Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod renek1 8. 4. 2023 21:19

Šichor píše:No vidíš a tak jste se dušovali co je bezpečnější, a nakonec jsem na začátku.

Já jsem názor nezměnil a ještě jednou opakuju, že placení mobilem je bezpečnější než tvoje placení kartou! Čemu pořád nerozumíš??
Už mě nebavíš, plať si třeba zlatejma nugetama jestli nějaký máš. :oboze
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 8. 4. 2023 21:37

Ale v klidu Reňo, jen se odkazuji co tu psali týpci přede mnou. Podle toho všeho je mobil určitě bezpečnější než karta. Jinak nic ve zlém. Já mám takovou valastnsot že než něco koupím tak otočím 2x korunou.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 8. 4. 2023 22:03

Všem co používají Camera Assistant. Nebejval v angličtině? Mám pocit že jo a že přišla aktualizace a je v češtině, ale už mi to všechno nějak splývá.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 8. 4. 2023 22:05

ja ho mam v slovencine :)
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 8. 4. 2023 22:37

renek1: Já ho měl vždy v češtině.

Konečně jsem se dokopal k otestování a srovnání GCam portu pro malou S23 (platí i pro S23+). Není to ještě dokonalé a má to mouchy, třeba na pohyblivé objekty je mnohem lepší Stock kamera, ale při statických záběrech je to za mě teda rozdíl doslova třídy. Ten přeostřený gulášek, co leze ze Stocku, se s GCamem nedá absolutně srovnat a je vidět, že HW foťáku má na mnohem víc.

Tady je odkaz na disk, kde je srovnání při 100% zvětšení, vpravo je vždy GCam.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... PHXMHrPOxj
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod riki 9. 4. 2023 00:13

Šichor píše:No vidíš a tak jste se dušovali co je bezpečnější, a nakonec jsem na začátku.

Buď je ti 15 nebo 65 to jinak není možné,že vůbec nevíš která bije...stačí chvilku hledat a mít přehled a musíš přeci vědět...aspoň trošku...
Nikdy není tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.
riki
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 9. 4. 2023 08:01

@tomas: v Camera asistentovi mas moznost zjemnit fotografie. U Gcam som vzdy mal problem so stabilitou portu. Aky si pouziil?
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod ALDA._ 9. 4. 2023 09:43

Libb píše:Poslední dobou se mně špatně synchronizují kontakty s Googlem. Jméno a číslo se synchronizuje, ale pokud přidám fotku přes webové rozhraní, nezobrazuje se na mobilu. Vynucená synchronizace proběhla bez efektu.
Dělá to ještě někomu? Nějaký tip? (mám víc než 1000 kontaktů a mám účet Google Workspace, pokud by to mohlo mít vliv)

Nevim, jestli to je stejny problem, ale kdyz se mi v samsungackych kontaktech nenacitaly fotky kontaktu (jen nekterym, netusim proc jen nekterym), tak po stazeni google kontaktu a nasledne synchronizaci, se mi fotky v samsungackych kontaktech zobrazily. Nechapu, cim to je, ale je to tak...
ALDA._
Junior

Odeslat příspěvekod IMI5 9. 4. 2023 10:58

10x zoom - režim Fotografie
Obrázek
10x zoom - režim Pro
Obrázek
Proč to má Samsung tak debilně :?:
Vůbec tedy nedává smysl používat režimy : Fotografie ( jo jen 200MP ) a Video.
A používat jen Pro a Pro Video.
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB Black - Android 14 - One UI 6.1
IMI5
Junior

Odeslat příspěvekod ALDA._ 9. 4. 2023 11:28

Focene Ultrou?
Ja zkousel 3x a 10x zoom na obyc S23 (v horsich svetelnych podminkach) a v PRO rezimu jsem nechal vse na automatiku a vysledek vzdy o dost horsi v PRO oproti normalnimu rezimu...
ALDA._
Junior

Odeslat příspěvekod IMI5 9. 4. 2023 11:34

Ano Ultra.
Teď třeba makro v Pro se nedostanu tak blízko jako v Fotografie
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB Black - Android 14 - One UI 6.1
IMI5
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 9. 4. 2023 11:37

romo11:

V Camera Assistant jsem to už samozřejmě zkoušel dříve. Na střední je to pořád bída a na vysoké už je zas fotka rozmazaná moc. GCam dělá krásné a přirozené detaily. Pokud jde o stabilitu jediné co vím, že apka spadne při pokusu vyfotit snímek v portrétním režimu a pohyb je pro ní taky obrovský problém. Jinak se mi ale nestalo, že by spadla. Autor na tom pořád dělá, primárně se ale zaměřuje na S23U, malá S23 má prý nějaké omezení.

Port najdeš normálně na XDA fóru u S23, nebo S23U. Je to verze LMC8.4_R15_ruler, xml soubor používám javasabr_lmc15_s23_v58_sharp.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod tondaskater 9. 4. 2023 15:23

Platím již roky smartphonem a hodinkama. Vše přes Peněženku Google, mám tam spoustu svých karet, přepínám mezi jednotlivými kdy se mně zachce a je to super.
Když by někdo chtěl tak třeba u České Spořitelny je možné si vytvořit "virtuální" kartu, která je navázána na účet, ale je "neexistující" i když to také považuji za zbytečné.
Nikdy jsem s placením neměl problém.
Google Pay využívám také často, možnost rychle zaplatit všechno možné je super.

Kalendář: nastaveno mám tmavý režim dle telefonu (pro kolegu co má stále problém s "nečitelným vyobrazením")
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Whitesilver
Samsung Galaxy Watch Ultra LTE Titan White
Samsung Galaxy Buds Pro
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 9. 4. 2023 15:32

Tomas S:

To je pekny rozdiel. Nechapem, ako, alebo na zaklade coho recenzenti, alebo aj ostatny majitelia S23-S23U taketo fotografie chvalia. To je vsetko mozne, len nie dobre. Ako je to v porovnani velkosti fotky GCam-Stock?

To iste displej. Ja ked vidim ako mi to primarne nastavil samsung od vyroby na zivy...? Nepomoze ani prirodzeny. Jedine, aby som bol ako tak spokojny, musim s tym laboroval a zapnut este pohodlie pre oci, adaptivny a vylepseny komfort...
A v PC to vidim tiez inac.

Ako na ten port? Je to nieco zlozite? Nejaky spolahlivy postup jak si to tam nahral ty?
Mne sa nepaci ani vysledok cez EXPERT RAW. To je tak zvlastne kontrastne. Po odfoteni vidno, ako to zase to spracovanie zmeni. Co som vypozoroval tak casto prave 200mpx ma farby aj kontast v celku prirodzeny.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 9. 4. 2023 18:21

BlueDragonFS píše:
Libb píše:To není nikdy. Docela mě štve, že nepíšou veřejně, co je tam doopravdy změněné.

Tak nevím, v mých updatech bylo vždy napsáno, pokud došlo ke změně něčeho jiného

-- 3. 4. 2023 11:36 --

Dus Li: Asi jsme dostali každý jiný update :D

-- 3. 4. 2023 11:52 --

Jinak spíš než fotky mě trápí nízká hlasitost zvuku u videa. Není možné na 2 metry natáčet člověka, který mluví tak, aby to bylo normálně slyšet :-|

-- 3. 4. 2023 11:57 --

A u fotek agresivní ztmavení světlých objektů :D

Zkoušel si to řešit malým zoomem?
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka