od dockalacek 22. 4. 2022 11:00
Dám trapnou otázku - manžel mé nejlepší kamarádky jí chce koupit jako dárek nový telefon, chce Samsung. Má na něj slevu 4 000 korun. Předtím kamarádka používala Motorolu One Fusion, ta ji spadla a vpravo nahoře je pavouk. Předtím používala Huawei P9 2017 Lite a ještě předtím Xperii J.
Mé doporučení bylo Samsung A52s. Kamarádka si před dvěma měsíci koupila hodinky Samsung Galaxy Watch 4, takže to může být jedním z důvodů, proč chce nyní telefon Samsung.
Má otázka - má se bát vypalování AMOLEDU? Brácha má kolegu v práci, který má A52, a už má vypálený obrys baterie. Ptal jsem se mezi ostatními kamarády, co mají Samsungy, manžel jiné kamarádky měl S6, S10 a nyní S22 Ultra a nikdy vypálení nepozoroval. Volal jsem si i přímo do Samsungu, tam mi nejdřív řekli, že AMOLED má krásný obraz a živé barvy, mě ale zajímalo, jestli v případě vypálení uznají záruku. Ano, na vypálení se záruka vztahuje.
Vím, co je AMOLED/OLED, a že mu nedělá dobře dlouhodobě statický obraz. Vy, co AMOLEDy máte, chováte se k nim nějak speciálně, třeba tmavý režim? Mně přijde ulítlý se chovat speciálně, mám radši IPS. K čemu technologie, která má limity? Anebo se neomezujete v ničem a používáte AMOLEDy, jako by to bylo IPS?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)