Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod McT84 8. 4. 2022 08:41

Oki díky moc, Samsung nechci skrz výřez, vadí mě tam po čase ten bordel :D Já neměl folii už několik let, moc to nevydrželo, škrábance během chvilky a tak jsem si na to udělal blok. Ale když píšete, že to máte a jste spokojeni tak to teda zkusím, budu brát že se udělal taky nějaký pokrok. Od Samsungu ji nechci protože tam má ten výřez, takže zkusím tedy tu ESR.
Ohledně bezpečnosti proti prasknutí, není to sklo pořád lepší že pohltí veškerý náraz? Nebo to je jen staré pořekadlo?

Já měl takové štěstí, že jsem si jednou koupil sklo za 500,-, nalepil a do dvou dnů mě telefon spadl a sklo prasklo. Tak jsem si koupil druhé a to jsem rozbil do dvou týdnů. Tak jsem koupil třetí a telefon raději chvíli venku nevytahoval :D
McT84
Junior

Odeslat příspěvekod Andoritek 8. 4. 2022 08:45

GalaxyS22plus píše:Jenže to jsou takhle všechny folie. Nevím jak ta origo od Samsungu ale asi taky ne? Mám spigen liquid crystal u toho krytu mi to nevadí ale vím co myslíš no.

Ta od Samsungu ma výřez na kameru, ale lepí se i na boky.. Od kraje až ke kraji.
Andoritek
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 8. 4. 2022 08:51

GalaxyS22plus:

Můžu se zeptat, jaký typ knížky jsi měl? Jsi totiž 4-tý člověk za poslední 3 roky o kterém vím, že si rozflákal displej v knížkovém obalu. Ti 3 v mém okolí měli knížku z tvrdého plastu, do které se telefon jen ,,nacvakne". Už několikrát jsem jim vysvětloval, že tyhle plastové krasavice moc učinné nejsou, přesto si je koupili znovu. Já měl cca od roku 2012 asi 30 různých dotykáčů všech možných velikostí, značek a kvalit zpracování, ale nikdy jsem si displej nerozbil. Pokaždé mám ale telefon v kvalitním TPU obale, co vždy převyšuje i hrany. Měkký materiál a zvýšený okraj snižuje sílu nárazu a případnou deformaci v rozích, kde je telefon nejnáchylnější k prasknutí. Podotýkám, že jsem denně v terénu a v přírodě, parkrát se mi stalo, že mi psi při šaškovaní doslova vystřelili telefon z ruky a měly letecký den. Některé telefony si dokonce už tak zaskákaly, že jsem se i já sám divil, že jsou ok. Já jen že volba kvalitního obalu udělá opravdu hodně, přesto se ale může samozřejmě rozbít v jakémkoliv krytu. Chápu ale, že design a vzhled je subjektivní věc a někomu se třeba takový typ obalu nelíbí.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod Quentin 8. 4. 2022 08:54

Já šel do téhle, je přes hrany/celý telefon:

https://a.aliexpress.com/_mrfaAsK
Quentin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Servisák 8. 4. 2022 08:56

renek1 píše:Tak ještě jednou. ORIGINÁL FOLII
https://www.datart.cz/ochranna-folie-sa ... neEALw_wcB

My u nás na prodejně doporučujeme všem s čtečkou otisku v displeji hydrogelové folie. Je to větší ochrana než obyčejná folie a s otiskem nemá nikdo problém.
https://www.levnetelefony.cz/hydrogel/
Servisák
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 8. 4. 2022 09:41

McT84:

,,Ohledně bezpečnosti proti prasknutí, není to sklo pořád lepší že pohltí veškerý náraz? Nebo to je jen staré pořekadlo?"

Těžko říct, myslím že se pořád tvrdí, že sklo pohltí náraz lépe. Ale ze své zkušenosti můžu říct, že v tom není žádný rozdíl, krom jednoho. Jak jsem psal výše, telefony si u mě někdy užijou. Displej mi nepraskl nikdy ani s fólií, ani se sklem. Ale velký rozdíl je v životnosti. Sklo jsem musel často měnit po nějakém pádu, ale fólii nikdy. Vždy se nějak sama opravila od případných vrypů (klasicky od kamenů) a měnit jsem ji musel, až když už mi přišla hóóódně jetá, nikdy po pádu. Další plus je, že oproti běžným sklům není tak vidět. Já osobně bych si už sklo na displej nikdy nedal.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 8. 4. 2022 09:56

Tomáš S. píše:GalaxyS22plus:

Můžu se zeptat, jaký typ knížky jsi měl? Jsi totiž 4-tý člověk za poslední 3 roky o kterém vím, že si rozflákal displej v knížkovém obalu. Ti 3 v mém okolí měli knížku z tvrdého plastu, do které se telefon jen ,,nacvakne". Už několikrát jsem jim vysvětloval, že tyhle plastové krasavice moc učinné nejsou, přesto si je koupili znovu. Já měl cca od roku 2012 asi 30 různých dotykáčů všech možných velikostí, značek a kvalit zpracování, ale nikdy jsem si displej nerozbil. Pokaždé mám ale telefon v kvalitním TPU obale, co vždy převyšuje i hrany. Měkký materiál a zvýšený okraj snižuje sílu nárazu a případnou deformaci v rozích, kde je telefon nejnáchylnější k prasknutí. Podotýkám, že jsem denně v terénu a v přírodě, parkrát se mi stalo, že mi psi při šaškovaní doslova vystřelili telefon z ruky a měly letecký den. Některé telefony si dokonce už tak zaskákaly, že jsem se i já sám divil, že jsou ok. Já jen že volba kvalitního obalu udělá opravdu hodně, přesto se ale může samozřejmě rozbít v jakémkoliv krytu. Chápu ale, že design a vzhled je subjektivní věc a někomu se třeba takový typ obalu nelíbí.

Otec na Ultre knihu od Samsungu. Přesně nevím.
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 8. 4. 2022 09:59

Andoritek píše:
GalaxyS22plus píše:Jenže to jsou takhle všechny folie. Nevím jak ta origo od Samsungu ale asi taky ne? Mám spigen liquid crystal u toho krytu mi to nevadí ale vím co myslíš no.

Ta od Samsungu ma výřez na kameru, ale lepí se i na boky.. Od kraje až ke kraji.

Takže myslíš tu Origo Samsungářskou za 400? Jinak lepená od Sam. Je přesně jen k těm černým hranam. Taky bych uvítal klidně ty dva milimetry větší ale bojím se zdá by to nezasahovalo do krytu. Zajímá mě jak vypadá ta origo nemám vyzkoušeno.
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod renek1 8. 4. 2022 10:15

McT84 píše:Oki díky moc, Samsung nechci skrz výřez, vadí mě tam po čase ten bordel :D Já neměl folii už několik let, moc to nevydrželo, škrábance během chvilky a tak jsem si na to udělal blok. Ale když píšete, že to máte a jste spokojeni tak to teda zkusím, budu brát že se udělal taky nějaký pokrok. Od Samsungu ji nechci protože tam má ten výřez, takže zkusím tedy tu ESR.
Ohledně bezpečnosti proti prasknutí, není to sklo pořád lepší že pohltí veškerý náraz? Nebo to je jen staré pořekadlo?

Já měl takové štěstí, že jsem si jednou koupil sklo za 500,-, nalepil a do dvou dnů mě telefon spadl a sklo prasklo. Tak jsem si koupil druhé a to jsem rozbil do dvou týdnů. Tak jsem koupil třetí a telefon raději chvíli venku nevytahoval :D

Výřez je a byl tam vždy z toho důvodu, že by čočka neměla být přelepovaná kvůli kvalitě fotek a to platilo ještě když byla na telefonech fólie z výroby. Pak si nestěžuj na třeba špatnou kvalitu fotek z přední kamery. No a s tím padáním telefonu, bych si ve tvém případě zašel na neurologii, jelikož to není normální a třeba máš spíš nějaký zdravotní problém. Nicméně i na takový telefon se dá pořídit odolnější kryt.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod McT84 8. 4. 2022 10:31

Tomáš S. píše:McT84:

,,Ohledně bezpečnosti proti prasknutí, není to sklo pořád lepší že pohltí veškerý náraz? Nebo to je jen staré pořekadlo?"

Těžko říct, myslím že se pořád tvrdí, že sklo pohltí náraz lépe. Ale ze své zkušenosti můžu říct, že v tom není žádný rozdíl, krom jednoho. Jak jsem psal výše, telefony si u mě někdy užijou. Displej mi nepraskl nikdy ani s fólií, ani se sklem. Ale velký rozdíl je v životnosti. Sklo jsem musel často měnit po nějakém pádu, ale fólii nikdy. Vždy se nějak sama opravila od případných vrypů (klasicky od kamenů) a měnit jsem ji musel, až když už mi přišla hóóódně jetá, nikdy po pádu. Další plus je, že oproti běžným sklům není tak vidět. Já osobně bych si už sklo na displej nikdy nedal.

Oka, díky za zkušenosti. Zkusím folii a uvidim :)

-- 8. 4. 2022 11:33 --

renek1 píše:
McT84 píše:Oki díky moc, Samsung nechci skrz výřez, vadí mě tam po čase ten bordel :D Já neměl folii už několik let, moc to nevydrželo, škrábance během chvilky a tak jsem si na to udělal blok. Ale když píšete, že to máte a jste spokojeni tak to teda zkusím, budu brát že se udělal taky nějaký pokrok. Od Samsungu ji nechci protože tam má ten výřez, takže zkusím tedy tu ESR.

Výřez je a byl tam vždy z toho důvodu, že by čočka neměla být přelepovaná kvůli kvalitě fotek a to platilo ještě když byla na telefonech fólie z výroby. Pak si nestěžuj na třeba špatnou kvalitu fotek z přední kamery. No a s tím padáním telefonu, bych si ve tvém případě zašel na neurologii, jelikož to není normální a třeba máš spíš nějaký zdravotní problém. Nicméně i na takový telefon se dá pořídit odolnější kryt.

Přední kameru nepoužívám, takže menší kvalitu oželím a nikdy jsem moc ne pozoroval horší kvalitu. Ohledně doktora to ještě chvíli vydržím, jednou mě vypadl z kapsy a po druhé děti. Takže ruce mám v pořádku ��
McT84
Junior

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 8. 4. 2022 10:37

Kluci ráno aktualizace služby operátora. Řeší někomu problém s hovory? Dík za info
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod yetti1 8. 4. 2022 10:47

McT84 Taky víc věřím sklu než folii, ale může to být jen můj pocit. Měl jsem tu folii od Samsungu (s tou fungovala čtečka v pohodě). Ale radši jsem si pořídil sklo, ale je fakt, že tam mám zvednutou citlivost displeje, aby ta čtečka rozumně fungovala. A ne vždy se napoprvé zadaří. Jedná se o tohle sklo https://doopshop.cz/produkt/tvrzene-skl ... s22-ultra/. A až mně to začne hodně štvát, že neodemknu na první dobrou, tak asi pořídím tohle https://doopshop.cz/produkt/tvrzene-skl ... s22-ultra/. Ale nejdřív jsem si chtěl vyzkoušet tu montáž s tím lepidlem s vytvrzením.
Samsung S22 Ultra
yetti1
Junior

Odeslat příspěvekod GalaxyS22plus 8. 4. 2022 11:49

Jediné whitestone i ti ví, že ve skle má být výřez na kameru ať to nekazí foto. Kdybych kdy bral sklo tak jediné tohle.
GalaxyS22plus
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod guiz 8. 4. 2022 11:57

GalaxyS22plus píše:Kluci ráno aktualizace služby operátora. Řeší někomu problém s hovory? Dík za info

Problémy s hovory nemám,takže nemůžu posoudit. Ale služby operátora se aktualizují tak 2x až 3x týdně, takže těžko říct. Mám teda beta program.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod yetti1 8. 4. 2022 12:50

Rád bych se zeptal, zda někdo nemáte zkušenosti s https://www.czc.cz/nillkin-magneticke-n ... 51/produkt. Jestli by to šlo přilepit na pouzdro a udělat z toho obdobu Magsafe od Apple. Když bude šlověk někde dýl na výletě a hodně fotit, tak by se k tomu dala pořídit bezdrátová powerbanka a během používání telefonu dobíjet.
Samsung S22 Ultra
yetti1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka