Samsung Galaxy A53 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 12. 2022 10:25

kompletní srovnání obou telefonů
https://samsungmagazine.eu/2022/03/19/k ... y-a52s-5g/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod sodja 23. 12. 2022 21:53

Lze nastavit trvale černý horní pruh displej, aby se skryl průstřel čelního foťáku?

Přešel jsem z S7 s Androidem 8 na A53 s Androidem 13 a trvale černej průstřel uprostřed horního okraje displeje mě irituje. Nestojím o zobrazení aplikací na celou obrazovku kromě videí a fotek, u kterých si to výslovně vyžádám.

Dále z nabídky nastavení foťáku zmizelo "Zkontrolovat obrázky", tj. zobrazení vyfocené fotky pro kontrolu hned po vyfocení. Takhle musím ručně na fotku kliknout a ta se teprve zobrazí. Mám pocit, že na Androidu 12 toto nastavení ještě bylo.

Mám aktuální verzi sestavení Androidu i One UI 5.0
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy A53
sodja
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 12. 2022 22:22

sice mám telefon jiné značky, ale v nastavení pro vývojáře je ,,Výřez displeje'' a tam to mohu nastavit

fce Zkontrolovat obrázky pokud to tam v nové verzi není, tak jedině zkusit jinou aplikaci fotoaparátu, která to umí
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod sodja 25. 12. 2022 15:32

Díky za radu, ale Android 13 na Samsungu nabízí pouze tzv. falešný výřez, který ale není nabízen ve variantě pruhu na celou šířku displeje. Pak nabízí volbu celoobrazovkového zobrazení u jednotlivých aplikací, ale nebudu přeci nastavovat volbu u více než stovky aplikací individuálně...je to smutné, že tuto volbu nenabízí Androidv základu.

Dále není možné zvětšit šířku stavového řádku. Špatně vidím, tak bych to ocenil. Zvětšení zobrazení obecně se nepromítne do stavového řádku.Google Pixel to například umí.

-- 25. 12. 2022 15:47 --

Fotky zelené vegetace jsou příšerně do červena. Naprosto nepřirozené odstíny. Jako botanik fotím leckdy stovky poznámkových fotek denně a toto zkreslení mi zásadně vadí.Kde nastavím vyvážení bílé (WB) v automatickém módu foťáku? A hlavně to chci nastavit jako relativní posun hodnoty, nikoliv absolutní hodnotu "natvrdo". V režimu PRO si sice můžu nastavit WB natvrdo, ale pak zase při umělém osvětlení budu muset WB měnit. Moje stará S7 fotí mnohem přirozenější fotky. Na jaře jsem zkoušel A52s 5G,aleta fotila hrozně do šedomodra. Mají to vlajkové modely lepší? Na jaře jsem zkoušel S20 FE, ale S7 pořád fotila zelenou líp.

P.S. u S7 odchází dotyková vrstva displeje, takže se stává nepoužitelnou...
sodja
Junior

Odeslat příspěvekod Dsanik 28. 11. 2023 09:33

Dnes dorazil Android 14 UI 6.0 na Samsung galaxy A53.
Velikost 2347,50 MB
Úroveň opravy zabezpečení: 1 listopadu 2023
Dsanik
Junior

Odeslat příspěvekod Nagant 15. 1. 2024 18:32

Jaký standard rychlonabíjení, prosím, umí tento telefon?

Ve specifikaci se píše, že podporuje nabíjení až 25W, takže předpokládám, že umí něco pokročilejšího než Samsung Adaptive Fast Charging.

Jakou nabíječku, tedy pořídit kolegyni, něco s USB-C PD 3.0?
A co to má splňovat za (Samsung) standard?

Pořídit třeba Samsung EP-TA800EWE se Samsung Super Fast Charging? A Samsung SFC je založeno na PPS, což je podmnožina PD 3.0?
Nagant
Junior

Odeslat příspěvekod petison 17. 2. 2024 08:43

Já jsem si pořídil tuto:
https://eshop.tesla-electronics.eu/nabi ... rna-barva/
Výhoda je , že má i USB-C konektor ten malý na ten kabel co dávají k telefonu.
Navíc jsem zaznamenal, že nabíječka po nabití telefonu přestane úplně nabíjet. Ikona nabíjení zmizí. To mi přijde šetrnější k baterii.

-- 17. 2. 2024 08:46 --

Nevíte jak je to s tou podporou aktualizace? Včera jsem si koupil tento telefon a už měl z výroby nainstalovaný Android 14. One UI 6.0
petison
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 2. 2024 09:11

vzhledem k vydání v 3/2022 by měl mít Samsung A53 5g podporu ještě 3 roky
https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a53_5g-11268.php
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod petison 21. 2. 2024 15:37

Tak Samsung A53 5g má oficiálně přislíbené, že dostane Android 15.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod Fároš 28. 2. 2024 17:09

Dotaz na znalce A53 ale i mobilů všeobecně.
Do A53 jsem potřeboval přenést z předchozího mobilu (Xiaomi) jednu galerii, na které mi docela záleží, aby fotky šly chronologicky. Cca u 1600 fotek se to povedlo ale u zbývajících asi 650 se změnil datum na den přenosu. JDE TOMU NĚJAK ZABRÁNIT? JE POTŘEBA NASTAVIT/ODBLOKOVAT NĚJAKOU FUNKCI NA MOBILECH?
Fotky jsem přenášel přes flešku.
Díky za rady.
Fároš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 28. 2. 2024 19:44

To není nahrané na google účtu?
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fároš 28. 2. 2024 20:42

Ne,foto uložené v mobilu.
Fároš
Kolemjdoucí