Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 2. 8. 2023 21:38

U Samsungu bude jen obyč, u Xiaomi máš L1+L5..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 8. 2023 21:51

Taky jsem hledal ale neni to ani poradne uvedeno...

https://mobilenet.cz/clanky/samsung-predstavuje-novinky-galaxy-s23-sledujte-vse-on-line-47611

https://forum.xda-developers.com/t/is-d ... d.4551591/

EDIT: nalezeno..
achjooo to jsem si blbe naskocil. Ano moje blbost, mel jsem toto vzpomenout driv. Ptal jsem se jinde ale odpoved byla ala "gps se uz moc neresi, nevyviji a je to stejne" a na tuto drobnost jsem zapomel.
Jsem takto bral stary telefon a potom bylo divny, ze to moc presne nefunguje, mel jsem za to ze zde je to lepsi vyreseno :-) Se me vzdy pletla napr v huste zastavbe mest nebo v hustem lese.

Vyzkousim a pak asi ten telefon budu muset prodat. Jsem mel za to ze tyto vlajkove lode, kupuji lidi co chteji prakticke funkce tj presna GPS je jasna vec, silny signal. Zapomel jsem ale ze to kupuji asi spis lidi na predvadeni (pozeri k zrcadlu) pred zrcadlem a kvuli perum jako je S Pen :-l :-|

https://me.pcmag.com/en/mobile-phones/1 ... -s23-ultra

Na rozdíl od iPhonu 14 Pro Max Galaxy S23 Ultra nepodporuje dvoupásmové GPS. Funguje v jediném pásmu GPS, což je pro většinu věcí v pořádku, ale další pásmo pomáhá iPhonu lépe se orientovat v hustém městském prostředí a lesích. Navíc S23 nezavádí satelitní zprávy, jak se všeobecně očekávalo.

EDIT 2: cetl jsem kdesi v youtube komenty ze udajne meli s23 Ultra a psali tam cizinci ze koupili pak radsi Honor, bohuzel nepsali duvody
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 2. 8. 2023 23:34

V tehle dobe, kdy mas X navigacnich systemu a Google pouziva k urcovani polohy i treba wifi site, mi tohle prijde jako uplna malickost.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 3. 8. 2023 07:10

ripper6: Čteš vůbec ty odkazy, které sám postuješ? Hned v tom prvním ti borec píše, že dvoupásmová gps je podporována už od S10+ a jiný tam dává screen z gpstest.. :-).

edit: Pokud to byl z tvé strany pokus o trolling a já to nepochopil, tak se samozřejmě předem omlouvám.. ;-).
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 8. 2023 09:22

Abracas: ano cetl jsem to i ted. Tam to zminuje s10 ale neni to z toho uplne jasne, proto ke konci vlakno skoncilo dalsim dotazem, zda to tedy ma a nebo nema?
Printscreen tam sice je, ale puvodni byl prave z One Plus.

Pise tam ale pak niz...
Funguje dobře na SM-S918B/DS s CSC EUX. Příjem L1/L5, E1/E5/E5a, B1/B1c/B2a ...

dle GPStest jsem ale udaj L1 + L5 taky dostal :) Takze uvidim jak se to bude chovat az to vezmu do poradneho terenu.

Hardy.: to pouziva ale sam jsem videl jak se GPS casto plete a nevi si rady, ale treba to opravdu bylo starim telefonu a je dnesni modul jinde. Kamoska vytahne telefon a mava s tim jak placackou na mouchy s tim ze to kalibruje...nakonec ji to stejne ukaze nekam jinde ale treba to je lacinou motorolou :D
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel 71 3. 8. 2023 09:24

Neriešte blbosti...
V miestnosti za zavretými oknom..
Přílohy
Screenshot_20230803_092021_GPSTest.jpg
Daniel 71
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 8. 2023 10:57

Jak je to s tim uzemim? Ja tam mel jeste EU vlajku :) U tebe neni.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Daniel 71 3. 8. 2023 13:15

Eú vlajka bola nižšie..toto je obycajny screenshot zameraný na L1 a L5.
Daniel 71
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 3. 8. 2023 22:40

Zdravím.
Mám cca 1,5 týždňa novú Ultru 512GB
Všetko je fajn, akurát tá batéria je zvláštna.

Prvých 4-5 dní som vedel dosiahnuť aj vyše 7-8h SOT (viz. screenshot dole)
No odvtedy išla výdrž dole .... stále vydržím s mobilom bez problémov celý náročný deň, no napríklad dnes mám SOT len 5,5h a zostáva mi zvyšných 9%, čo mi príde málo....
Mobil používam s 2mi SIM kartami, 90% času na dátach (4G/5G), na pozadí zapnuté zalohovanie na GoogleFotky a potom už len bežné appky (sociálne siete, emaily a podobne)... Sem tam dáky hovor....
Mobil má najnovší FW (so zabezpečením z 1.7.) a všetky appky sú momentálne aktualizované (aj tie z Galaxy Store)....

Obrázek

vs predtým :

Obrázek

Aký SOT mávate vy? Nezdá sa Vám moja výdrž malá?

Skúsim ešte Wipe cache v recovery menu.
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod Sibelius_cz 3. 8. 2023 23:45

Řekl bych, že výdrž je ok, taky se dokáží dostat na 10h SOT, ale to je při permanentním použití (tedy jede displej v kuse), běžná je kolem těch 6h SOT (což je pro mě dvojnásobek toho, co zvládla S22 Ultra). Ty máš navíc dvě SIM...
Přílohy
Screenshot_20230803_234040_Device care.jpg
Sibelius_cz
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 4. 8. 2023 07:59

S navigací by nebyl problém SOT víc než přes 10 hodin, při relativně normálním používání něco přes 6 hodin zcela běžně, spíše k 7 hodinám.
Přílohy
Screenshot_20230804_075709_Device care.jpg
Relativně běžné použití
Screenshot_20230804_075640_Device care.jpg
Při používání navigace
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod dd80 4. 8. 2023 14:00

Jestli někdo shání tvrzené sklíčko, například jako já sháněl na svou S23+, tak určitě doporučuji https://doopshop.cz/produkt/tvrzene-skl ... lus-clear/
Za rozumný peníz, skvěle padnoucí sklo s aplikatorem a super nepatlacim a otisky beroucim povrchem! Výše zmíněnému eshopu nedělám reklamu, ale musim je pochválit, v pondělí objednáno a v úterý nalepeno.
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod cosemdesiatsedem 4. 8. 2023 19:22

hanes1 píše:Zdravím.
Mám cca 1,5 týždňa novú Ultru 512GB
Všetko je fajn, akurát tá batéria je zvláštna.

Prvých 4-5 dní som vedel dosiahnuť aj vyše 7-8h SOT (viz. screenshot dole)
No odvtedy išla výdrž dole .... stále vydržím s mobilom bez problémov celý náročný deň, no napríklad dnes mám SOT len 5,5h a zostáva mi zvyšných 9%, čo mi príde málo....
Mobil používam s 2mi SIM kartami, 90% času na dátach (4G/5G), na pozadí zapnuté zalohovanie na GoogleFotky a potom už len bežné appky (sociálne siete, emaily a podobne)... Sem tam dáky hovor....
Mobil má najnovší FW (so zabezpečením z 1.7.) a všetky appky sú momentálne aktualizované (aj tie z Galaxy Store)....

Obrázek

vs predtým :

Obrázek

Aký SOT mávate vy? Nezdá sa Vám moja výdrž malá?

Skúsim ešte Wipe cache v recovery menu.

Toto mam odsledovane roky u Samsungu. pri kupe je system maximalne vyladeny ale ak zacnes do neho hadzat apky tak SOT ide vyrazne dole.
cosemdesiatsedem
Junior

Odeslat příspěvekod Libb 4. 8. 2023 19:23

Nenašel jsem fórum přímo na hodinky - přešel někdo z Galaxy Watch5 Pro na Galaxy Watch6 Classic 47mm a je schopný porovnat výdrž?
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 8. 2023 19:26

Nick Cave
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka