Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 1. 4. 2022 12:00

mac999 píše:Na Samsung fóru někdo psal, že flashnul na base S22 nějakou no-Samsung ROMku a ten Deep Sleep Wi-fi bug tam je pořád.

Upřímně doufám, že S22,S22+ nemá oproti Ultře nějaký low-costový wi-fi modul, který to po hardwarové stránce ani neumí. Teprve v tu chvíli bych se na Samsung fakt vytočil.

No ono je opravdu dost možné, že malá S22 má jiný Wi-fi modul než Ultra, protože dle specifikací podporuje S22 Wi-fi 6, ale S22 Ultra Wi-fi 6E. Takže buď to bude SW chyba, kterou ale Samsung musí opravit separovaně od Ultry, nebo v horším případě možná i HW chyba Wi-fi modulu, těžko říct. Jinak u mě samozřejmě taky po aktualizaci S22 žádná změna, Wi-fi stále nepřechází do hlubokého spánku.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 1. 4. 2022 12:13

@andrejo777: dneska už to není až tak o pixelech, jako o právě tom postprocesingu. Už dávno neplatí, čím více pruhů, tím více adidas. Svědčí o tom i fakt, že Apple si jede pořád svých 12mpix a stačí mu to. Fotky (podle mě) má pořád lepší, kvalitnější iP (konkrétně tedy řada 13, ale i 12). Má více detailů. Už se ale potřetí opakuju a nechci to zde pořád psát, že současný "eplácký" postprocesing, jejich "Al" strašně moc zasahuje do reality focené scény a objektu a tím tu fotku vlastně zmrší. A nechci pořád fotit do Rawu a upravovat hromady fotek, nemám na to čas. Proto je NYNÍ pro mě nejoptimálnější, nejlepší, nerozumnější (nebo jak to napsat) volbou Samsung i s jeho chybami. Dokonalý telefon ale neexistuje a každý prostě musíme volit mezi tím, co potřebujeme, chceme, využijeme, co nám sedí, co ne, co jsme schopni oželet, u čeho jsme schopni přihmouřit oko a nebo co už je pro nás neakceptovatelné.
Naposledy upravil Sateza dne 1. 4. 2022 12:16, celkově upraveno 1
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 1. 4. 2022 12:15

Sateza: já to vidím naopak Apple fakt ty fotky lepší nemá;) nevím jak se na nr koukáš na té Ap13 ale není to tak. Viděl jsem to na vlastní oči oproti mě S22+ na to asi budeme mít jiný názor. Ten jejich postp. Je neskutečně drasticky až to není hezké. Proč sis teda neporadil jablko? Když jsi tak nespokojen.
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pokpetr 1. 4. 2022 12:16

Ma ten problem pouze mala S22 nebo i S22+. Muze nekdo s S22+ potvrdit jestli mu mobil na WiFi prechazi do deep sleep ?
pokpetr
Junior

Odeslat příspěvekod yetti1 1. 4. 2022 12:26

Tak dneska dorazily sluchátka, včera objednány.
Samsung S22 Ultra
yetti1
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 1. 4. 2022 12:45

K té kritice S22. Já nedávno koupil jako sekundární telefon M52 5G a ten telefon mi snad přijde lepší než S22+. :D
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 4. 2022 12:46

pokpetr píše:Ma ten problem pouze mala S22 nebo i S22+. Muze nekdo s S22+ potvrdit jestli mu mobil na WiFi prechazi do deep sleep ?

A co přesně to ma dělat a za jakych podminek ?
Ja jedině čeho jsem si všiml tak toho, že když jsem mimo dosah WIFI tak ta se automaticky vypne což jsem z předchoziho Samsungu neznal, ale tušim je to defaultně aktivovano ve vyvojařskych možnostech. Jo a mam S22+.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod rollioli 1. 4. 2022 13:00

Pár postrehov k príslušenstvu a krytom. Mám malú S22.

Hneď po vybalení z krabičky šla na telefón fólia od Samsungu. Odomykanie funguje skvelo, pre istotu som zapol zvýšenú citlivosť na dotyk. Čo ma tak trošku sklamalo je jej odolnosť. Snažím sa byť k telefónu čo najviac "nežný", no rýchlo sa urobia na nej tzv. vlásočnice. A to ju mám ani nie mesiac. Každopádne v balení sú dve, takže aspoň taká malá cena útechy.

Ku krytom - asi som vadný, no mám ich rád. Tak som teda nakúpil rôzne modely od rôznych výrobcov a tu sú nejaké poznatky / postrehy. Na začiatok musím dať hneď veľmi kritické hodnotenie na originál kožený kryt od Samsungu. Čakal som zrejme viac, no čo ma úplne dostalo bola tenká časť kože nad USB-C konektorom. Mobil som do krytu nasadil, všetko bolo fajn. Pri jeho vyťahovaní som jemne ten kryt prehol práve v dolnej časti a tá tenká "kožička" sa natiahla a teraz je z nej doslova most ponad konektor. Ak by nestál tak veľa, nemal by som nič proti. Všimol som si rovnaký problém aj pri silikónovom origo Samsungáckom, že tá časť nad konektorom je extrémne "krehká".
Spigen - tam som objednal Ultra Hybrid s priehľadným zadkom (aby tá zelená vynikla) a je to zrejme najlepší kryt, ktorý sa dá objednať v CZ / SK obchodoch. Kvalitné vyhotovenie, to zadné sklo je relatívne odolné a celkovo ten kryt pôsobí veľmi fajn v ruke. Čo oceňujem je výrez na modul foťáku a nie výrez pre jednotlivé objektívy ako to je v prípade Samsungáckych krytov. Extrémne rýchlo sa tam vie dostať prach a dosť to obťažuje pri fotení. Takže ten Spigen som zobral ešte jeden do zásoby.
Caseology Parralax - odolný kryt so super gripom a s neokukaným dizajnom. Ten používam napr. na bike-u, kde počas jazdy chcem niečo cvaknúť a nebojím sa o vypadnutie z ruky.

Subjektívne je ale najlepší kryt od výrobcu TORRAS (dá sa objednať len z Amazonu). Ten kryt je jednoducho vo všetkých aspektoch perfektný. Matný polopriehľadný zadok krytu trošku prepustí farbu mobilu, no ten materiál z ktorého je vyhotovený je v ruke tak príjemný, že si asi jeden objednám tiež do zásoby. :-D Skvelá "fičúrka" sú vymeniteľné tlačídlá, kde v základe máte čierne a v balení máte ešte neónovo zelenú a oranžovú farbu.

K slúchatkám Buds Pro - pôvodne som ich chcel predať, lebo jedny TWS mám, no keď som videl tú šialenú ponuku na bazároch, za akú cenu sa tam predávajú, tak som si povedal že ich radšej podarujem sestre. Slúsil som ich a bol som mierne zhrozený. Dal som im šancu ešte po pár dňoch, kedy som ich predtým trochu "zabehol", no zázraky sa nekonajú a ten zvukový prejav je veľmi nevyvážený. Od top modelu som čakal o poznanie viac a preto sa ich s radosťou vzdám. Mám TWS od Huawei - Freebuds Pro a ten zvuk je pri Hujavejoch o dve triedy vyššie. Vyvážený a po poslednej aktualizácii FW je to ešte lepšie. Čo sa drasticky zmenilo je samotný Noise Canceling, ktorý je teraz ešte o triedu vyššie (porovnával som s WH-1000-XM4 od Sony a ostal som príjemne zaskočený, že niekedy bol ten NC lepší).

Koniec hlásenia.
rollioli
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 1. 4. 2022 13:07

GalaxyS22plus píše:Sateza: já to vidím naopak Apple fakt ty fotky lepší nemá;) nevím jak se na nr koukáš na té Ap13 ale není to tak. Viděl jsem to na vlastní oči oproti mě S22+ na to asi budeme mít jiný názor. Ten jejich postp. Je neskutečně drasticky až to není hezké. Proč sis teda neporadil jablko? Když jsi tak nespokojen.

Ta posl. věta byla taky pro mě?

Já psal o tom, že v detailech se mi iP zda lepší, ale ten post.p. to tak zmrší, že to nepřekousnu. Ale detaily jsou dle mě lepší u iP. Vzhledem tomu mršení post.p. mám Sam.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod mac999 1. 4. 2022 13:23

miromen4 píše:
pokpetr píše:Ma ten problem pouze mala S22 nebo i S22+. Muze nekdo s S22+ potvrdit jestli mu mobil na WiFi prechazi do deep sleep ?

A co přesně to ma dělat a za jakych podminek ?
Ja jedině čeho jsem si všiml tak toho, že když jsem mimo dosah WIFI tak ta se automaticky vypne což jsem z předchoziho Samsungu neznal, ale tušim je to defaultně aktivovano ve vyvojařskych možnostech. Jo a mam S22+.

Prostě když je to připojené na jakoukoliv Wi-Fi, tak to nepřechází do režimu Deep Sleep. Je to až tak jednoduché. Lze to odpozorovat téměř v jakékoliv "battery" aplikaci.

Jakmile to není na Wi-fi, ale jede to na datech tak to do "Deep sleepu" přechází okamžitě a na tom drainu to je znát.
S23 base (předtím, Xperia Mini pro, SP, XZ1, S22)
mac999
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 4. 2022 13:50

Vlastně ja měl ještě před aktualizaci nainstalovanou APK Accubattery.
A při aktivnim použivani přes den byl dle AB telefon v pohotovstnim režimu v hlubokem spanku někde mezi 80-90% samozřejmě WIFI celou dobu zapnute takže evidentně do deepsleep telefon přechazel. Teď po aktualizaci jsem to nezkoušel, ale nějak neni duvod, protože nepozoruji nic nestandardniho ohledně vydrže baterie.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 1. 4. 2022 14:14

Předběžné datum odeslání 15. 4. 2022

Vzhledem k vysoké poptávce po nových modelech Galaxy S22 očekáváme naskladnění dalších kusů nejdříve 15. 4. 2022.

Takze to bude zrejme pod stromecek...
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 1. 4. 2022 14:16

Podle mě nepřechází jen malá S22. Co jsem četl na různých fórech, vždy byla zmiňována S22, ale 100% jistý si nejsem. Každopádně podle specifikací má Wi-fi 6E pouze Ultra a Plusko, S22 má Wi-fi 6. Takže tam může být zakopaný pes, proč má tuhle chybu právě jen S22. Ultra a Plusko mají pravděpodobně stejný Wi-fi modul nebo SW nastavení, ale u S22 je prostě něco jinak. Je to samozřejmě ale jen teorie :-).
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod ludam 1. 4. 2022 14:21

S22 mám připojeno na Wi-fi 6 a Deep sleep přechází okamžitě.
Přílohy
Screenshot_20220401-151447_CPU Spy.jpg
ludam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 1. 4. 2022 14:41

Ale já netvrdím že na Wi-fi 6 nepřejde do hlubokého spánku. Zmínil jsem pouze tuto informaci z důvodu, že Plusko/Ultra má Wi-fi 6E, ale malá S22 má Wi-fi 6. Takže je mezi nimi nějaký rozdíl a to může být důvod této chyby. Nemám možnost se nikde připojit k modemu s podporou Wi-fi 6, takže nemám srovnání. Pokuď jsem ale doma nebo v práci na Wi-fi, do hlubokého spánku nikdy nepřejde.
Tomáš S.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka