Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mac999 1. 4. 2022 09:48

Na Samsung fóru někdo psal, že flashnul na base S22 nějakou no-Samsung ROMku a ten Deep Sleep Wi-fi bug tam je pořád.

Upřímně doufám, že S22,S22+ nemá oproti Ultře nějaký low-costový wi-fi modul, který to po hardwarové stránce ani neumí. Teprve v tu chvíli bych se na Samsung fakt vytočil.
S23 base (předtím, Xperia Mini pro, SP, XZ1, S22)
mac999
Junior

Odeslat příspěvekod wychr 1. 4. 2022 09:50

Včera jsem koupil S22 a nejde mi odemknout telefon pomocí otisku prstů. Nevíte co s tím.
wychr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sateza 1. 4. 2022 10:05

andrejo777 píše:gerremi: Diky

Sateza:

Pre S22U som sa rozhodol, ako pre univerzalny stroj. Je vnom vsetko.
Zlepsilo sa nieco ohladom fotiek za ten rok na S21U? A ked tak v com? Boli ine farby, alebo boli ostrejsie?
Ja mam skusenost iba za 14dni. Preto neschvalujem nieco, co kupis a dufas, ze snad sa to zlesi. Ja to berem, ze pokial nieje nejaka chyba nic zlepsovat nebudu. Podanie fotiek z S21U bolo pre mna prirodzenejsie, krajsie, pre mna lubivejsie. Vratil som kvoli sisatym hlavam, prehrievaniu, vydrzi a mal som zaseky vo videu. Neskor mi bolo aj luto... tak som skusil stastie znova... Chapem, ze sme vo vlakne o S22U tak, asi len SZ, lebo niektori vyletia z koze:-) A ak mi vies poradit nieco ine, kludne pisni, ja sa neurazim. Za ten rok som si mal na 14dni kvoli fotkam vyskusat toho viacej, potom by som mal aspon prehlad. Fotit mobilom je mozno kravina, ale ja to tak chcem :-)

Celkově se chod S21U podstatně zlepšil. Zlepšil se i foťák, resp. soft - postprocesing. pamatuji si, jak jsme to loni tady řešili, ty šišaté hlavy. Já pak ale znova S21U koupil po iP12 Pro a 13 Pro a tenhle efekt jsme již nepozoroval. Všichni to tady vědí, že samsung už od řady S10 vše řeší až po vydání celé řady, ať už přehřívání, ladí foťáky, ladí chod systému, prostě spoustu věcí. A ty, po zkušenostech s S21U jdeš a hned po vydání koupíš S22U, abys přesně tyhle věci zase kritizoval a stěžoval si. A teď mi nejde o to, že kritizuješ ty problémy, které S22U má, to víme všichni, mě jde o to, že o tom víš, víš, že tě to nasere/nebude vyhovovat, ale stejně to uděláš, abys to pak zde mohl napsat a do 14 dnů vrátit. Už když jsi tady napsal, že ti mobil přišel, tak jsme stejný den napsal, že ho stejně vrátíš! Mě je úplně jedno, za co utrácíš svoje peníze, to je tvoje věc, mi jde jen o tvůj postoj. Nevím, jestli to je nějaká forma sebemrskačství a sadomasochismu. To je jako by sis koupil domů telku, o které víš, že se ti stejně na ní nebude líbit obraz, barvy atd. Tohle bys asi neudělal. Ale mobi se vrací podstatně lépe. Sám to vím moc dobře. Já jen nechápu, že ty máš všechny tyhle info a stejně do toho jdeš, abys sis to pak jen potvrdil. S21U jsi vrátil do 14 dnů a pak už jí neměl, takže nemůžeš vědět, jaký byl posun po aktualizacích.
Add jiný mobil: to jsem se ale ptal já, co právě očekáváš od mobilu, a zejména od mobilní fotografie, která je pro tebe priorita. Já to mám stejně, pro mě je mobil prostě foťák. Chci a vlastně i potřebuji to nejlepší. A už jsme to zde psal před několika dny... i když teď zase některé naser.u, že to zde zase motám, ale ono to souvisí i s S22U... Má zkušenost je taková, že chci rychlost, stabilitu a výdrž baterie iPhonu, ale fotografii Samsungu. A jelikož je pro mě ta fotografie důležitější, mám zatím samsung. Kdybych to měl všechno kde s sebou tahat a mohl si dovolit dát 70.000 Kč za 2 telefony jen tak, tak to tak udělám. Mít ale jeden mobil jen na foto a propojení s TV a podobně a druhý na volání a takovou kancelář je pro mě prostě neúnosné a spíš by to byla rozežranost. Takže jsme volil mezi kompromisy a zatím tedy vyhrává samsung. Až iP přestane barvy tak přepalovat a strašně do nich "šahat" postprocesingem, udělám klidně změnu a budu mít vše podle svých představ.

4 all: já po včerejší aktualizaci zatím taky nepozoruji žádné problémy. Ale třeba GPS jsem ještě nezkoušel. HOW - domluvil jsem :D
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 1. 4. 2022 10:23

@wychr - Rozumiem tomu správne, že si si nastavil odtlačky prstov, zapol odomykanie odtlačkom a nechce ti to zobrať odtlačok? Alebo je to ináč? Skús byť konkrétnejší v popise problému, lebo ináč len tipujeme.

OT:
Sateza píše:HOW - domluvil jsem :D
Píše sa to "howgh" ;-) :-))
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 4. 2022 10:40

Ja vyzkoušel GPS dnes a i uprostřed budovy ne nějak daleko od okna cca 2-3m reaguje vcelku rychle a přesně s par metrovou odchylkou, venku je rychla a velmi přesna.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 1. 4. 2022 10:48

Uz se nekomu zmenil stav objednavky na Ultru od Samsungu? Psali, ze 1.4. uz urcite dodrzi.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 1. 4. 2022 10:48

Dotaz na ty co mají nalepenou folii. Používáte v nastavení displaye dotykovou citlivost ? Má to cenu zapínat?
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod gerremi 1. 4. 2022 10:50

Skúste si nastaviť na zamknutu obrazovku živú tapetu co je v telefone... To aj vam tak laguje/zasekava jak mne pri rozsvieteni displeja? Toto som zažil naposledy pri LG G2... Fakt hanba Samsung
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod wychr 1. 4. 2022 10:54

Když přiložím prst na senzor, tak zavibruje a to je vše. Už samotné nahrávání otisku nebylo rychlé. Zřejmě bude špatný senzor. Píšu to sem, jestli s tím už taky někdo měl problém.
wychr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vrga 1. 4. 2022 11:02

esquire píše:Uz se nekomu zmenil stav objednavky na Ultru od Samsungu? Psali, ze 1.4. uz urcite dodrzi.

Ne, čekám na S22+ v Datartu od 10.2. Na stránce telefonu tam teď píší "Očekáváme do 12.4." Ale to takhle očekávali i 1.4.
vrga
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 1. 4. 2022 11:14

Kromě ostudy s aktualizacemi připomínám, že do dnešního dne nejsou dodané ani všechny předobjednávky. Já mám předobjednávku z 10.2. Termín dodání se prodlužuje vždy o 14 dní. Nově někteří prodejci uvádí u verze 512 GB burgundy očekávání 13. 4., někteří raději uvádí, že očekávají brzy.
Předpokládám, že ani v dubnu nestihnou uspokojit objednávky z února. Osobně mně to už ani nevadí, protože kdyby mi přišel telefon s těmi chybami, které tu popisují, tak ho stejně vracím a nečekám na zázrak. Takhle je šance, že po dalších několika aktualizacích zmizí ty největší průšvihy.
Na druhou stranu, v září přijde iPhone 14, který S22U předstihne o kolo, když řada 22 nedotáhla výkonostně ani foťáky 13ku...
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 4. 2022 11:15

Co mám info přímo z prodejny, teď přišlo pár desítek kusů, další várka v polovině dubna. Reálná je polovina dubna až začátek května.
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod andrejo777 1. 4. 2022 11:20

Sateza: Urcite si nekupujem telefon preto, aby som ho tu hanil. Toto si neodhadol. Ak uz ani iphone nema krajsi portret, tak neni co riesit. Ale ak ho ma krajsi, detailnejsi, hladajme dovod preco je tomu tak a samsung to nedokaze. Ma predsa k dispozicii 108MPX. Teraz nemam na mysli vykrojenie postavy, a rozmazanie pozadia, ale samotnu kresbu. Ak mate niekto k dispozicii iphone, ja by som sa na priame zrovnanie fotiek v plnej kvalite velmi rad pozrel. Alebo ak tam vidite rozdiel v prospech iphone - tak to je to co riesim.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod danbed 1. 4. 2022 11:50

Tak po aktualizaci zatím vše funguje, volání bez problémů (to bylo i předtím, Vodafone), GPS jede standardně, mám ji tu teď puštěnou už hodinu, na stole v kanceláři, a bez výpadku. Vypadá to také, že se srovnal ten zvuk u videa. Alespoň teď jsem si pouštěl 4 "mluvící" videa na YT a vše ok.

Screenshot_20220401-123548_GPS Satellites Viewer.jpg
S22 ultra - S21 Ultra- Z Flip3 - OnePlus 8 Pro - S10+ - Oneplus 6T - S9+ - Huawei Mate 10 Pro - OnePlus 5 - OnePlus 3 - S7 Edge - NOTE 4 - OPPO 7a - Lumia 925 - Lumia 920 - LG G3 - SONY Z3 - asi dalších 20 - a první byla Nokia MD59 v roce 1995 :)
danbed
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 1. 4. 2022 11:53

GalaxyS22plus píše:Dotaz na ty co mají nalepenou folii. Používáte v nastavení displaye dotykovou citlivost ? Má to cenu zapínat?

Nemam to zapnute, nikdy som nemal ani na S21U a vzdy to bolo ok. Podla mna kvoli folii to nema vyznam, mozno pri hrubsom skle.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka