Samsung S22, S22+, S22 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Polsonside 5. 6. 2022 15:33

Je to nejlépe vidět na mé palici. To jest ta osoba úplně vpravo při přiblížení.
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaGalaxy 5. 6. 2022 16:36

Ok to pak trošku ano ale úplně hrozně to není. Nechci to ovšem zlepšovat. Může mi dát někdo info jestli se mu taky po updatu opravila chyba výpadku dát? Já už tenhle problém nezaznamenávám. Vyzkoušeno na YT a spotify.
JirkaGalaxy
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod ALDA._ 5. 6. 2022 19:09

Dneska jsem vytahl mobil z kapsy, ze natocim dceru. Natacim UHD 60 fps. Asi minutu trvalo, nez jsem mohl natacet normalni, plynule video, protoze se to neskutecne sekalo a obraz uplne skalal. Bylo teplo, ale po cca minute se mobil asi tezko nejak ochladil. Na S10e jsem to nepozoroval, na S20 FE 5G (snapdragon) jsem to take obcas mel... Stve me to...
ALDA._
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 5. 6. 2022 19:22

Hele ja sem asi kripl ale ja zadnou deformaci nevidim :-D
Ja mozna cekam neco ze budes mit z hlavy vlnovec...
Mel jsem skoro vzdycky Samsung tak pokud to dela tak jsem si "zvyknul" ale ted jsem projel rychle fotky od S8 az po S22U a nikde nic dormovanyho nevidim...

Hrnek jsem zkusil taky a je kulatej stejne jako v realu :-D

Tim nechci rikat ze je to dokonalej mobil atd ale ja to tam nevidim...
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Polsonside 5. 6. 2022 19:36

To mi chceš říct, že jako fakt nevidíš, jak já v tom triku Pitbull mám po přiblížení zdeformovanou hlavu?? 8-D
S̶a̶m̶s̶u̶n̶g̶ ̶S̶M̶-̶G̶9̶3̶0̶F̶*̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶N̶o̶u̶g̶a̶t̶ ̶7̶.̶0̶
Samsung Galaxy S22 (SM-S901B) Android 12 One UI 4.1
LED TV Samsung UE40D6000 * UPC CA MODUL
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaGalaxy 5. 6. 2022 20:02

Kapr99: já právě taky ne :) teďka jsem si vyfotil tu vinovku z S22 a ten efekt oproti S10 tam taky už není. Za mě ok.
JirkaGalaxy
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod renek1 5. 6. 2022 20:57

Polsonside píše:To mi chceš říct, že jako fakt nevidíš, jak já v tom triku Pitbull mám po přiblížení zdeformovanou hlavu?? 8-D

To možná není foťákem :hm :lol: :lol:
Tvojí deformaci vidím, ale na svejch fotkách nic nepozoruju. Asi mi to zas nikdo neuvěří.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Polsonside 5. 6. 2022 21:08

A čím to tedy podle tebe je?
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 5. 6. 2022 21:36

Hele jako ja si asi predstavuju deformaci ze budes mit z hlavy banan nebo ze to hnedka bude mlatit do oci.

Ja nevim jestli je to fotakem nebo jsi treba jen natocil blbe hlavu a vzalo to tvoji "spatnou stranu" :-D

Ja kdyz obcas nekoho fotim tak mi spis prijde ze si blbe stoupnul/kouknul/otocil hlavou...navic dost casto fotky zkreslujou a to treba muze byt optikou ale to nevyresim.

Nejsem zadnej expert na foceni ale fotek jsem za svuj "zivot" telefonem udelal a ukazal dost a nikdo mi jeste nerekl nic o deformaci...zase drtiva vetsina lidi to nestuduje a rekne ze vypada jako "kripl" atd a neresi :-D
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Andoritek 5. 6. 2022 21:39

Tak jsem vyzkoušel ty kruhy.. Fotka 3:4 bez jakéhokoliv zásahu- fotka O. K. , a pak opět 3:4 ale pozor, 0,9 přiblížení.. A je to šišatý..
Andoritek
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Polsonside 5. 6. 2022 21:41

Hele pravda. Bylo to foceno v přiblížení. Tuším že těch 0.9...
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod Andoritek 5. 6. 2022 21:55

A tady :
https://uloz.to/file/qTdipKUDq5bv/20220 ... gTnGSyMD==
Kamarád u nabouraného auta.
Auto to vzalo super, ale ta jeho hlava.. A fakt není postižený.. :-)

A taky 0,9.. Někdo tady radil, že to lépe fotí.. Možná lépe fotí, ale deformuje hlavu :-)
Andoritek
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Polsonside 5. 6. 2022 22:58

no to je přesně ono. Tohle se mi dělo i na S7.
Nepamatuji, že by se tohle dělo u běžných kompaktů.
S̶a̶m̶s̶u̶n̶g̶ ̶S̶M̶-̶G̶9̶3̶0̶F̶*̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶N̶o̶u̶g̶a̶t̶ ̶7̶.̶0̶
Samsung Galaxy S22 (SM-S901B) Android 12 One UI 4.1
LED TV Samsung UE40D6000 * UPC CA MODUL
Polsonside
Junior

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 6. 6. 2022 08:29

Andoritek píše:A taky 0,9.. Někdo tady radil, že to lépe fotí.. Možná lépe fotí, ale deformuje hlavu :-)
Ja som radil, ak dobre pamätám, Polsonsidovi, že ak chce mať ostrejšie pozadie, tak má odzoomovať na 0.9x, čím sa mu mobil prepne na ultraširokáč, ktorý nemá takú malú hĺbku ostrosti, a zo ultraširokouhlého záberu 0.6x mobil vyreže stred záberu, aby to bolo 0.9x, čo je takmer pôvodný 1x.

Avšak ako všetci vieme, ultraširoký objektív (0.6x) najmä po stranách deformuje obraz (naťahuje), a zrejme je to viditeľné aj v zoome/oreze do 0.9x

Ultraširoký objektív (0.6x) isto nefotí lepšie ako hlavný objektív (1x), ale zadávateľ problému chcel ostré popredie i pozadie záberu...
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Junior

Odeslat příspěvekod Andoritek 6. 6. 2022 08:37

THeBaNDiT: děkuji za vysvětlení. To vůbec nebylo myšleno ve zlém, že Tvá rada na 0,9x je špatná.. Na to, že k čemu je určena určitě super. Já jen, že se ta šišatost asi více projeví při tom 0,9x.. Ale zase to není na škodu, člověk se zasměje i vlastním fotkám.. :-)
Andoritek
BAN MM.cz

Předchozí stránkaDalší stránka