi One+ Nord 2 a Realme GT ...
Vím, že verze S20 FE s procesorem od SD řeší chyby toho s Exynosem, ale je tam i vyšší cena. Je zde někdo, kdo přešel od Exynosu k SD a mohl by to porovnat? Za mne to je prostě FAIL...