Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Plash 10. 2. 2023 10:39

Díky za názory, v práci jsem produktivní až až, takže nějaká notifikace mě úplně nerozhází. :D Osobně to vidím spíš tak, že se člověk po té co tu notifikaci uvidí, může rozhodnout, jestli je to urgetní nebo ne a dle toho reagovat nebo ne.

HanLe: Děkuji!!
Plash
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 2. 2023 10:47

Eddward píše:Neviete ci by slo nastavit obnovovaciu frekvenciu displeja na 60Hz ak hra bezi 60 fps ? Momentalne ide displej naplno 120Hz. Nepomaha to velmi plynulosti ked Hz nesedia s fps (a vlastne ani baterii). Na S22 Ultre to klesne na 60 Hz v tej iste hre. Zrejme to Samsung este nenastavil spravne.
//
idealne by bolo dat vediet o tom Samsungu, ale netusim presne ako k tomu dopracovat

https://www.mobilenet.cz/clanky/rada-ga ... nost-47634
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 10. 2. 2023 10:54

Dle mého záleží

1)jakou práci děláš
2)co je podle Tebe urgentní
3)a taky tisíc lidí tisíc chutí.

Já beru věci tak, že když je něco urgentní, dotyčný zavolá, ostatní věci nejsou urgentní natolik, abych na ně reagoval hned. Maximálně pokud máš pracovní telefon, tak firemní chat, nebo email.
Nepoužívám na telefonu ani zvuky notifikací či vyzvánění, nechci být rušen zvukem. Do hodinek se mi odesílá jen to, co potřebuji :-) ale jak říkám, tisíc lidí, tisích chutí. Potřebuji se na práci soustředit, takže max sluchátka s hudbou :mrgreen: odpoledne nebo když čekám na důležitý hovor tak mám zvuky aktivované.

AoD Notify také doporučuji, mám koupenou full verzi, ale co poladil Samsung u AoD nějaké věci aplikaci už nepoužívám....
Naposledy upravil pan_Lukas dne 10. 2. 2023 11:14, celkově upraveno 1
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eddward 10. 2. 2023 10:58

Nick Cave píše:
Eddward píše:Neviete ci by slo nastavit obnovovaciu frekvenciu displeja na 60Hz ak hra bezi 60 fps ? Momentalne ide displej naplno 120Hz. Nepomaha to velmi plynulosti ked Hz nesedia s fps (a vlastne ani baterii). Na S22 Ultre to klesne na 60 Hz v tej iste hre. Zrejme to Samsung este nenastavil spravne.
//
idealne by bolo dat vediet o tom Samsungu, ale netusim presne ako k tomu dopracovat

https://www.mobilenet.cz/clanky/rada-ga ... nost-47634

Ten clanok je o Pause USB Power Delivery, to nic neriesi. To len pozastavuje nabijanie pocas hrania aby sa zabranilo prehrievaniu.
Je tam ale aj dalsia moznost Nizka obnovovacia frekvencia pocas hrania hier, ale to nastavuje na 48Hz, co tiez nie je idealne. Chcelo by to 60Hz, automaticky, tak ako je to u S22. Otestujem aspon tych 48Hz ako docasny workaround.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 10. 2. 2023 11:09

hurec píše:Je to individuální.
Někdo používá notifikace na vše.
Někdo jen na důležité věci. Jinak stačí oznámení v ikonce.
Někdo používá jen notifiiace na hodinkách.
Já osobně třeba jen notifikace v hodinách, AOD nepoužívám už pár let.
Takže každý podle sebe.

Mnoho let co používám hodinky, tak nemám zapnutý ani zvuky na telefonu a tudíž ani notifikace mě nezajímají. Jak bylo řečeno je to člověk od člověka a každý co a jak používáme.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod haens 10. 2. 2023 11:54

Plash píše:tak to mám zatím taky, jen prostě musíš ťuknout, aby ses podíval, s diodou nemusíš a jsi v obraze neustále :) Asi jsem v tomhle ohledu staromódní, ale notifikační dioda je podle mě prostě užitečná věc :D

tak AoD si můžeš nastavit i tak, že se "rozsvítí" jen při nějakém oznámení, takže pak funguje stejně jako nějaká dioda.
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 10. 2. 2023 12:21

xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod tttom 10. 2. 2023 12:49

haens píše:tak AoD si můžeš nastavit i tak, že se "rozsvítí" jen při nějakém oznámení, takže pak funguje stejně jako nějaká dioda.

Jo, tohle nastavení je super. Ale blbý je, že při biometrickém ověření není na AOD zobrazen text zprávy a ani odesílatel, člověk vidí pouze že přišel mail. Prolezl jsem kdeco, ale asi to opravdu nejde nastavit i na obsah.
tttom
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 10. 2. 2023 13:06

PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod komplik 10. 2. 2023 13:45

O tom bloatware to bylo jasné hned od začátku, jen ten původní autor zprávy nevěděl o tom že tam spadne ten "nevyužitelný prostor".

tttom píše:Jo, tohle nastavení je super. Ale blbý je, že při biometrickém ověření není na AOD zobrazen text zprávy a ani odesílatel, člověk vidí pouze že přišel mail. Prolezl jsem kdeco, ale asi to opravdu nejde nastavit i na obsah.

Tohle by mělo fungovat, pokud si při odemčené necháš zobrazenou zamykací obrazovku a nehodí tě to rovnou na hlavní obrazovku.

Třeba iPhone s FaceID tě na domácí obrazovku po odemčení nehodí ani kdybys chtěl, zůstane na zamykací pro případ že jsi to odemkl nechtěně, takže tam hned neskočí domácí obrazovka
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 10. 2. 2023 13:54

Depak, na Samsungu zobrazení na zam. obrazovce po rozpoznání obličeje popř. čtečky nefunguje, nechápu proč, když to umí Xiaomi za 3tis.

iPhone sice neumí hodit na domácí obrazovku při poklepání, ale umí to trošku jinak - stačí na vyplém displayi přejet prstem odspodu nahoru ;-) jsi rázem v telefonu na dom.obrazovce... takže si můžeš vybrat co po telefonu vlastně chceš :mrgreen:
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tttom 10. 2. 2023 13:57

tttom píše:
Jo, tohle nastavení je super. Ale blbý je, že při biometrickém ověření není na AOD zobrazen text zprávy a ani odesílatel, člověk vidí pouze že přišel mail. Prolezl jsem kdeco, ale asi to opravdu nejde nastavit i na obsah.

Tohle by mělo fungovat, pokud si při odemčené necháš zobrazenou zamykací obrazovku a nehodí tě to rovnou na hlavní obrazovku.

No to je ale k ničemu, naopak při odemčení nechci vidět žádnou zamykací obrazovku a vypnul sem ji. Já potřebuji, aby na AOD již svítila ta notifikace i s textem, nebo aspoň s odesílatelem.
tttom
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 10. 2. 2023 14:09

Je to k ničemu pro Tebe, každý preferuje něco jiného, já bych to třeba uvítal.

Pokud budeš chtít na AoD vidět kdo píše, budeš si muset koupit iPhone 14 Pro :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod guiz 10. 2. 2023 14:16

Všude se jen chválí výdrž S23 Ultra, tak na to jsem teda zvědavý. Též jsem podlehl davové histérii a v pondělí bude doma. :lol:

https://www.sammobile.com/opinion/galax ... nely-good/
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod tttom 10. 2. 2023 14:38

pan_Lukas píše:Je to k ničemu pro Tebe, každý preferuje něco jiného, já bych to třeba uvítal.

Pokud budeš chtít na AoD vidět kdo píše, budeš si muset koupit iPhone 14 Pro :-)

Rozumím Ti, každý má jiné preference. Ale pak nechápu z příspěvku, co bys tedy uvítal.
tttom
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka