Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2023 16:56

Ahoj.
Chci se zeptat jak je na tom S23 Ultra s focenim po tech X mesicich?
Koukal sem ze konkretne ted v srpnu dostal velky update ktery fotky znacne vylepsuje a skoro uz odstranuje shutter lag?
Vim ze umi fotit hezky fotky kdyz se nic nehybe sam jsem ho na zacatku mel ale kdyz se neco hybe atd...no znate to.

Mam momentalne Pixel 7 Pro ktery je za mne v tomhle TOP a ty fotky z neho lezou fakt pekny a kor kdyz se neco hybe.

Je uz na tom Samsung podobne nebo to porad neni ono?

Diky za info :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 9. 2023 17:24

Me prijde shutter lag porad stejny, na pohybujici se objekty to proste neni..
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod ALDA._ 14. 9. 2023 18:01

Asi je potreba si ujasnit pojmy. Shutter lag je zpozdeni mezi zmacknutim spouste a vyfocenim. Tim, bych rekl, S23 netrpi.
Focene objekty rozmazava dlouhy (delsi) cas expozice pri zhorsenych svetelnych podminkach.
Je to tak, ne?
ALDA._
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 14. 9. 2023 18:36

Jj. Rozdílné věci.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fofrboy1 14. 9. 2023 19:45

Jinak pěkný slevy na Elektro World.
fofrboy1
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 9. 2023 21:11

Ahoj, rozbil jsem si Pixel a uvažuji. že přejdu na S23, abych měl na chvíli změnu než přejdu na P8 PRO a mám dvě otázky.

Funguje na S23/S23+ ochranné sklo, které nemá žádné úpravy v místě čtečky prstů? Třeba nějak tenčí nebo tak, prostě aby bylo po celé ploše stejné?

Jak špatná je výdrž u S23? Jak dlouho vám vydrží? SOT?

Díík
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jege 14. 9. 2023 21:21

Nevím, jak to má S23/S23+, takže možná budu trochu OT, ale když jsem před rokem sháněl něco pro příbuznou na S22 Ultra, tak buďto byla na místě čtečky díra v krycím skle, což nebylo 3x příjemné anebo tam bylo zeslabení, kde sklo blbě přiléhalo, takže tam po lepení vždy zůstala menší anebo větší bublina.

Nakonec si tam příbuzná nechala nalepit hydrofólii z Datartu, se kterou je náramně spokojená a na to, že vždy má pár týdnech krycí sklo různě popraskané a poolamované, tak na S22 Ultra s hydrofólii nemá po roce používání ani škrábanec. :!:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2023 21:26

ALDA._ píše:Asi je potreba si ujasnit pojmy. Shutter lag je zpozdeni mezi zmacknutim spouste a vyfocenim. Tim, bych rekl, S23 netrpi.
Focene objekty rozmazava dlouhy (delsi) cas expozice pri zhorsenych svetelnych podminkach.
Je to tak, ne?

Jo ale shutter lag ma u Samsungu za pricinu to ze jsou maznuty fotky pohybujicich se objektu...hlavne ksichty.
Expozici vim to je jasny ale tam zalezi jak moc dlouho to trva...
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod karel12f 14. 9. 2023 21:32

Nakonec, jak to tady čtu, měla by se většina léčit! Telefon, spotřební věc a vy to balíte, jako nějaké mimino. Sama fólie a jiné ****** a přitom jinde ve světě žádné pouzdra ani fólie nepoužívají, podívejte se na netflixu na korejské filmy, na žádném samsungu nepoužívají pouzdro, to samé v USA na jablku.
Naposledy upravil Nick Cave dne 14. 9. 2023 21:47, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněn pejorativní výraz
karel12f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jege 14. 9. 2023 21:37

Tak ono taková výměna displeje moc levná záležitost není, příbuzná měla neustál popraskané krycí sklo, synátor zase 2x rozbitý displej na iPhone SE, na kterém neměl krycí sklo a 1x rozbité krycí sklo na iPhone XR, po aplikaci hydrofólie oba ani škrábanec. :pozor
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 9. 2023 21:48

jege píše:Nevím, jak to má S23/S23+, takže možná budu trochu OT, ale když jsem před rokem sháněl něco pro příbuznou na S22 Ultra, tak buďto byla na místě čtečky díra v krycím skle, což nebylo 3x příjemné anebo tam bylo zeslabení, kde sklo blbě přiléhalo, takže tam po lepení vždy zůstala menší anebo větší bublina.

Nakonec si tam příbuzná nechala nalepit hydrofólii z Datartu, se kterou je náramně spokojená a na to, že vždy má pár týdnech krycí sklo různě popraskané a poolamované, tak na S22 Ultra s hydrofólii nemá po roce používání ani škrábanec. :!:

Ano, tyto skla znám, měl jsem a už nechci :-D Doufám v pokrok, snad má někdo "normální" a fungující sklo.

Hydrofólii jsem zkoušel. 500 za první aplikaci, pak 100. Prst na ní neklouže tak dobře a dodřel jsem ji poměrně rychle, což by mi nevadilo ale bojím se ochrany displeje při pádu... jo a taky ji ten jouda nalepil poměrně křivě - ale jsem na to hnidopich. :-D

Jen nevím, jestli už nemají i nějakou prémium fólii...
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Domin7 15. 9. 2023 09:17

karel12f píše:Nakonec, jak to tady čtu, měla by se většina léčit! Telefon, spotřební věc
... podívejte se na netflixu na korejské filmy, na žádném samsungu nepoužívají pouzdro, to samé v USA na jablku.

Tak to jsi vážně trochu mimo, pokud chceš srovnávat denní nošení a používání s filmem na Netflixu, to je tedy vtip tohoto týdne!
Ve filmech je to hlavně o Product Placement, takže je to skrytá reklama! Asi těžko by chtěl výrobce telefonu, aby mu filmový producent produkt, za který výrobce telefonu platí reklamu, schoval do krytu! To jsi vážně zabil! :D

-- 15. 9. 2023 09:19 --

Dzejn Dočk píše:Jak špatná je výdrž u S23? Jak dlouho vám vydrží? SOT?

Díík

Teď ho mám přechodně dva měsíce jako daily driver a musím říct, že výdrž je fakt velmi dobrá!
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Whisky 15. 9. 2023 09:48

Ahoj komunito, nemáte někdo volný kód na slevu (members) na Samsung.cz? Děkuji
Proč furt kupovat nový HW? Ten tex?ák jede i na deset let starém kávovaru :-)
Whisky
Junior

Odeslat příspěvekod Karel2 15. 9. 2023 09:53

Nooo sklo, opravdu pomuze? Bohuzel hmotnost je docela velka, coz je asi pricina meho prasknuti vrchni dotykove vrsty, krome praskliny ani skrabanecek, pri pouzivani to ani nebylo videt, jen po prelesteni. Telefon mne vypadl z kapsy na beton :-[ a na stranu krytu-zada, coz si myslim, ze ani sklo by to nezachranilo. Jinak vymena v origo servisu na pockani (asi 2,5 hodiny) 9999Kc. Bez ztraty zaruky.
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod madmaxkimi 15. 9. 2023 10:04

Ano,,,sklo pomůže,,,ale šel bych do skla které je lepené přes celou plochu a lepidlo tvrzené přes UV lampu,,,teď mi několikrát upadl z výšky asi 60 cm přímo na beton a vydrželo i to nalepené sklo,,,je pravda že asi největší díl záchrany bude mít ochranný kryt,,,ten se mi po pádu vždycky trochu vyvlekl,,,ale bez úhony,,,věřím že to celolepené sklo má díky tomu dokonalému přilnutí větší pevnost...
madmaxkimi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka