Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod guiz 28. 6. 2023 20:23

Aha tak to je tam nastaveno automaticky tenhle nesmysl. Každopádně 104% jsem neměl na žádném telefonu i když byl nový, bylo tam max 98%. Takže podle mě to ukazuje stejně nesmysly.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod yetti.1 28. 6. 2023 20:58

cosemdesiatsedem Já jsem si na telefon nalepil kroužek na magsafe a koupil malou powerbanku taky s magsafe a když je náhodou někdy potřeba tak to přicvaknu a nabíjím. Mám k tomu radši kabel, přeci jen při bezdrátu jsou větší ztráty a teplo.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 28. 6. 2023 21:24

yetti.1 píše:Ahoj, jen takový dotaz. Standartně mám na telefonu ztišeny všechny zvuky a na události mně upozorňují hodinky. Neexistuje nějaká rutina, že když sundám hodinky z ruky a dám je nabíjet, že by se telefon sám přepnul na hlasitý profil a upozorňoval na události do té doby než zase nasadím hodinky na ruku?

V nastavení hodinek v sekci Oznámení je možnost ztlumení oznámení v telefonu, když máš hodinky na ruce, nestačilo by ti tohle?
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 28. 6. 2023 21:49

To vypadá zajímavě, vlastně to celý otočit. Zkusím a uvidím, jak se to bude chovat. Děkuji za tip.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod komplik 28. 6. 2023 23:22

guiz píše:Aha tak to je tam nastaveno automaticky tenhle nesmysl. Každopádně 104% jsem neměl na žádném telefonu i když byl nový, bylo tam max 98%. Takže podle mě to ukazuje stejně nesmysly.

https://ctrlv.cz/shots/2023/06/29/BDbJ.png
https://ctrlv.cz/shots/2023/06/29/6BK8.png
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod rollioli 29. 6. 2023 09:07

Je to v podstate údaj o tom, koľko km si bol v stúpaní / klesaní. Najčastejšie sa ale používa údaj "prevýšenie", ktoré ti ukáže hodnotu vertikálne nastúpaných metrov počas jazdy. Všetky tieto hodnoty vychádzajú z GPS a mapových podkladov.

tondaskater píše:Zdravím vás,

potřebuji se na něco zeptat dokáže mi někdo z vás vysvětlit pojem celkové stoupání a celkové klesání jak k této hodnotě dojdou hodinky (a co to znamená).

*je to asi trochu mimo řadu S23, ale tady se toho kolikrát řeší hodně, snad prominete*
rollioli
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 29. 6. 2023 09:51

Na S23 mi hlasi pre Viber zvysenu spotrebu baterie. Skusal som vsetky moznosti, neobmedzit, optimalizovane . . . Nemate s viberom podobny problem? Aktualizovane, cachce vymazana . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 6. 2023 10:00

to dělá i FB a ostatní soc. aplikace
https://samsungmagazine.eu/2023/04/27/5 ... -samsungu/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zadkiell 29. 6. 2023 11:08

Já bych měl dotaz ohledně fólií, četl jsem diskuzi na předchozích stranách a vychvalujete original od Samsungu. Zajímá mě je ta folie přes celý displej? Mám malou S23 a hned při koupi mobilu jsem zašel do Datartu a nechal si nalepit jejich za 750, je kvalitní to jo, ale vadí mi, že není uplně ke kraji. Z každé strany mi chybí ta 2mm a to se mě ptal jaký mám kryt, aby věděli jak vykrojit fólií. Můžu zajít a nechat přilepit za 100.Nevím jestli to udělají lépe, nebo koupit tu od Samsungu
Zadkiell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MatesGalaxy 29. 6. 2023 11:15

Prosím nemůže mi někdo poskytnout kód na 4tis soukromě. Moc děkuji
MatesGalaxy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod caker 29. 6. 2023 13:25

Používá někdo na S23+ časový plán aktivace funkce pohodlí pro oči? Nějak mi to nefunguje, nastaveno mám od 21:00 do 6:30, ale funkce se buď nezapne, nebo když ji zapnu ručně, tak se zas nevypne. Na GalaxyTab S7 mi stejný časový nastavení v pohodě funguje.
caker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bastien 29. 6. 2023 16:12

Zadkiell: Fólie je max 1 mm od krajů. Tedy za mě přes celý displej. Jak jsi spokojený s výdrží malé S23?
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod Zadkiell 29. 6. 2023 16:51

Bastien: mobil mám krátce cca 14 dní,výdrž momentálně 1-1,5 dne. Já jsem spokojený, hlavně přes noc si mobil vezme snad 2-3 % z baterky, což je skvělé. 2 dny mám nastavené nabíjení jen do 85 % a den si vystačím.
Zadkiell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tade2 29. 6. 2023 19:32

Já mám S23 základní asi od 10. února. Nabíjím do 85 %, takže jde na nabíječku každý den. Podle grafu použití jsem většinu dní pod 50 %, takže bych teoreticky 2 dny dal. Je ale fakt, že nejsem úplně heavy user. Spíš tak střed. Určitě to zahrnuje poslech přes BT sluchátka tak 1,5 - 2 hodiny denně, 4G tak půl dne, jinak wifi, automatický jas, sociální sítě, messenger, YT atd. Taková klasika. Pracovní telefon mám separátně. Každý to používá jinak, ale za mě je ten telefon poklad. Jsem strašně rád, že jsem počkal a nekoupil S22. První telefon v životě, kde nemusím řešit výdrž a kde nejsou pro mě téměř žádné kompromisy. Výkon je excelentní, to samé jas. Vadí mně bananagate a že se letos vykašlali na satelitní spojení v nouzi. Ale člověk nemůže mít vše a pokud zase za rok dva nasadí Exynos... Jinak používám origo fólii Samsung a za mě spokojenost.

Můžu taky doporučit tento kryt z UK: https://www.mobilefun.co.uk/olixar-ultr ... -s23-91843

Koupil jsem ho na základě doporučení zde v diskuzi a je perfektní. Především zatím snad vůbec nezačal žloutnout (má nějakou úpravu). I když je ještě trochu brzy na hodnocení a střídám ho. Je krásně tenký a má výstupky jak pro displej, tak pro čočky foťáků. Pak mám ještě od Spigenu zelený Liquid Air. Ověřená klasika z S9 na outdoor použití a do horších podmínek.

Za mě top telefon. Každopádně mě tak za 4-5 let, kdy budu nejspíš shánět nový telefon, budou asi zajímat skládačky nebo možná i něco na způsob Ultry, pokud bude existovat. Zatím jsem ale taková pádla neměl a na outdoor, kde jsem kromě kanclu hodně často to není moc praktické :-D Každopádně červíček hlodá a hlodat asi bude :-D

Pokud někdo váhá nad S23, za mě má telefon 90-95 %.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 29. 6. 2023 20:09

Ten bananagate je videt v akych pripadoch ? Zatial som to nejako nepostrehol
cosemdesiatsedem
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka