Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Presler 23. 4. 2022 13:11

Nemáte nějaký tip na folii nebo sklo na displej S22? Objevily se mi na displeji dva škrábance, a přitom telefon nosím samotný v kapse, neupadl mi a na displej ho nepokládám.
Presler
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 23. 4. 2022 13:25

tielk100 píše:Ahoj ano tak mi to dělá co máš za operátora?

Ted mam Vodafone ale delalo mi to i u O2...

Fakt nevim cim to je.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 23. 4. 2022 14:17

Tak mi už také dorazil S22± a při vyfocení stránky textu mám část rozmazanou. Máte už tuto chybu někdo opravenou?
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod tielk100 23. 4. 2022 14:53

Kapr99 píše:

Fakt nevim cim to je.

Od uterý mám t mobile a mam pocit že ten problem zmizel sice telefon nepoužívám tak intenzivně jak dříve ale budu to sledovat.Předtím jsem měl Vodafone a všiml jsem si toho tak 4-5x denně.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod nectrust 23. 4. 2022 15:28

Ahoj, nemá ještě někdo nevyužitý kód na slevu 10%? Díky moc
nectrust
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mac999 23. 4. 2022 15:48

Presler píše:Nemáte nějaký tip na folii nebo sklo na displej S22? Objevily se mi na displeji dva škrábance, a přitom telefon nosím samotný v kapse, neupadl mi a na displej ho nepokládám.

Ta originál folie od Samsungu je překvapivě dobřá a levná (když ji nekoupíš u Samsungu) a v balení jsou dvě.

Navíc nalepení je až překvapivě blbuvzdorné, zvládl jsem to i já.
S23 base (předtím, Xperia Mini pro, SP, XZ1, S22)
mac999
Junior

Odeslat příspěvekod lostsoul81 23. 4. 2022 17:06

Nechytá se pod tu folii v rozích a okrajích prach?
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 23. 4. 2022 18:25

Pri S22 nie (teraz som ju lepil) , ale pri Ultre sa po bokoch jemne odliepala. Daň za zahnuty displej, bohužiaľ.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 23. 4. 2022 19:04

lostsoul81 píše:Nechytá se pod tu folii v rozích a okrajích prach?

Nevidím jediný důvod proč by se tam měl chytat prach. Origo fólie je top nikde se neodlepuje a není ani nějak poznat že tam je. Další věc je že prst po ní klouže snad lépe než po skle a nějak ani nepozoruji že by na ní moc zůstávaly otisky.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kapr99 23. 4. 2022 19:33

tielk100 píše:
Kapr99 píše:

Fakt nevim cim to je.

Od uterý mám t mobile a mam pocit že ten problem zmizel sice telefon nepoužívám tak intenzivně jak dříve ale budu to sledovat.Předtím jsem měl Vodafone a všiml jsem si toho tak 4-5x denně.

No tak k T-Mobilu kvuli tomu nepujdu :-D Navic je divny ze to dela jen nekdy a u dvou operatoru...
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod yetti1 23. 4. 2022 20:03

Presler - Měl jsem tu folii od Samsungu, není špatná, jen mi taky úplně nedržely ty kraje, ale zase to nebylo tak hrozný. Trochu se odlepily, ale dál nepokračovaly. Ale přeci jen sklo je sklo, tak jsem pořídil na zkoušku https://doopshop.cz/produkt/tvrzene-skl ... s22-ultra/. Samotný nalepení v pohodě, ale po čase nošení se mi na těch zahnutých krajích objevují malé bublinky, i když jsem se snažil ten gel pořádně vytvrdit. Nevím, kde se stala chyba, ale neřeším to. A samozřejmě si pak musíš dát víc záležet na naskenování otisku. Já si pro jistotu jeden palec naskenoval 3x, abych měl jistotu, že se telefon v poho odemkne. Je to daň za to, že mám možná falešnou jistotu, že mám sklo, kterýmu věřím víc při pádu. Jinak pokud to potřebuješ jen na škrábance, tak určtě folii.
Samsung S22 Ultra
yetti1
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 24. 4. 2022 10:22

Zhruba týden už používám S22 poté, co jsem asi 2 měsíce používal Ultru.

Za sebe musím říct, že je to velmi, ale velmi příjemné, mít v ruce malý telefon. Oproti Ultře mi vlastně vůbec nic nechybí. SPen minimálně a budu se opakovat, že fotky upravují dotekem bez Penu, jedině dálková spoušť se nahradit nedá. Ale zase mit dálkovou spoušť za 10K navíc je trochu nadbytečný luxus! Foťáky mi bohatě stačí ty, které má S22. 10x zoom jsem používal vlastně jen výjimečně a ještě spíše pro zábavu, než že by to bylo pro mě reálný přínos. Zbylé fotky (hlavní snímač, 3x a portrétní rezim, který fotím v 99% taky na 3x) tak výsledky jsou prakticky totožné s Ultrou. Neberu laboratorní rozdíly v rozdílu například promile procenta, na které se ještě člověk musí vyloženě soustředit a zaměřit.
Mobil by mohl být o pár gramů těžší a lépe by tak seděl v ruce, jako například iP13 Pro. Proto bych o těch pár gramů přivítal v oblasti baterie. K té ale musím říct, ze mi vydrží stejně, možná spíš více, než u Ultry. U Ultry jsem se stěží dostával nad 3,5 SOT. S S22 mám SOT o cca 25% vyšší. A to už není málo!

Takže svou Ultru budu prodávat a zůstanu u S22. Její velikost převažuje minimální výhody Ultry v podobě Spenu, větší variability foťáků nebo většího displeje. Ani jeden z těchto tří aspektů není pro mě až tak důležitý.
Velikost nebo spíše malá velikost S22 je prostě velmi návyková a po všech těch velkých telefonech je to příjemné mi v kapse kalhot malý telefon a ne polovinu Ytongu.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 24. 4. 2022 10:58

Ako keby si mi z duše pisal :D Som natom rovnako, Ultru som odložil do krabičky a kupil malu S22. Bol som velmi skepicky co sa baterie týka, ale uvediem priklad...

Vcera som ju rozbalil mala 56% baterky, nalepil foliu, osadil do krytu a začal presúvať s Ultry (iba nastavenia, obrazovka, účty atď) Potom som spravil update androidu (cca 1300Mb) a začal inštalovať apky, bankové ucty, google pay, Aliexpres atd... Vsetko pekne postupne nastavoval. Mam asi 20 aplikacii. Za 2h bolo všetko hotové. Bateria mala ešte 20%! A to som mu naozaj daval zabrať.

Od rána ho stale držím v ruke a vysledok (screen nizsie). Som milo prekvapeny.

Ten pocit držať v ruke kompaktný mobil je na nezaplatenie.
Přílohy
photostudio_1650794150939.jpg
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 24. 4. 2022 11:25

Tak bohužel chyba, kdy jsou části fotek rozmazané, stále opravena není. Telefon jsem upgradoval, zkoušel i jinou aplikaci na focení a je to stále stejné. Není to jen u textu, je to viditelné i na trávě atd. Těžko říct, zda se jim to podaří opravit, ale čekat na to nebudu. U mě tedy vratka.
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod Nyny 24. 4. 2022 13:00

Renku,uz jsem to tady psal.. Mam S22U s SEK CSC a nic spatnyho jsem nezpozoroval..Nahral jsem si apku HIYA,protoze SPAM hovory po zmene CSC v tel nejsou. Jinak snad vse zustalo puvodni,Members normalne zobrazuje vyhody,kupony,vyzvy,atd.. Co jeste nejde,ale nevadi mi,je postrany Samsung FREE..Aktualizace normalne mam,ale ja je aktualizuji uz leta rucne..Klidne se ptej co Te zajima..

Ahoj,
já bych se zeptal, ta apka HIYA funguje spolehlivě a stejně jako ta vestavěná varianta? A, asi budu za blbce, ale co je to "Samsung FREE"?

Já do teď vždy aktivoval interní nahrávání hovorů pomocí Thajské SIM, kde žádná funkce nikdy neubyla, ale na S22U už to prý nefunguje, tak hledám náhradu.
Nyny
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka