Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 14:27

Mě spíš fascinuje, že to trvá už několik let a stejně se najdou lidé, co to koupí a dokážou si na to stěžovat... Když je to tak důležité, kupte něco jiného. Já takhle známému doporučil iPhone, protože to pro něj bylo důležité.

-- 3. 4. 2023 14:29 --

Jinak pokud to špatně nastavím a použiji, tak rozmazanou fotku v interiéru udělám i fotovýbavou za 100k...
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 15:06

odfotit dobre fotky treba vediet. aj ked ma mobil zapnutu automatiku, mal by si vediet, ako fotit, ako ziskat co najlepsi zaber
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 4. 2023 15:30

BlueDragonFS píše:Mě spíš fascinuje, že to trvá už několik let a stejně se najdou lidé, co to koupí a dokážou si na to stěžovat... Když je to tak důležité, kupte něco jiného.

Ono když chceš velikostně kompaktní fotomobil, tak jaksi nic jiného než S23 na trhu není, mluvíme-li o Androidu... takže to nebyla volba z rozumu, ale z nutnosti. Opravdu jsem nic jiného nenašel, všechny telefony s lepšími foťáky mají i zřetelně větší rozměry než S23.

Jinak celou dobu mluvíme pochopitelně o automatice, S23 je pro ženu, která byla vzteklá, že její Mate 20 Pro nenastaví dobře expozici pro pohyb... a s S23 si v tomto ohledu nepolepšila (v ostatních věcech ano, ostření nebo obecně kvalita je oproti Mate 20 Pro pochopitelně výrazně lepší). A je to věc, kterou by Samsung mohl napravit aktualizací, kdyby se na to zaměřil. Ale asi to prostě neřeší.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 3. 4. 2023 16:23

Nastavení fotoaparátu, sledování autom. zaostření. Není to všelék, ale neostré fotky pohybu to dost eliminuje.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 3. 4. 2023 16:45

jurajsun:
Tvl, tak dát 32K za Xiaomi...nooo, to chce mít koule! Já bych je asi neměl �
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod davos8000 3. 4. 2023 17:39

Aktualizace dneska dorazila jak jsem psal bezmála 1 GB
Samsung Galaxy S23 Ultra 12 GB / 512 GB Phantom Black
TV Sony XR-48A90K
davos8000
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 18:57

Mr.Scully píše:
BlueDragonFS píše:Mě spíš fascinuje, že to trvá už několik let a stejně se najdou lidé, co to koupí a dokážou si na to stěžovat... Když je to tak důležité, kupte něco jiného.

Ono když chceš velikostně kompaktní fotomobil, tak jaksi nic jiného než S23 na trhu není, mluvíme-li o Androidu... takže to nebyla volba z rozumu, ale z nutnosti. Opravdu jsem nic jiného nenašel, všechny telefony s lepšími foťáky mají i zřetelně větší rozměry než S23.

Jinak celou dobu mluvíme pochopitelně o automatice, S23 je pro ženu, která byla vzteklá, že její Mate 20 Pro nenastaví dobře expozici pro pohyb... a s S23 si v tomto ohledu nepolepšila (v ostatních věcech ano, ostření nebo obecně kvalita je oproti Mate 20 Pro pochopitelně výrazně lepší). A je to věc, kterou by Samsung mohl napravit aktualizací, kdyby se na to zaměřil. Ale asi to prostě neřeší.

Ono to chce vylézt z fanboy ulity a koupit něco mimo Android, pokud to vyhovuje tomu, co od toho chci. 90% lidí je rozdíl mezi Androidem a iOS u zádele.

-- 3. 4. 2023 18:58 --

standavfr píše:Nastavení fotoaparátu, sledování autom. zaostření. Není to všelék, ale neostré fotky pohybu to dost eliminuje.

Nebo taky sledovat ten objekt v pohybu pohybem mobilu. Sposta lidí jen stojí a cvaká. Jasně, na otočení hlavy to nepomůže, ale na zvířata, běhající děti atd. ano.
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 19:12

to ale budes mat rozmazane okolie, z blata do kaluze
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 19:19

Já bych raději měl rozmazané okolí než dítě, ale záleží na dítěti asi, i když kdo si co vyrobil to má :D
Takhle ale fotografie funguje, můj Canon R6 za 80k se chová stejně, jinak se musí hodně zkrátit závěrka a i to je na rychlé pohyby málo. Ano, priorita rychlosti by tam měla být, ale ani ta nebude ve špatně osvětlených místech samospásná. Jak to Apple dělá? Netuším.
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 3. 4. 2023 19:31

Ake hodnoty v exife su na tych fotkach z interieru pri foteni pohybujucich deti, psov atd.?
Hovorilo sa, ze xiaomy, pixel, iphone bez problemov. Tak by ma o zaujimalo, ake iso sa pouzije a akym casom sa foti. Na samsungu si vsetci prioritu casu lahko vytvorite. Staci zvolit pri foteni rezim PRO a nadstavit si manualne uzavierku na 1/100 alebo 1/250. hodnotu iso si mobil sam dopocita. Ale narazite aj tak na vysledok s ktorym asi nebudete spokojny. A moznoze niektory ano. Netusim v akej kvalite to leze u xiaomy, pixel a iphone. Na samsungu taketo nastavenie uz bude citit. Da sa to este podexponovat, teda povolit schvalne manualnym nastavenim nizsie iso kvoli sumu, cca. do 400-600, ak niekomu nevadi moze skusit aj 1000 a potom fotku, ktora bude "tmava" - upravit. Je to par klikov jednoducha uprava - prisvetlenie, nejake prejasnenie... priamo v galerii. Ale ci by sa vam takato fotka pacila, by ma zaujimalo.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 3. 4. 2023 19:35

Ale je to také o technologii ostření. Měl jsem Huawei P40 Pro, kde hlavní foťák měl speciální ostření na každý bod, cituji "all pixel omnidirectional phase detection autofocus. This means that not only are there autofocus detectors on each pixel but they are 8 of them per pixel."

Fotil jsem sysli v Mladé Boleslavi, kteří vylézali ze země a málokterá fotka byla rozmazaná. Důležitá je i technologie ostření, rychlost, přesnost, citlivost. Zkoušel jsem zrcadlovku Sony A7r a i přes focení na 1/4000 byly rychle pohybující se objekty málokdy ostré, protože AF nebyl přesný. Pak člověk může zkusit A7RIV a AF je úplně jiná liga.
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Tade2 3. 4. 2023 19:37

BlueDragon: O víkendu jsem točil video venku s více lidmi na vzdálenost asi 3-5 m a hlasy jsou naprosto v pohodě a zřetelně slyšitelné. Nikde jsem ani nezaznamenal, že by si na to na netu lidé stěžovali.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 19:47

Tade2: Mě připadá, že venku se chová jinak, než když jsem v tiché místnosti. Vypadá to, jakoby venku se aktivoval nějaký boost, když se detekuje hluk.

Ale asi to půjde na reklamaci.
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 20:12

Dnes po aktualizacii som na slnku spravil zopar fotiek ulice, ako idu auta 40-50km/h. Vserky auta boli ostre, automatika nastavila casy okolo 1/850 a ISO 10. Tie nastavenia rychlosti u Camera asistenta ako keby na toto nemali vplyv.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 3. 4. 2023 20:17

Ale však na slunci snad fotil ostře i před aktualizací ne?
Tomáš S.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka