Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sinco 26. 2. 2023 00:08

Hezký večer fanouškům řady S23. Aplikoval jsem origo folii Samsung na S23Ultra. Mám dvě sady otisků, palec a ukazováček, když je tel na stole tak je ukazováček tak nějak příjemněji použitelný. Po nalepení se mě několikrát stalo že jsem vyčerpal těch x pokusů a ukázala se hláška že pro další pokus musím počkat několik sekund. Přidal jsem další sadu palce a nějaké zlepšení možná nastalo ale chybovost taky velká. Po několika chybných pokusech jsem otřel palec o mikinu a najednou se to chytlo, vyzkoušeno s odstupem času několikrát. Přitom mám ruce, palec čistý, žádné povrchové poškození pokožky. Jako poslední možnost jsem smazal první sadu otisku palce ještě před folii. Tak uvidím jestli to zabere ale nevím nevím. Jinak ta samsung folie se dost paltlá. U folie, skla s UV světlem jsem přemýšlel jak jde takové sklo či folie po nějakém čase sundat. Nikdy jsem takovou folii s vytvrzením UV nepoužil.
sinco
Junior

Odeslat příspěvekod tttom 26. 2. 2023 00:24

dwxx píše:Bral někdo z aliku nějaký silikonový obal, jednobarevný, který není úplně hladký a kluzký? Loni jsem jeden koupil a letěl rovnou do koše :-) telefon se v něm vůbec nedal držet, hrozně klouzal z ruky. Tak uvítám tip na nějaký konkrétní, ať to zase hned neletí do koše. Jinak vezmu asi Spigen Liquid Air, ten vypadá hodně dobře.

Na str. 111 jsem svoje obaly postoval. Ten první jsem pak dále i nafotil. Je to nějaká opískovaná verze a je super
tttom
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 26. 2. 2023 08:33

Eddward píše:Velmi slusne
Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max Speed Test
@PhoneBuff

Hezký, ale když se koukneš na čas 1:48 tak se tam ta aplikace na iP strašně dlouho načítá, to měl Samsung slušný náskok :-) jinak samozřejmě paráda, sviští oba jak na drátkách :mrgreen:

Jinak mrkněte na > https://youtu.be/_3_LT9DqRy4

a na https://youtu.be/FoF_JeWnvu8

Docela dobrý videjka :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 26. 2. 2023 08:37

sinco
Co se týká otisku, tak ty se vždycky skenují po nalepení folie, nebo skla. Máš navíc možnost přidat 4 sady, tak toho využij, a pokud používáš dva prsty, tak každej z nich naskenuj 2x. Takže vše smaž a proveď znovu. No a co se týká folie nebo skla kde se lepidlo vytvrzuje UV, tak instalace je jednoduchá, jak ukazuje video v mém podpisu a pak když bys ho chtěl sundat, tak není absolutně žádný problém, pouze nehtem nebo i nožem chytneš za roh a pomalu se ti bude odlepovat. Displej je potom naprosto čistý a není potřeba s ním cokoliv dál dělat.
Naposledy upravil renek1 dne 26. 2. 2023 08:58, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 26. 2. 2023 08:57

Já po nelepení folie otisk znovu neskenoval a funguje stejně jako před tím. Čekal sem že budu muset, ale když funguje..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 26. 2. 2023 09:01

Pokud funguje, pak jen dobře, ale doporučováno (a je to logický) je skenovat po aplikaci skla nebo folie. Ovšem ne každá folie/sklo má stejné vlastnosti a tak od některých výrobců nemusí být sken tak funkční. To se netýká ovšem folie od samsungu, kde chytne na první dobrou. To samé i skla/folie DOME
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 26. 2. 2023 10:58

dwxx píše:Bral někdo z aliku nějaký silikonový obal, jednobarevný, který není úplně hladký a kluzký? Loni jsem jeden koupil a letěl rovnou do koše :-) telefon se v něm vůbec nedal držet, hrozně klouzal z ruky. Tak uvítám tip na nějaký konkrétní, ať to zase hned neletí do koše. Jinak vezmu asi Spigen Liquid Air, ten vypadá hodně dobře.

Ja loni z aliku kupoval několik obalu na řadu 22 a par jich bylo i zdrsněnych, ale žadny "nelepil" tak jako v origo silikonovem obalu od samsungu takže jsem nakonec zustal u něj.
A teď když jsem pořizoval 23U což je prostě a jednoduše neprakticke hovado a ne telefon tak jsem šel po zkušenostech opět po origo samsung silikonovem obalu. Navic, když byla možnost jej pořidit za třetinovou cenu tak nebylo o čem. Vzal jsem na zkoušku i origo kožene, ktere je fajn v tom že je ještě o chlup minimalističtějši takže o něco lepe padne do ruky, ale lepivost a tedy jistota v drženi je prostě horši zvlašť, když jsou suche ruky.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 26. 2. 2023 12:54

Já bral z Alzy ten Fixed asi za 170,- a vůbec neklouže, parádně v ruce drží, z Ali zatím na kryty čekám, bral jsem i jeden silikonový super tenký:-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 26. 2. 2023 13:12

sinco -> po aplikaci fólie/skla se vždy doporučuje znovu naskenovat otisky. Loni se mi stávalo to samé co tobě, dokonce i v době, kdy jsem S22 používal bez fólie. Letos zatím nic takového. Přitom čtečka by měla být údajně stejná. Možná některé kusy takhle občas "zlobí".?.?

tttom -> viděl jsem. U toho konkrétního se mi nelíbí ta spodní část, celá otevřená, plus ty přerušené rohy. Ale díky samozřejmě i tak.

miromen4 -> origo samsung silikon zelený jsem měl loni a ten mi teda nevyhovoval vůbec. Takový pracholep. Čočky foťáků s ním byly pořád úplně zaprášené. Naštěstí byl tehdy za polovinu. Koupit ho za plnou (600) tak jsem asi vážně na*ranej :-) navíc jsem ho používal jen chvilku a rohy byly hned ošoupané.

pan_Lukas -> fixed mám teď taky (stál teda 300 v mp) a ten je teda dobrý, to je pravda. Ale hodily by se ještě třeba dva tři barevné kryty na střídání. Ale ideálně něco, co neklouže tak jako ten co jsem koupil loni :-) akorát na ali je jich takové kvantum, že bych rovnou radši počkal na nějakou zkušenost :-)
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod hufnagll 26. 2. 2023 14:11

Zdravím , jak zvětšim písmo ve zprávách aplikace samsung,dik
hufnagll
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 26. 2. 2023 14:46

hufnagll > písmo zvětšíš pinch to zoom - dva prsty na display a táhnout od sebe..přímo ve zprávě
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hufnagll 26. 2. 2023 14:54

Díky,to by mě nenapadlo.
hufnagll
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 26. 2. 2023 15:07

dwxx
A pravě to je u mě ta priorita tedy lepivost a s tim souvisejici jisty nebo přesněji jistějši uchop oproti jinym pouzdrum a s tim i souvisejici menši hrozba vypadnuti z ruky či sklouznuti z některych povrchu. A o to vic u S23U kde je vyšši přilnavost velke plus vzhledem k jeho fyzickym parametrum.
Jinak ruzny bordel či prach se na to samo chytaji vice než na jinych puzdrech, ale na čočkach je určitě nemam a to s founem rozhodně nezachazim v rukavičkam. Tedy konkretně u S22+.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod tondaskater 26. 2. 2023 15:08

Tak tedy napíši svůj příběh, jak to nakonec vše bylo:
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB Green - nikdy by mě nenapadlo, že na předobjednaný kousek budu čekat tak dlouho. Objednán 7.2.2023 a doručen 24.2.2023.
Dokonce jsem to tedy udělal takto:
Prodal Samsung Galaxy S21 Ultra za: 15000 (bazar).
Koupil S23U na bazaru (26000) bez záruky.
Prodal tento telefon bez záruky v mobilní pohotovosti za 31750 (výkup 25000 s bonusem 15% a 3000 k předobjednanému S23U).
Koupil jsem předobjednaný S23U za 34990.
Když to dáme do rovnice:
Celkem jsem utratil: 29240
26000 (bazar)
3240 (34990-31750)
Získal jsem: 15000 (S21U)
Výsledek: 29240-15000=14240
Přechod z S21U na S23U tedy vyšel na 14240.
Přechod z S21U by vyšel na: 34990-(12000×1,15+3000)=18190.
Bylo to divoké, ale alespoň jsem si S23U vyzkoušel předem a dokonce ušetřil 3950...
----------------------
Upravil jsem cenu za výkup - na základě upozornění na dalších stránkách (nepamatoval jsem si správně cenu výkupu u S21U)
Naposledy upravil tondaskater dne 26. 2. 2023 21:37, celkově upraveno 1
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 26. 2. 2023 15:15

Škoda, že si ještě nevyužil studentskou slevu a bezdratovou nabiječku zdarma.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka