Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Polsonside 27. 4. 2022 18:53

pan_Lukas píše:
Polsonside píše:
pan_Lukas píše:Kdybyste někdo chtěl leží mi doma S22 černé barvy / 128GB, nepoužívám (používal jsem asi týden), nechám za 16 - 17k, koupena v MP s tříletou zárukou, je stále v originálních fóliích, příslušenství nevybalené.

Mohu vědět, co je důvodem, že jsi ho odložil?

Ahoj,

ta výdrž je u mě dost na hraně, to je asi jediný důvod, nicméně byla aktualizace kde se výdrž celkem zlepšila, tak mu dám ještě šanci a od rána zas jedu na něm :-)
Jsem koupil Xiaomi 12 a za 4 dny šlo zpátky do krámu a používám dál S22, to se nedalo :D

Presler píše:Nevíte, jestli se dá k výkupu poslat telefon s prasklinou na displeji? Beztak je to kategorie "ostatní" za 10 Kč a zařízení funkční je.

Tak dnes zakoupena S22 base v černé 256GB + pouzdro z USA.
Zatím mě čeká cca měsíc, než telefon dostanu do podoby, co mi bude vyhovovat.
Každopádně na prodejně trochu humbuk kvůli výkupu, kdy mi původní telefon ohodnotily na 10Kč kvůli jedné prasklině na krytu. Po kratší debatě s vedoucím jsem se dočkal speciální výkupní ceny, takže koupeno za 18 000Kč v Palladiu Praha.
Xiaomi 12 jsem též testoval a vůbec mi nesedlo, úvaha byla pouze o Iphone 13Pro.
Každopádně po posledních aktualizacích se situace velmi zlepšila a věřím, že to ještě bude pokračovat a telefon bude fajn.
Ačkoli už teď jsem se dostal k informaci, že S23 bude mít větší baterie a především upravenou jejich hustotu, tak snad nebudeme plakat nad tím letošním modelem.
S̶a̶m̶s̶u̶n̶g̶ ̶S̶M̶-̶G̶9̶3̶0̶F̶*̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶N̶o̶u̶g̶a̶t̶ ̶7̶.̶0̶
Samsung Galaxy S22 (SM-S901B) Android 12 One UI 4.1
LED TV Samsung UE40D6000 * UPC CA MODUL
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 27. 4. 2022 19:14

dwxx píše:
guiz píše:A ten vygenerovaný kod ti funguje při zadání do objednavky? Dnes vím o několika lidech co dnes vygenerovali kod na sluchátka,včetně mě a po zadání do objednávky na stříbrná sluchátka to píše neplatný kod. :tleskani :D
Nahlášeno na podporu,tak uvidíme kdy bude náprava.

Ano. Prvně jsem jen tak kdyby náhodou zkusil černé, tam to napsalo že kód neplatný nebo něco, že na zboží v košíku nemá vliv. Na stříbrné úplně v pohodě. Musí být přesně jak je bez mezer s pomlčkami velké písmena atd. Ale to asi víš, jen kdyby náhodou...

Ano vím, ale některé kódy z dneška opravdu nefungují, řeší to víc lidí i v diskusi v Samsung Members.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sateza 27. 4. 2022 19:39

Polsonside píše:
Tak dnes zakoupena S22 base v černé 256GB + pouzdro z USA.

Jen tak že zvědavosti, co jako s tím mobilem budeš 1 měsíc dělat, než si ho přizpůsobíš?! :D
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod Polsonside 27. 4. 2022 20:49

Tak jsem moderátor hned tří diskuzních fór a dělám průvodce pro google lokace a filmová místa, píšu recenze apod.
Je toho hodně co budu postupně nastavovat od novoty a hlavně nastavení různých notifikací a chování dle mých potřeb.
Dále budu editovat mraky složek z fotkami a řadit jak potřebuji včtně fyzické hudby v telefonu.
Mám toho v telefonu opravdu hodně.
V neposlední řadě jsem puntičkář, takže mám to jinak než běžný uživatel.
U mě je klasikou, že telefon mám cca na 5 let nebo lépe řečeno dokud nevyjde něco extra, co mě zaujme.
Letos jsem dal pryč S7 kvůli úmrtí jinak bych na ní běžel dál, byla skvělá.
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 4. 2022 04:27

Tohle všechno můžeš přeci za chvilku převést Díky aplikaci Smart Switch a vše bude v novém jako ve starém. Pár drobností si pak jen doupravíš

Jinak je zvláštní, že tady si plno lidí stěžuje na špatný foťák a jinde v testech projde velice dobře i když na špici krapet ztrácí...... asi podplacený test :lol:
https://www.idnes.cz/mobil/telefony/sam ... lefony_vok
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 28. 4. 2022 08:52

Polsonside píše:Tak dnes zakoupena S22 base v černé 256GB + pouzdro z USA.
Každopádně na prodejně trochu humbuk kvůli výkupu, kdy mi původní telefon ohodnotily na 10Kč kvůli jedné prasklině na krytu. Po kratší debatě s vedoucím jsem se dočkal speciální výkupní ceny, takže koupeno za 18 000Kč v Palladiu Praha.
Xiaomi 12 jsem též testoval a vůbec mi nesedlo, úvaha byla pouze o Iphone 13Pro.
Každopádně po posledních aktualizacích se situace velmi zlepšila a věřím, že to ještě bude pokračovat a telefon bude fajn.
Ačkoli už teď jsem se dostal k informaci, že S23 bude mít větší baterie a především upravenou jejich hustotu, tak snad nebudeme plakat nad tím letošním modelem.

Gratulace že jsi se konečně odhodlal :-) tak snad budeš spokojený...
Pokud bude S23 mít lepší baterku tak ji beru hned, tak u mě snad pláč nehrozí :mrgreen:
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Polsonside 28. 4. 2022 09:35

Tak já bych právě nerad kupoval nový telefon po roce kvůli baterii.
Jinak Smart Switch za mě bída. Přes wifi zalohoval 8 hodin a pak to selhalo takže teď další pokus přes pc.
A hlavně mě umřela S7 náhle a záloha smart switch tam nebyla a přes google jsem vytáhl sotva kontakty. Takže nejhorší scénář.
Nouzový J5 něco z googlu vytáhl. S22 nikoli.
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 4. 2022 10:12

No tak to je smůla, že si neděláš při tvém údajném puňtičkářství pravidelně zálohu. Pak by tenhle scénář nikdy nenastal a obnova přes smart switch by byla otázkou chvíle i s mnoha daty.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Polsonside 28. 4. 2022 10:42

Do budoucna poučen :-D
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 28. 4. 2022 10:44

Tak se teda taky pochlubím... Viz příloha. Celkově výdrž bych bral malinko lepší, zatím mi oproti minulé A40 přijde možná malinko slabší, možná srovnatelná. Každopádně den zvládnu vydržet. Teď ještě zkusím používat ochranu baterie (nabíjení na 85%), jestli vydržím i s tím. Případně ochranu + pár minut nabíjení přes poledne, přes oběd. Uvidíme. A rovnou dodám k tomu screenu, že je to hodně velká výjimka, přes hodinu běželi jen stopky při sportu, a poslední cca 2 hodiny večer byl jas na dost nízké úrovni. Proto těch 7 hodin sot.

A celkově s telefonem zatím veliká spokojenost (ikdyž je zase mírně větší než ten předchozí :-( ). Šlape skvěle, s bonusy za super cenu, žádné problémy s hovory a výpadky dat jsem nezaznamenal. Takže spokojenost (až teda na to čekání při dodání, ale stejně mi pak telefon skoro 3 týdny ležel doma, protože zrovna nebyl čas přenášet data a zvykat si na nový foun, takže v pohodě). Tak snad bude dlouho a spolehlivě sloužit no... :-)
Přílohy
20220428_114306.jpg
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod bagr3210 28. 4. 2022 11:03

Mozna nekomu prijde vhod,nasel jsem bezdratovku na kterou mam uz dlouho zalusk,ale stoji nesmysl. Na datartu ted v bily barve(bohuzel,v cerny je stejne draha jako u Samsungu) myslim si ze za velice slusny peniz. Dle oznaceni by to mela byt verze s adapterem:
https://www.datart.cz/bezdratova-nabije ... -bila.html
Na Samsungu skoro o 1000kc drahsi,stejne jako v cerny barve-ani 10% sleva z sluchatek to neudela ;-) :-D
bagr3210
Junior

Odeslat příspěvekod Sateza 28. 4. 2022 11:22

dwxx: to nabíjení na 85% je úplně k ničemu. To si to raději nabij na 100% a ne to pak přes den dobíjet znova.
Sateza
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 4. 2022 11:30

Souhlasím, nabíjet na 85% nic neřeší, maximálně to, že se obereš o 15% a ve finále to na životnosti stejně nepoznáš.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 28. 4. 2022 12:15

Taky souhlas, nabíjet na 85% je nesmysl, hrozí že nedáš celý den bez nabíjení a budeš muset 1x přes den nabíjet - takže zbytečný, navíc jak víme tak 100% není reálných 100% akumulátoru, takže za dva roky rozdíl na kapacitě poznáš minimálně...

Nový test asi už po update, paráda :tleskani 8-) https://youtu.be/Na2CElqC2wk

Samozřejmě je to dost orientační, protože velkou roli hraje i to, jak se telefon vybíjí když jen leží... to si myslím že byl do aktualizace kámen úrazu... aktuálně při používání srovnatelné s S21, takže palec hore
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavlis42 28. 4. 2022 12:22

ja to treba pouzivam, za me dobra fce. mam casto polozenej tel na nabijecce a je fakt ze neustale nabijeni do 100% nedela baterkam dobre, to jakej a jestli nejakej to ma dopad na zivotnost je druha, ale muze to jen zhorsovat.
pavlis42
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka