Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dus Li 3. 4. 2023 10:22

Tak už mám aktualizaci nainstalovanou. Ten slavný "shutter lag" do kterého se někteří "znalci" strefovali je pořešen. Osobně jsem ho neřešil, protože fotím jinak. Co všechno bude v této verzi update, jsem již věděl z YouTube, kde minulý týden rozebírali co a jak je v korejské verzi. Upřímně musím říct, že kdysi jsem Samsungu nemohl přijít na jméno. Začínal jsem S1 a pokračoval každý rok do S4. Ale bugy a rychlost update, byli důvod proč jsem již do S5 nešel a zkoušel najít alternativu. Vlajky od HTC,OnePlus, Motorola, Oppo a dokonce Apple...ale pořád jsem sledoval dění kolem Samsungu. S příchodem S23U jsem pocítil potřebu zkusit opět řadu Galaxy S a opravdu nelituji. Tel není dokonalý, ale blíží se mé představě o současném the best of telefonu napříč značkami i operačními systémy. Hned jsem si k tel koupil hodinky Watch 5 Pro LTE. Jediná vada na kráse je nepřibaleni nabíječky ala kopírka Apple. To jsem potěšil koupí 65 W nabíječky od Ugreen a v pracovně mám bezdrát stojan 3 v1 Do auta mám kombinaci 45W (tzn SFCh 2.0) a magsafe nabíječky, protože mám i magsafe pouzdro od Pitaky. Max spojenost a jsem opravdu rád, že jsem se vrátil k Samsungu.
Dus Li
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 10:34

Libb píše:To není nikdy. Docela mě štve, že nepíšou veřejně, co je tam doopravdy změněné.

Tak nevím, v mých updatech bylo vždy napsáno, pokud došlo ke změně něčeho jiného

-- 3. 4. 2023 11:36 --

Dus Li: Asi jsme dostali každý jiný update :D

-- 3. 4. 2023 11:52 --

Jinak spíš než fotky mě trápí nízká hlasitost zvuku u videa. Není možné na 2 metry natáčet člověka, který mluví tak, aby to bylo normálně slyšet :-|

-- 3. 4. 2023 11:57 --

A u fotek agresivní ztmavení světlých objektů :D
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod Dukemb333 3. 4. 2023 10:58

Bohužel možnost zachytit pohybující se zvíře nebo člověka ostre stale chybi...při tom kde jaké levne Xiaomi tuhle funkci ma.
Dukemb333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod andrejo777 3. 4. 2023 11:05

Taky paradox v asisten camera:
zapnuta "rychla zaverka" a casy 1/67 iso 320
vypnuta "rychla zaverka" a casy 1/120 iso 500.

Dalej pri zvoleni priority kvality sa dostanete na vysie-kratsie casy kludne na 1/120,
a opet paradoxne pri zvoleni priority rychlosti, na casy mensie-dlhsie cca. 1/50

Na oboch mavajuca ruka pred objektivom machnuta, asi rychlo mavam :)
Ale myslim, ze fotka v momente ked som zmackol. Ak teda fotim hybajuci sa objekt okurat v klude, tak by som to mal stihnut a fotka by mala byt ostra :)

-- 3. 4. 2023 12:07 --

Dukemb333 píše:Bohužel možnost zachytit pohybující se zvíře nebo člověka ostre stale chybi...při tom kde jaké levne Xiaomi tuhle funkci ma.

Ako ta fotka vyzera v PC? Je rovnako ostra, kvalitna, ako ked sa foti nieco staticke? Alebo tam vidno zhorsenu kvalitu, sum, atd?
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod joe nxt 3. 4. 2023 11:32

Hmmm, tak teda nevím. Na mé S23 teď proběhla aktualizace sw, ale má označení S911BXXU1AWC8, a na fotoaparátu žádné změny nevidím...
joe nxt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dus Li 3. 4. 2023 11:36

Seznam vylepšení v aktualizaci je následující (google překlad)

Fotografie lze nyní smazat z aplikace galerie, zatímco se stále zpracovávají.
Fotoaparát nyní ve výchozím nastavení upřednostní rychlost fotografování a nebude čekat, až systém automatického ostření dosáhne dokonalého zablokování.
Při natáčení videa v režimu Super Steady byla vylepšena čistota a blikání a byla přidána naváděcí zpráva, která uživatele varuje, když není k dispozici dostatek světla pro dosažení kvalitních výsledků.
Opravuje problém, kdy se při fotografování zadním fotoaparátem občas objevovala zelená čára.
Zlepšuje stabilizaci obrazu při fotografování ve Full HD při 60 fps při vypnuté Auto FPS.
Snižuje pásový šum na tmavé obloze při fotografování v režimech s vysokým megapixelem a také zlepšuje celkovou ostrost a snižuje přerušované rozmazání.
Opravuje závadu při fotografování v režimu s vysokým rozlišením s vypnutým nočním režimem.
Opravuje problém, kdy po ukončení videohovoru třetí strany přestávalo fungovat rozpoznávání obličeje.
Zlepšuje stabilitu fotoaparátu
Dus Li
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 11:38

Aktualizacia dorazila, v Camera asistentovi su nejake volby navyse alebo inak. Zatial je skoro hodnotit, ale vyzera, ze to dopadlo podla mojich ocakavani, co som pisal par stranok dozadu. Upravili len nejake nastavenia, co sa dali rychlo zmenit. Ziadne velke zmeny v spracovani fotiek vo firmweri a AI zatial nie su.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod jurajsun 3. 4. 2023 12:43

Nechcem rýpať , dlhodobo som mal všetky stroje od S10, kúpil som aj S23 ultru , ale nemožnosť fotiť rýchle objekty a ľudí (hlavne neposedné deti a šport) ma priviedli k Xiaomi 13 pro, mal som 2 dni tieto fóny spoločne, keď si odmyslím že Xiaomi nemá S PEN a zamerám sa na kvalitu fotiek a nabíjanie, tu sú moje osobné dojmy. X13 Pro bezproblémovo fotenie rýchlych scén, Samsung bohužiaľ aj cez Camera assitent a rôzne zmeny nastavenia 10 fotiek - 8 rozmazaných, Xiaomi 10 foto - 2 max rozmazané , ale iba vec v pohybe napr. ruka (tvár je čistá bez rozmazania) . Kvalita fotakov je subjektívna, každý má v niečom navrch, ale umelecký a farebne podané fotky mi skôr režú viac od Xiaomi (Leica profili sú zaujímavejšie, plus vyššia ostrosť a viac detailov IMX 989 čipu, 1 palec sa nedá odrbať menším 200Mpx). Nabíjanie tu bohužiaľ Samsung je na chvoste, tých 120W drôtovo u X13 Pro je ultra návykových, nehovoriac že mám spred 2 rokov ešte nabíjačku Xiaomi z M11 Ultra a bezdrát 50 W je tiež veľmi krásný výkon. Tot môj čiste osobný názor, nikomu nič nevnucujem (používam ako sekundárny fon aj Iphone 14 pro max). Čakal som od Samsungu viacej, výhoda je fakt SPEN a časté aktualizácie, plus One UI (MIU od Xiaomi už je vo verzii 14 plynule). S Xiaomi 13 Pro používam Pixel Watch , ale to je už z iného súdka.
Naposledy upravil jurajsun dne 3. 4. 2023 13:02, celkově upraveno 1
Samsung S22 Ultra , Galaxy Buds +
jurajsun
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 12:52

No jo, ale je to Xiaomi... :D
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod stresik 3. 4. 2023 13:07

Ahoj.
Mám S 23 Ultra 512Gb. Dnes jsem zjistil celkem nemilou věc. Když s telefonem zatřesu, ozývá se z fotoaparátů poměrně výrazné chrastění, jako by v telefonu bylo něco uvolněné. Je to stejné u zapnutého i vypnutého fotoaparátu (app). Telefon mi nikdy nespadnul. Můžete se, prosím, někdo kdo má stejný model, podívat jak to vypadá u vašeho přístroje?

Děkuji moc
stresik
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 13:10

To je OIS, mělo by to být mnohem menší v 10x módu. Nejhlasitější je u teleobjektivu.
Pokud není, pak je něco špatně.
Mě S23U chrastí už jen při otáčení telefonem
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 13:14

Uz sa to tu riesilo, robi to opticka stabilizacia. Nie je to chyba je to vlastnost :)
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 4. 2023 13:16

jurajsun píše:nemožnosť fotiť rýchle objekty a ľudí (hlavne neposedné deti a šport) ma priviedli k Xiaomi 13 pro, mal som 2 dni tieto fóny spoločne, keď si odmyslím že Xiaomi nemá S PEN a zamerám sa na kvalitu fotiek a nabíjanie, tu sú moje osobné dojmy. X13 Pro bezproblémovo fotenie rýchlych scén, Samsung bohužiaľ aj cez Camera assitent a rôzne zmeny nastavenia 10 fotiek - 8 rozmazaných, Xiaomi 10 foto - 2 max rozmazané

Tohle máme v rodině podobné. Žena S23, já Google Pixel 7. Kvalita fotek výrazně vyšší u Pixelu. Statické fotky jsou u obou mobilů naprosto srovnatelné (nepoznám, která je ze kterého), ale jak jde o pohyb nebo interiér, tak Pixel je o level výš, prostě pohybové fotky 7-8 z 10 ostré, S23 tak 2-3 z 10. Ale není to hardwarem, ten má Samsung špičkový. Je to pochopitelně jen a pouze neschopností nastavit automaticky správnou expozici a trvá to už několik let. (Nejedná se o shutter lag, jak někdo referoval, ten mi nepřijde tak důležitý). Poslední aktualizaci myslím ještě nemáme, tak nainstalujeme a uvidíme, ale nedělám si moc iluze.

(Jinak další rozdíly ve foťáku jsou pak spíš subjektivní, Pixel je zřetelně ostřejší, ale občas to přežene s kontrastem a občas fotku podexponuje. S23 s kontrastem šetří, ale zase jsou občas fotky nesmyslně vyhlazené, jako kdyby byly odšuměné).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tululumko 3. 4. 2023 13:20

To by chcelo profil Sport, kde by bol v prvom rade preferovany cas , potom iso, samozrejme v nejakych rozumnych medziach (najlepsie na moznost upravit samsungom predvolene hodnoty od-do), aby to nehadzalo 1/1000 pri ISO 3200 :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 3. 4. 2023 13:24

Ty jo, psát tu o Xiaomi a jejich miui. To někteří tady nevydrží.
Chrastí foťák už pár roků, díky bohu za stabilizaci.
No, rozmazané objekty v interiéru u pohybujících se děti a zvířat mám v 99%. Zkusím jedině fotit manuálně.
hurec
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka