Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr99 21. 2. 2022 08:11

No ja si s S22U hral cca pul hodiny a zkousel hlavne zoom kterej mi teda prisel lepsi...obcas az o dost.
Oba telefony jsem drzel co nejstabilneji to slo. Kolikrat na S21U nebylo ani citelne co na cenovkach je a u S22U to bylo krasne videt.
Stabilizace je daleko lepsi a to AI na hybridni fotky taky...
20x zoom na displayi vypadal skoro jako opticky a dost mi to pripomnelo Note20 Ultra kde mel telefon sice jen 5x zoom ale i 10x zoom vypadal jak opticky.
Obecne mi zoom prijde lepsi a fotky do 30x jsou nekdy o dost hezci a detailnejsi.

Nic vic na prodejne clovek moc nevyzkousi.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Libor24 21. 2. 2022 08:23

Kdybych to vedel tak bych ho nekupoval...
Libor24
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 21. 2. 2022 08:28

Libor24
Není nic jednodužšího než ho vrátit a ty se vrať na forum o iph 13 pro.
Ty si přesně ten typ, co se registruje, aby se přišel vyplakat a pochlubit zaručeně lepším telefonem Iphone. Kup ho i ženě a budete opět šťastný. :tleskani
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Libor24 21. 2. 2022 08:54

Ale ja nejsem zadna iovce. Je mi to jedno. Par samsungu jsem mel a byl jsem spokojeny. Ale tohle je fakt zklamani. Neni to tel za par korun. Pockam na tu aktualizaci a uvidim jinak ho vratim to jo. Ja myslel ze na to jsou ty fora aby clovek napsal co si mysli. Ale ony jsou asi jenom na chvalu. To jsem nevedel omlouvam se.
Libor24
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 21. 2. 2022 09:02

Že si se registroval právě včera, když si byl takový spokojený uživatel samsungu?? Důležitý je jak je spokojená žena, ale jestli si jí začal porovnávat a hučet do ní, jak ty máš lepší fotky, pak je asi už taky zklamaná.
Hele tady nikdo nechce jen pět ódy na to jak je samsung perfektní, ale pokud máš 20 stránek nářků na jedno a to samé a navíc většinou od lidí co si jen něco přečtou, pak už seš alergickej.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod jan.machalik 21. 2. 2022 09:13

Nehadejte se :) Vzdyt je to stejny jak u Apple. My, co jsme si objednali S22/S22Ultra, tak chceme take jen to nejlepsi co do podpory, kvality zpracovani, fotek atp... Jinou moznost u Androidu aktualne nemame. Huawei vubec neberu v uvahu, byt jsem ho drive mel, ale bohuzel no GMS, no Huawei :) At se to nekomu libi nebo ne, tak z celkoveho pohledu vlajky od Samsungu patri v Android telefonech k tomu nejlepsimu..
Galaxy Spica>Xperia X1>HTC Touch HD>Galaxy Ace>Galaxy S Advance>Galaxy S2>Galaxy S4>LG G3>LG G4>Honor 8>Huawei P10>P20>P20 Pro>P30 Pro>Galaxy S10+>S20+>Mi10T Pro>S21U>S22U>S23U>S24U->S25U
jan.machalik
Junior

Odeslat příspěvekod Libor24 21. 2. 2022 09:23

Do manzelky nikdo nehuci. Nejsem idiot abych ji kazil radost. Jen jsem proste cekal vic. A zaregistroval jsem se proto jestli se to zda jenom mi. A ani se mi nechce precitat 45 stranek predtim.

-- 21. 2. 2022 10:25 --

Na iphonu je zase na houby to jejich fc id. To zase nevim kdo takovou kravinu vymyslel. Porad se musis naklanet kdyz mas tel na stole. Zlata ctecka a ta na samsungu funguje super.

-- 21. 2. 2022 10:27 --

Kazdy tel ma neco. Ale kdyz si kupujes neco za 32 tak proste cekas kvalitu.
Libor24
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 21. 2. 2022 10:49

Co je na tom pravdy, ze sa da pouzit 2x nano SIM?

Niekde pisu, ze 1x nano plus eSIM alebo 2x nano.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Junior

Odeslat příspěvekod jan.machalik 21. 2. 2022 11:32

Telefon ma oboustranny slot, takze je moznost pouzit 2xNano nebo 1xnano + eSim. Je to uplne stejny jako u S21..
Galaxy Spica>Xperia X1>HTC Touch HD>Galaxy Ace>Galaxy S Advance>Galaxy S2>Galaxy S4>LG G3>LG G4>Honor 8>Huawei P10>P20>P20 Pro>P30 Pro>Galaxy S10+>S20+>Mi10T Pro>S21U>S22U>S23U>S24U->S25U
jan.machalik
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 21. 2. 2022 11:50

Naprosto, ale úplně zcela totožná debata zde byla i po představení řady S21. Tehdy jsem si koupil v predobjednavkach jak S21, tak i S21U a z obou jsem byl, mírně řečeno, zklamaný. Takže jsem pak šel do iP12 Pro a následně do iP13 Pro.
A i tuhle svou zkušenost jsem zde prezentoval, že iP tak silně do fotek tlačí umělou inteligenci a HDR, že se na fotky lidí pak nedá ani koukat. Tváře osob jsou oranžové, celá fotka je zalitá jakousi nechutnou mlhou. Psal jsem dvěma profi fotografům a poslal jim několik fotek (to jsem zde taky psal), oba recenzenti Apple produktu (a ne, nepsal jsem Metru Parovi) a oba mi nezavisle na sobě napsali, že do toho moc hráblo HDR.
Takže po nějaké době jsem zase iP vystridal za S21U, která už měla za sebou několik updatu.
Problémy s pomalou závěrkou, s dlouhou expozicí atd u Samsungu taky už konečně začali zmiňovat přední YTubeři, takže snad se i v tomto směru Samsung polepší.
Jinak mě ještě napadá, zapnout si i Samsungu: fotografii v pohybu.
Nicméně za ty 2 roky, co jsem vystřídal asi 6 mobilu různě iP 12 a 13 Pročka a od Samsungu S21 a Ultru, tak pro MĚ, a to zdůrazňuji, že jen pro MĚ, nejlépe vyhovuje Samsung. A to jako tablet používám iPad, protože tablet s dlouholetou životností má jedině Apple. Ale rád bych měl Spen s sebou a nemusel tahat všude iPad.

Samozřejmě mám strach, že než se S22U poladí updaty, tak to zase bude trvat alespoň 3-6 měsíců, takže nyní uvažuji, jestli ho vůbec vyzvedávat a nebo si ponechat S21U a přejít až třeba za půl roku, protože i pak budou zase akce a cashbacky atd. Dneska se na něj Zajdu alespoň podívat.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 21. 2. 2022 11:55

@Sateza tak tohle je asi nejrozumnější komentář co se focení týká v tomhle vlákně. Stejnou zkušenost mám i já. Když byly děcka malý, tak jedině iphone, už jsou velký a moc nefotím, takže zase Samsung, telefon není jen o focení v interiéru :) A jako tablet taky jedině ipad, ten je na věky a opravdu jede svižně, v tomhle nemá absolutně konkurenci. Mobil Samsung + ipad = ideální řešení.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sateza 21. 2. 2022 12:56

Tak nevím, jestli nejrozumnější, jsou to prostě mé zkušenosti.
I když s Renkem zde v 95% toho, co napíše, nesouhlasím, tak v tomhle má pravdu...lidi hodnotí něco, co nemají. Buď jen na základě pár recenzí na netu a nebo jen proto, že to někde četli. Často jsou to i lidé, co jen prostě trollují.
Jak jsem psal, mám objednanou bílou S22U a je již k vyzvednutí. I tak ale váhám. Ne proto, že bych ho nechtěl, ale proto, že zkušenost velí, že tenhle telefon bude vychytaný zase až za nějaký ten update, což může být i za 3, ale i více měsíců. A já nevím, zdali toto chci nyní podstupovat, když mám vymazlenou S21U.
Fotím strašnou spoustu fotek na horách a při sportu. I když je fakt, že 90% je statických fotek. Na IG je to jedno, tam se zmrší stejně všechno a pro reklamní nebo propagační fotky a videa mi S21U stačí. Když třeba natáčíme sportovní videa, tak to mám stejně ve stativu, resp. ve stabilizatoru se stativem.
Hodně děláme dneska populární foto s rozmazaným pozadím a třeba u S22U podle recenzí tenhle efekt má být špičkový.
Takže jak jsem psal, dneska se na něj zajdu mrknout, pokud se mi naživo bude líbit, tak ho možná vemu, ale možná taky ne. Ještě uvidím, protože nechci čekat další 4 měsíce, než Samsung poladí SW.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 21. 2. 2022 13:13

Sateza:
Mas na to 14dni aby si si vsetko sam odskusal a mal tak osobnu skusenost. Mas navyse moznost porovnat to doma so svojou vymazlenou S21U. Taku prilezitost si nechat ujst je celkom skoda.
Naposledy upravil andrejo777 dne 21. 2. 2022 15:28, celkově upraveno 1
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 21. 2. 2022 13:21

Tak ono čím se řídit, než na základě recenzí od renomovaných odborníků? A tím fakt nemyslím třeba Petra Máru. Ono 99,99% lidí si asi nekoupí najednou pět telefonů a neodzkouší je všechny na focení v různých podmínkách různých exteriérů a interiérů, za identických podmínek. Nehledě na to, že naprosto drtivá většina lidí ví o fotografii daleko méně, než ti recenzenti (včetně mě). Pokud budeš mít nějaký zdravotní problém, tak předpokládám, že se také budeš řídit radama lékařů a nikoliv na základě pár výkřiků do tmy od štamgastů v hospodě nebo od nějakých pár příspěvků na diskusím fóru. Zvlášť, když tady máš ještě proti sobě nastoupený dav zaslepených fanoušků a odpůrců jednotlivých značek.

Za mě prostě ať si každý vybere to, co vyhovuje jemu. Každému se líbí něco jiného, každý má potřeby jiné. Jak 13 Pro Max, tak S22U, ale třeba i P50 Pro dominují každý v maličko jiné oblasti, každý je vhodný pro trošku jiné situace. Neexistuje kompromis. Leda vlastnit a tahat obě či více zařízení.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 21. 2. 2022 13:24

Jj, to už mě taky napadlo... Mít Ultru a k tomu pořídit třeba 13 Mini :D
Sateza
Junior