Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tade2 3. 4. 2023 20:18

BlueDragonFS píše:Tade2: Mě připadá, že venku se chová jinak, než když jsem v tiché místnosti. Vypadá to, jakoby venku se aktivoval nějaký boost, když se detekuje hluk.

Ale asi to půjde na reklamaci.

Uvnitř jsem to nezkoušel, takže tam rozdíl být stále může. Přesto si ale myslím, že by se to objevilo velmi brzy, pokud by to bylo běžné.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 20:20

Tomáš S. píše:Ale však na slunci snad fotil ostře i před aktualizací ne?

asi hej, predtym mi nenapadlo nejako detailne to skusat.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 3. 4. 2023 20:24

Tade2 píše:
BlueDragonFS píše:Tade2: Mě připadá, že venku se chová jinak, než když jsem v tiché místnosti. Vypadá to, jakoby venku se aktivoval nějaký boost, když se detekuje hluk.

Ale asi to půjde na reklamaci.

Uvnitř jsem to nezkoušel, takže tam rozdíl být stále může. Přesto si ale myslím, že by se to objevilo velmi brzy, pokud by to bylo běžné.

Hmm, zajímavé, teď jsem to zkusil na S22 a chová se to stejně, zajímavé. Ještě budu pátrat. Třeba v úplném klidu netočí tolik lidí, nebo to neřeší.

-- 3. 4. 2023 20:24 --

romo.11 píše:
Tomáš S. píše:Ale však na slunci snad fotil ostře i před aktualizací ne?

asi hej, predtym mi nenapadlo nejako detailne to skusat.

Na světle je to ok vždy, fotil jsem tím i F1 :D
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 3. 4. 2023 21:34

V dobrých světelných podmínkách fotí pěkné i mobil za 7tisic. :-D
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod romo.11 3. 4. 2023 22:28

v interieri pri normalnom svetle to da 1/100s, tam pohybujuce dieta bude rozmazane. urcite sa da pohrat s PRO rezimom, ale najjednoduchsie je nafotit 10 fotiek, z nich jedna bude urcite podarena, ved.dieta sa nehybe stale rovnako, rozmazane potom vymazat. a je to;)
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 4. 2023 23:37

Pokud mluvíme o fotkách dítěte v tmavém interiéru, tak hodně zběžné porovnávání u fotek, co jsme se ženou udělali za poslední měsíc:
Pixel 7 - snaží se držet cca 1/200s, v nouzi jde v šeru na 1/100s a klidně vytáhne ISO hodně vysoko přes 1000 (a šum je i tak na překvapivě velmi velmi pěkné úrovni - snad jedině s výjimkou ostrého protisvětla, tam má v kvalitě rezervy).
S23 - jde klidně u fotek dítěte drze na 1/50s nebo dokonce i 1/25s za cenu nižšího ISO (třeba do 640), přičemž výsledek je co do šumu/ostrosti paradoxně překvapivě prakticky stejný jako u Pixelu, ale pochopitelně je bohužel obrovské množství odpadu kvůli pohybové neostrosti.

Podezírám navíc Pixel, že je schopen udělat interně víc fotek v sérii a pak je nějak složit za účelem lepšího výsledku, ale nevím, nikdy jsem nepátral po tom, jak to dělá. Ale umí to.

(Jinak jsem fotografem a doma mám fotovýbavu za cca 700-800 tisíc, takže nějaké ponětí o kvalitě mobilů, kompaktů, zrcadlovek a bezzrcadlovek fakt mám).

iPhone pro nás nikdy nebyl řešením, nenávidím ten systém, nevyznám se v něm a všechno mi v něm přijde složitý. Nejsem ani omylem fanouškem Androidu, ale je to pro mě výrazně menší zlo.

Každopádně jsem se zapojil do diskuse jen proto, že mě zajímalo, jestli to třeba nějaká poslední aktualizace neřeší, protože opravdu je to jen otázka SW.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 4. 4. 2023 00:01

Mr. Scully: S23 byl pro ženu a vy nenávidíte iOS, takže žená má s fotkami smůlu? iOS složitý? Aha...

Ne neopravil a Samsung to nikdy neopraví, je to tam už x let.

Asi bych fotil tou fotovýbavou za 800 tisíc a neřešil mobil...

Jinak jaké fotky dělá fotovýbava za 800k na automat? Také ostré?
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 4. 4. 2023 01:10

Fotovýbavu mám na profi focení, kde si vše nastavím dle potřeby. Mobil mám na momentky, protože na rychlé vyfocení dcery/batolete mám asi tak dvě sekundy času na vytažení mobilu z kapsy a opravdu není čas něco deset sekund v aplikaci nastavovat, proto jsem potřeboval mobil, který fotí na automatiku skvěle. Kdyby se mi chtělo nastavovat manuální režim, tak si rovnou skočím do skříně pro foťák (kde pochopitelně není třeba složitě balancovat mezi ISO/časem, protože je tam díky FF snímači násobně větší kvalitativní rezerva). Mobil člověk používá na focení právě proto, že nemá čas ani náladu jít vybalovat dvoukilogramovou výbavu, ale potřebuje vyfotit fotku přesně teď v tento moment někde bůhvíkde třeba mimo domov. Některé mobily to zvládnou dobře, jiné ne. Že to nezvládne jinak možná v součtu nejlepší mobil na trhu, mě prostě mrzí, nic víc a nic míň. Klidně si tady buďte jako sekta a plácejte se po ramenou, že máte bezchybný mobil. Já jsem jen řekl, že je škoda, že Samsung skvělý HW foťáku zabije špatným SW (a už to trvá roky). Nechci se v tom pitvat, ale očividně spoustě ostatních majitelů to vadí taky...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 4. 4. 2023 05:34

Mně to nevadí protože vlastně ani nevím co mi má vadit celý život fotím svoje děti a nesetkal jsem se s tím že bych měl fotku rozmazanou co by mi museli děti pobíhat jako kolibříci proto mi přijde Co je to tady za sektu velkých odborníků a profesionálů a co to vlastně všechno fotí když si pořád stěžuji musel bych být opravdu asi střevo a bych nedokázal vyfotit běžný snímek Ostře
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 4. 4. 2023 06:12

tiez sa s neostrostami u pohybu nestretavam, asi ze fotim vacsinou staticke fotky. obcas sa foto nepodari, ale ved mam nafotene viac, tak to pretriedim, ziadny problem, film mi nedojde. naco mame tie XX gigabajtove uloziska? asi som tiez clenom sekty, pozdravujem aj ostatnych clenov :) @scully a dalsi: len si vrtajte, my aj tak vieme, ze nas S23x je najlepsi, je to z vasej strany len slepa zavist :)
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod dede 4. 4. 2023 07:11

Naštěstí nejsem Flash, takže máme a známe jenom tak pomalé děti, že mohou být vyfocené prakticky jakýmkoliv mobilem. :D
dede
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 4. 4. 2023 07:36

Naštěstí s23U je topka největší a žádný problém nemá a fotí jak zrcadlovka za míč :-D
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abracas 4. 4. 2023 08:07

Teď jsem zkusil kouknout na pár fotek a i má ultra v šeru běžně nastavuje 1/50 i delší. Ale dělal mi to tak i předchozí Huawei či Honor a počítám, že to tak má většina ostatních výrobců, takže se nad tím téměř nikdo nepozastavuje a pro většinu lidí to není problém. Ale chápu, že když chceš cvaknout malé dítě či zvíře, tak to úplně optimální není.
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 4. 4. 2023 08:31

hurec píše:Naštěstí s23U je topka největší a žádný problém nemá a fotí jak zrcadlovka za míč :-D

presne tak :-D kvalitny fotak mam, ale uz som ho dlho nevzal zo sebou, je to otravne nosit ho a davat nan pozor. uz niekolko rokov sa spolieham na mobil. staci mi to, fotak je podla mna len pre profikov alebo pre takych co sa foteniu venuju
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 4. 4. 2023 09:08

Kruh se uzavřel - starý telefon odeslán 13.2. , email o vyplacení za starý telefon 7.3. (platba na účtě myslím druhý den) a dnes email o uznání 3000,- a výplata do 3 dnů.

Jinak jak tady pořád řešíte rozmazání v pohybuv místnosti... vemte kamaráda co má iPhone 14 Pro/Pixel 7/ Xiaomi 13Pro..., vemte ho do tmavší místností a foťte ve stejný čas, za stejných podmínek v každé ruce jiný telefon a rozhodněte se, co je lepší, co se Vám líbí víc... takové spekulace co tu někteří píšou jsou k ničemu...taky by mě zajímalo jaké je měřítko, pořád že telefon za 5tis v šeru fotí lépe...to bych chtěl vidět na monitoru výslednou fotku....to jsou další bludy místních fantazíristů :-)
Já souběžně používal 14 Pro a S23U a kolikrát ze Samsungu byla fotka ostřejší než z iPhonu! Zkoušel jsem v tmavší místnosti na kočkách a na dceře (1,5 roku).
Venku se nemáme o čem bavit (pokud to není jen "cvak"L), tam je dle mého Ultra lepší s lepšíma možnostma nastavení fotoaparátu včetně zoomu a tvrdí to stejně většina férových zahraničních recenzí. iPhone dělá fotky na mě moc "kreslené" , HDR, hlavně tedy portréty (filtry má určitě lepši iPhone) a taky má fotky tmavší a hodně kontrastní. Záleží na člověku co se mu líbí více...Ale když fotím psy (maďarský ohaře) tak to co leze z iPhone nemá s realitou moc společného. ze Samsungu jsou fotky měkčí, světlejší ale reálnější.
Nejsem aplista ani zarytej Samsungář, jen se na to dívám nezávislým pohledem, rád tyto možnosti zkoumám...
Naposledy upravil pan_Lukas dne 4. 4. 2023 10:15, celkově upraveno 6
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka