Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tade2 29. 6. 2023 22:10

Vyfot si např text na A4 z cca 30 cm. Prostě aby byl vyplněný displej. Rozmaze to cast textu mezi středem a okrajem. Okraj bývá klidně zase ostrý. Je toho na netu hodně, když googlis. Jinak Ultra to nedělá. Jen S23 a +. Zde v diskuzi se to řešilo mnohokrát.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod King dave 30. 6. 2023 09:37

Jsem dnes poprvé platil S23 Ultra a nejdou mi platby. Nevím kde je chyba. Zkoušel jsem sundat i kryt a pořád nic. Předešlý S23 bez problémů. Vám Ultry fungují?
King dave
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 30. 6. 2023 09:42

Platím Ultrou skoro denně a nikdy žádný problém.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 6. 2023 10:12

Mam zajem koupit Samsung 23 Ultra, ale zarazi me jeho fotky z recenzi. Chci se zde majitelu zeptat, opravdu takto foti a nebo youtube to jen zkresluje? :)

Problem je, co sleduju, ze se snazi vzit nocni fotku, tu nasledne prepalit aby byla jako den.
U nocniho videa, zase jinde vidim, ze to udela proste svetli a hodi tam vic sumu a mazne to.
Prikladem treba...
zde ten stromek, vetve v 11:57. Tam mi prijde Honor prirozenejsi...
https://youtu.be/pgy_mLtMcyg?t=716

a zde v 5:12, video, navic i seka,
https://youtu.be/pgy_mLtMcyg?t=312

Nemohu si uplne vybrat, proto nad tim premyslim a planuji zkusit asi oba telefony.

A co rozmazane fotky napr zvirat v pohybu? Opravdu to vyresi mod PRO nebo Camera Assistant? :)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 30. 6. 2023 10:33

ripper6: S23ULTRA fotí a natáčí videa skvěle. Všechny fotoaparáty jsou dobře vyvážené. Patří mezi nejlepší fotomobily k dnešnímu dni s velkým rozsahem ohniskových vzdáleností,resp. momentálně má největší rozsah a díky tomu je velice univerzální. Pokud by mi nešlo o stylus - což je hlavní důvod toho,proč jsem do něj šel,tak z hlediska fotoaparátu existují i jiné podobně dobré fotomobily,jako například Honor Magic 5 pro o kterém bych jinak nejspíš uvažoval. Na druhou stranu podpora Samsungu je momentálně mezi Androidy nejlepší.S23 ultra je podle mě po dlouhé době špičkový Samsung,který vychytal mouchy.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 30. 6. 2023 10:36

Fotky v pohybu vyřeší pouze pro režim a snížení času manuálně.
Jinak jo, více uživatelů po tom touží, mít fotku v noci jak ve dne.
Kdo chce spen, nemá jinou možnost. (díky bohu vůbec mě nebral).
A top podporu. Na honor jsem zvědavý, ale dát tolik peněz za čínu s pofiderním systémem aktualizace.... To ne.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 6. 2023 10:49

Pravda Cina me trochu odrazuje a lezi v zaludku :(
Proto stale koukam po Samsungu, iPhone dle prezentaci (ten system proste nechci) me spis zklamal a to hned.

Ta tuzka jak je spen, ja mel neco podobneho bylo to v dobe PDA Qtek 9000. Problem te kouzelne tuzky byl ten, ze zacala casem vypadavat a clovek ji i ztratil :( spen nevim jak drzi, treba uz je to lepsi vymakany, ale to je to posledni po cem touzim :(
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 6. 2023 11:20

ripper6
možná Spen využiješ alespoň při dálkovém ovládání fotoaparátu ;-)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 6. 2023 12:09

Moc ne, protoze ja nejsem clovek co dela selfie :) Alespon vim ze to melo byt na tyto fotky.
Vlastne u me to ma smysl nejvic na ten fotak, ty jine funkce napr otisk prstu, placeni mobilem, NFC, Google Pay vubec ani nemam. Sice je telefon i stary ma, ale nikdy jsem to nechtel pouzit a nepouzil :)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 30. 6. 2023 13:42

Nemá někdo ještě kód na 4000kč nebo 6000kč...když tak SZ.
Děkuji
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod komplik 30. 6. 2023 16:06

King dave píše:Jsem dnes poprvé platil S23 Ultra a nejdou mi platby. Nevím kde je chyba. Zkoušel jsem sundat i kryt a pořád nic. Předešlý S23 bez problémů. Vám Ultry fungují?

A proč to nešlo? Jsou přidané karty v pořádku? Co třeba NFC, je zapnuté? Co jiná poloha u čtečky? Ze začátku jsem s tím měl problém, iphone to dával i v jiné vzdálenosti a úhlu.

A jaká peněženka? Google nebo Samsung?
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, backup: MacMini M2
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 13 mini, iPad 9.gen, AW3
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod King dave 30. 6. 2023 16:55

Komplik,nevím proč to nešlo. Peněženka Google,karta aktivní,když jsem přiložil ke čtečce, jen to píplo a ani se karta neukázala. Zkoušeno 2x jednou s krytem podruhé bez. Možná blbá pozice telefonu vůči čtečce.Ultra je opravdu veliká. Nfc samozřejmě zapnuté. No,uvidím příště
King dave
Junior

Odeslat příspěvekod Zajda993 30. 6. 2023 19:12

Na Ultře taky platím každý den kartou a v pohodě, jen jednou mi to šlo asi na 3krát, ale to bylo asi terminálem.

Jinak jsem se rozhodl sám vyzkoušet různé fólie na S23 Ultra, měl jsem origo Samsung a hledal nějakou, která pokryje ještě větší část čelní plochy.

Zkusil jsem koupit Spigen Neo flex (2ks v balení za 360,-), fólii jsem rozbalil a přeměřil a zjistil jsem že má na šířku i výšku ještě o 1,5mm méně než Samsung fólie. Takže zase zabaleno a vráceno.
Pak fólii FIXED Invisible Protector TPU (2ks v balení za 300,-) - ta je rozměrově jen asi o 0,5mm na výšku menší...šířka je stejná. Takže vcelku fajn, ale lepší než Samsung neni, takže taky vrácena.

Pak jsem dle videí na youtube zkusil objednat fólii WHITESTONE DOME UV GEN film (2ks v balení za 505,- na Allegru z Polska) a fólie teda parádní. O 1mm širší i vyšší než Samsung folie a přijde mi příjemnější na dotek (taková hladší a tvrdší pocitově), takže když dělám gesta přes hranu, tak už mi prst nedrhne o tu hranu fólie, takže za mě asi nejlepší volba na S23 Ultra. A za tu cenu z Allegra paráda, u nás stojí o pár stovek víc...
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 6. 2023 19:50

Proc folie? To jeste dnes nekdo dava na tel? Snad tvrzene sklo :)
Nillkin
https://tvrzena-skla-pro-mobilni-telefo ... /#prehled/
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod zlatan999 30. 6. 2023 21:00

Nemá někdo prosím kod na 4000 při nákupu nad 20 000kč od Samsungu ?
Děkuji.
zlatan999
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka