Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eddward 16. 2. 2022 21:48

No uz sa tesim ako dam vedla seba S21 Ultra a S22 Ultra aby som to mohol sam porovnat, ale asi to tak isto nebude uplne fer. Ocakavam ze na novom telefone bude potrebne par dni kym si to sadne.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod Sachmar 16. 2. 2022 22:35

renek1 píše:tielk100
Ty seš taky jeden z těch co to nechápe, že tohle není žádná soutěž. Vždycky bude někde něco v něčem lepší, ale v jiným zase horší a je jen na tobě co chceš a co preferuješ, co se ti líbí a naopak. Pokud sem na forum budou chodit lidi co jen papouškujou cizí názory, zkušenosti a testy, pak je to vo ničem. člověk si má udělat nejdřív vlastní názor a vycházet z vlastní zkušenosti, než něco zavrhne, nebo naopak bude chválit.
Mám podezření, že největší kecalové jsou ty, který ten telefon ve skutečně ani nechtěj, nebo na něj nemaj a jen tu vyvolávaj právě tyhle dohady.

Tady se tě lidi na něco ptají a ty zatím chrlíš jen samé výkaly. Místo toho a bys psal k věci na takové kecy my ti trousíme. 8-) Houmre. Jestli aji v práci víc nakecáš než uděláš toš bych tě hnal svinským krokem. 8-)
Sachmar
BAN

Odeslat příspěvekod paulusek 17. 2. 2022 05:32

Kapr99 píše:No dneska jsem sel kolem tak jsem se na ty novy Samsungy kouknul.
Ultra ze zadu(meli tam bilou verzi) neni tak "jednoducha" jak na fotkach a videu a za mne celkem ok.
Zepredu je to proste Note 20 Ultra...spatnej urcite nebude ale pro mne uz je to asi trochu moc velky.

Co mne prekvapilo u S22 ze jsem ho cekal asi o neco mensi...zase tak "kompaktni" telefon to neni.

Včera mě přišel ochranný obal na S22. Moje Huawei P10 do něj padne jako ulitá, pouze boční tlačítka nelícují přesně. To jen pro představu k velikosti.
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 2. 2022 07:32

Sachmar píše:
Ty seš taky jeden z těch co to nechápe, že tohle není žádná soutěž. Vždycky bude někde něco v něčem lepší, ale v jiným zase horší a je jen na tobě co chceš a co preferuješ, co se ti líbí a naopak. Pokud sem na forum budou chodit lidi co jen papouškujou cizí názory, zkušenosti a testy, pak je to vo ničem. člověk si má udělat nejdřív vlastní názor a vycházet z vlastní zkušenosti, než něco zavrhne, nebo naopak bude chválit.
Mám podezření, že největší kecalové jsou ty, který ten telefon ve skutečně ani nechtěj, nebo na něj nemaj a jen tu vyvolávaj právě tyhle dohady.

Tady se tě lidi na něco ptají a ty zatím chrlíš jen samé výkaly. Místo toho a bys psal k věci na takové kecy my ti trousíme. 8-) Houmre. Jestli aji v práci víc nakecáš než uděláš toš bych tě hnal svinským krokem. 8-)

Promiň, nějak jsem přehlédl na co ses tedy ptal? Pokud budu vědět rád ti odpovím?
Jestli myslíš rozdíl mezi foťáky, pak na to ti odpovědět zatím nedokážu, jelikož telefon se prodává až příští pátek a já opravdu nemůžu mluvit o něčem co nemám vyzkoušené a papírové rozdíly si snad umíš najít sám
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod orgasmic 17. 2. 2022 08:20

S22 Ultra battery drain test...iPhone jede :D

https://www.youtube.com/watch?v=Yok_WszgNmA
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod petr311 17. 2. 2022 08:21

Ultra ze zadu(meli tam bilou verzi) neni tak "jednoducha" jak na fotkach a videu a za mne celkem ok.
Zepredu je to proste Note 20 Ultra...spatnej urcite nebude ale pro mne uz je to asi trochu moc velky.

Co mne prekvapilo u S22 ze jsem ho cekal asi o neco mensi...zase tak "kompaktni" telefon to neni.

O víkendu jsem měl také příležitost v Datartu si osahat Samsung Galaxy S22 Ultra. Za mě jednoznačně parádní mobil, Teda pokud se to ještě dá nazvat mobilem, protože tohle zařízení je už spíše hodně dobrá videokamera a fotoaparát s funkcí telefonu. Mně osobně přijde ten mobil spíše malý, teda především do šířky. Dost mi vadí, že mobily se spíše prodlužují na délku, že to vypadá spíš jako plácačka na mouchy. Spíše bych uvítal větší šířku, především u tohoto nejvyššího modelu. Osobně kdybych do tohoto mobilu šel, bych ho bral především právě jako mobilní a rychlou videokameru, která nabízí poměrně velmi kvalitní výstup, a také jako fotoaparát, případně pro následnou editaci, náhled, přehrávání videa a tak dále. K těmto účelům je určitě lepší větší displej, zejména na šířku. Ideálně s poměrem stran 16:9 nebo alespoň 18:9 maximálně. To prodlužování délky displejů a naopak ponechání šířky nebo ještě případně i zúžení opravdu k těmto účelům moc nesvědčí. Otestoval jsem si funkci kamery i fotoaparátu, za mě pecka. Pohled na objektivy ze zadní strany je také famózní, ty objektivy budí docela respekt.

Měli na prodejně i předchozí model samsung galaxy s21 ultra, ten vypadá taky super, možná by i ten byl dobrý. U něj mi chybí pero, ale to bych mohl použít i z note 20. No uvidíme, pro který model se rozhodnu, spíše co se bude dát sehnat za rozumnou cenu. S21 ultra už prakticky zmizel z nabídky, takže asi moc nebude z čeho vybírat.
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod Sachmar 17. 2. 2022 10:11

renek1 píše:
Sachmar píše:

Promiň, nějak jsem přehlédl na co ses tedy ptal? Pokud budu vědět rád ti odpovím?
Jestli myslíš rozdíl mezi foťáky, pak na to ti odpovědět zatím nedokážu, jelikož telefon se prodává až příští pátek a já opravdu nemůžu mluvit o něčem co nemám vyzkoušené a papírové rozdíly si snad umíš najít sám

Nemyslím jenom sebe,ale ostatní. Jinak test jak fotí S22 tak jsem našel jenom na S22 Ultra ale na S22+ jsem zatím nenašel. Jinak Dík za reakci.
Sachmar
BAN

Odeslat příspěvekod tielk100 17. 2. 2022 11:01

Došel mi email že objednávka je již na cestě mám s 22ultra objednanou u Samsungu.Tak jsem zvědavý kdy to dojde.

Oprava S22ultra.
Naposledy upravil tielk100 dne 17. 2. 2022 11:33, celkově upraveno 1
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod bubakkaja 17. 2. 2022 11:13

S21 bude plno.
bubakkaja
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 17. 2. 2022 11:15

petr311 píše:

O víkendu jsem měl také příležitost v Datartu si osahat Samsung Galaxy S22 Ultra. Za mě jednoznačně parádní mobil, Teda pokud se to ještě dá nazvat mobilem, protože tohle zařízení je už spíše hodně dobrá videokamera a fotoaparát s funkcí telefonu. Mně osobně přijde ten mobil spíše malý, teda především do šířky. Dost mi vadí, že mobily se spíše prodlužují na délku, že to vypadá spíš jako plácačka na mouchy. Spíše bych uvítal větší šířku, především u tohoto nejvyššího modelu. Osobně kdybych do tohoto mobilu šel, bych ho bral především právě jako mobilní a rychlou videokameru, která nabízí poměrně velmi kvalitní výstup, a také jako fotoaparát, případně pro následnou editaci, náhled, přehrávání videa a tak dále. K těmto účelům je určitě lepší větší displej, zejména na šířku. Ideálně s poměrem stran 16:9 nebo alespoň 18:9 maximálně. To prodlužování délky displejů a naopak ponechání šířky nebo ještě případně i zúžení opravdu k těmto účelům moc nesvědčí. Otestoval jsem si funkci kamery i fotoaparátu, za mě pecka. Pohled na objektivy ze zadní strany je také famózní, ty objektivy budí docela respekt.

Měli na prodejně i předchozí model samsung galaxy s21 ultra, ten vypadá taky super, možná by i ten byl dobrý. U něj mi chybí pero, ale to bych mohl použít i z note 20. No uvidíme, pro který model se rozhodnu, spíše co se bude dát sehnat za rozumnou cenu. S21 ultra už prakticky zmizel z nabídky, takže asi moc nebude z čeho vybírat.

Nemas uplne pravdu, S22 maju pomer 19,5:9, co je kusok lepsie ako minuly rok, ked bolo 20:9. Este by mohli ist kusok nizsie.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 17. 2. 2022 11:38

Petr311:

Za prvé, nevím, kdes přišel na to, že S21U se už "skoro" nedá sehnat??!! To se asi díval jenom doma ve sklepě a ne na iNet! Píšeš, že sis ho tam porovnal s S21U, takže vidíš, že i tento mobil je stále v dostatečném množství. Když jsem hodil oko na iNet, tak je jak v Datartu, CZC.cz, mp.cz i na mall.cz (tam tedy poslední kus).

A za druhé, píšeš, že sis S22U "osahal" a "otestoval funkci kamery" a podle tebe "pecka"!?

Sorry, ale jak sis otestoval funkci kamery a fotoaparatu, žes nabyl dojmu o "pecce"? Jako že jsi s tím mobilem na lanku, ke kterému je připevněny, udělal 3 fotky prodejny?! Dovol, abych se zasmál. A to se už nebavím o tom, že kdo ví, jaký SW mají u vystavených kusů nyní nainstalován.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod petr311 17. 2. 2022 11:51

No myslet si můžeš co chceš, tvůj problém. Kameru a fotoaparát mám hlavně na mysli ovládání, mám note 20 a už s tím jsem hodně spokojen, tak asi těžko bude horší kvalita.
A že nejsou S21 ultra, za tím si trvám. Myslíš, že neumím hledat??? Já nechci tu základní 128gb, ale minimálně 256gb, a tu v datartu skutečně nemají a ani u seriózních obchodníků, kde jsem zvyklý, tak tu že sebe nedělej chytrolina. A 256gb verze není dostupná ani u samsungu. Takže nazdar, máš ještě něco?? :-D
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 17. 2. 2022 12:23

https://www.mironet.cz/samsung-galaxy-s ... PAQAvD_BwE

A další ověřený e-shop:

https://www.max-shop.cz/samsung-g998b-g ... L4QAvD_BwE

Pak třeba zde:

https://www.patro.cz/samsung-sm-g998-ga ... 256gb-bla/

Nebo zde by mohli mít v pondělí:

https://www.tsbohemia.cz/samsung-galaxy ... erm=368701

Ale kdo nechce, hledá důvody, kdo chce hledá způsoby... Myslím, že S21U není na konci prodejnosti ani ve v.256Gb.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Smithak01 17. 2. 2022 13:24

petr311 píše:No myslet si můžeš co chceš, tvůj problém. Kameru a fotoaparát mám hlavně na mysli ovládání, mám note 20 a už s tím jsem hodně spokojen, tak asi těžko bude horší kvalita.
A že nejsou S21 ultra, za tím si trvám. Myslíš, že neumím hledat??? Já nechci tu základní 128gb, ale minimálně 256gb, a tu v datartu skutečně nemají a ani u seriózních obchodníků, kde jsem zvyklý, tak tu že sebe nedělej chytrolina. A 256gb verze není dostupná ani u samsungu. Takže nazdar, máš ještě něco?? :-D

Kdybyste chtěl, tak budu svoji S21 Ultra 256 GB prodávat právě kvůli nákupu S22 Ultra. Stav je 100 %, nikdy nespadl, nikdy ve vodě, nonstop v pouzdře, na displeji origo fólie.
Jen teda nevím odkud jste, já z Brna.
Smithak01
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka