Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 3. 2023 01:01

Hm tak za určitych okolnosti foťak na S23U docela zklamani a jsem zvědavy jestli to nějaky SW da dopořadku.
Když jsem fotil meně kvalitni dokument tak po uloženi se jeho kvalita skokově jasně zhoršila a text již byl huře čitelny. Zjistil jsem, že při 3 nasobnem zomu problem odpada. Vzal jsem S22+ a tam vše v pořadku a nebylo třeba 3 nasobně zoomovat. Text jako by se mirně rozostřil a ubral na vyraznosti. Vše foceno za uměleho osvětleni.
Teď jsem jen na rychlo udělal rychlou ukazku kde to neni až tak patrne, ale vidět to je...

automatika bez zoomu
Příloha 1.0.jpg je dlouhodobě nedostupná.

automatika 3x zoom
3.0.jpg

Pro doplněni mam k dispozici 2 ultry s unorovym updatem a obě naprosto stejny vysledek.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod guru29 2. 3. 2023 11:41

Rovněž v určitých případech potvrzuji zklamání z foťáku S23 ( mám ale základní verzi), fotím hodně dokumentů s následnou konverzí do pdf a oproti nahrazené S20 je znatelný posun k horšímu. V tvém případě ty rozdíly jsou minimální, já to mám o 50% horší ať dělám , co dělám.
Co si chválím, je posun ve výdrži, android auto se konečně nepřehřívá a telefon se v indukční nabíječce stíhá při používání v autě dobíjet.

-- 2. 3. 2023 10:53 --

tttom píše:Zarazil mne dnes ráno rychlý úbytek baterie na mé s23. Při odchodu z domu jsem měl 17%, za tři stanice metrem, kdy jsem telefon měl v ruce jsem skončil na 8%. Přitom poté jsem ještě fotil a používal stopky a to už telefon držel s skončil sem na 3%.

To asi nebude normální, výpadky v metru a nějaká žravá aplikace na pozadí, počítám, že máš také základní S23. Používám S23 rovněž hodně venku a nyní jsem od posledního nabití na 2d12h , SOT 4h a ještě zbývá 20%
guru29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marian Sabo 2. 3. 2023 12:18

Zdravim, ja mam ultru 4 dni a zamna obrovske sklamanie vydrze baterky, je to horsie ako na predoslej A72, vcera som mal SOT 3 hodiny a baterka klesla na 47%, ziadna ospevovana vydrz nie je, doslova mi percenta miznu pred ocami, necakal som zazrak ale podla recenzii a tunajsich prispevkov som cakal viac, a to mam rozlisenie najnizsie, cierne pozadie nastavene a nerobil som nic narocne, par hovorov a prezeranie webu, fb, mesenger nic ine narocne na pricesor. Zacinam lutovat kupu, lebo zatial mi to pride baterkou horsie ako ta A72. Pri prevzati a prvom zapnuti mala baterka 47%.
Marian Sabo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 3. 2023 12:18

guru29
Tohle je ale větši a tučnějši font a jak jsem psal při foceni dokumentu trošku horši kvality s menšim a tenšim fontem byl ten rozdil daleko markantnějši. Při ukladani vypada vždy vše v pořadku, ale jakmile se foto plně uloži cca po 2s tak to vždy skoči do te zhoršene kvality.
Uplně stejně se chovaji oba dva kusy takže snad to neni vlastnost. Co jsem četl tak těch chyb je evidentně v nove řadě vic než dost tak snad jde o SW zaležitosti a ne vlastnosti.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod tttom 2. 3. 2023 12:52

tttom píše:Zarazil mne dnes ráno rychlý úbytek baterie na mé s23. Při odchodu z domu jsem měl 17%, za tři stanice metrem, kdy jsem telefon měl v ruce jsem skončil na 8%. Přitom poté jsem ještě fotil a používal stopky a to už telefon držel s skončil sem na 3%.

To asi nebude normální, výpadky v metru a nějaká žravá aplikace na pozadí, počítám, že máš také základní S23. Používám S23 rovněž hodně venku a nyní jsem od posledního nabití na 2d12h , SOT 4h a ještě zbývá 20%[/quote]
Teď mám třeba 45h od nabití a zbývá mi 20%. To mi přijde ok. Ale pokud vaše zkratka SOT znamená to "kapacita baterie pro zapnutou obrazovku", tak tam mám slabé 3h. Mám jen s23.
tttom
Junior

Odeslat příspěvekod guru29 2. 3. 2023 13:00

Miromen4
Chápu, každopádně je vidět, že je to problém "vlastnost" celé řady 23. Doufejmě, že to vychytají v dalších updatech, stejně jako u 20 řady, kde to byla zpočátku rovněž hrůza. U vlajkové řady by se to opakovaně stávat nemělo
guru29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Domin7 2. 3. 2023 13:25

Tak já třeba za 1. a 2.3., tedy za 2 dny SOT 7:50h na S23+. Takhle si představuji výdrž u vlajky. Byl jsem na to zvyklý u iP a Snap to u řady 23 konečně dorovnal. Jasně, ještě bych chtěl velikost 6,1" s výdrží S23+, ale tam už by ta výdrž nebyla (není) jako u iP a jeho velikosti 6,1".
Texty nefotím a jinak jsem s foto taky spokojen. Za mě jsem tedy spokojen. Né že nadšen, ale spokojen.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod sinco 2. 3. 2023 13:50

23Ultra dá dva dny. S22+ dala sotva 16hodin. Přibližně stejné chování, běžný pracovní den. Nezkoumám jak dlouho svítil displej a pod. Pro mě je důležite 16h vs 48h, tak to vidím já. Pokud by bylo potřeba většího zatížení tak se nemusím bát že v podvečer budu bez štávy. Ten telefon to dá.
sinco
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 2. 3. 2023 14:19

MIromen, jak je možný, že máš velký problém s focením textu a pak sem dáš dva příklady, kde to vidět není :D
Ty dvě fotky tahají za oči úplně stejně.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 2. 3. 2023 16:39

Mě se ty fotky textu zdají v pohodě. Asi jsem slepý.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 2. 3. 2023 16:49

mě taky přijdou v pohodě..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 2. 3. 2023 18:33

Nevidim tam zasadny problem tiez, ale fotenie textu hlavnym snimacom ci uz z S22 Ultry alebo S23 Ultry bude vzdy hlavne po krajoch skreslovat, na to treba mysliet, to je vlastnost a nic sa s tym neda urobit, uz to tak je 4 roky od S20 Ultry. Zakladne a plus modely nemaju taky velky snimac, tam ten problem neni.
Najlepsi fotit text cez 3X.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 2. 3. 2023 19:06

Ale vždyť jsem to psal jak se věci maji nevim co dal bych k tomu dodal. A jestli se fotka uklada kdy je ještě vše v pohodě v nahledu a najednou diky nějakemu postprocesingu skokově utrpi kvalita tak je evidentně něco špatně. A o žadnem zkresleni jsem nic nepsal. Z tučneho fontu se stava meně tučny což v připadě drobnějšiho a meně vyraznějšiho fontu tedy ne tak tučneho s horši kvalitou tisku děla až zlomovy rozdil což v tomhle připadě opět opakuji neni tak zřetelne.
Naposledy upravil miromen4 dne 2. 3. 2023 19:10, celkově upraveno 2
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 2. 3. 2023 19:07

miromen4 píše:............

Pro doplněni mam k dispozici 2 ultry s unorovym updatem a obě naprosto stejny vysledek.

Upřímně nechápu na co si stěžuješ, jelikož nic zásedně špatného na těch fotkách nevidím.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod wirgil 2. 3. 2023 20:12

Co jsem si to zapnul a kde to zase vypnu?
Přílohy
pict.jpg
pict.jpg (35.89 ) Zobrazeno 1806 krát
wirgil
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka