Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 24. 9. 2023 20:39

Pánové, buď nabídněte řešení a nebo si odpusťte takové hloupé poznámky. Díky!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod tululumko 24. 9. 2023 20:41

Vazeni, (@bagr3210) ja tiez vypinam wifi a data na noc, nepotrebujem aby mi tu pipali notifikacie . . . ale ano, mozem si navolit nejaku rutinu, ktora zakaze notifikacie alebo zmeni/stisi/vypne zvuk u notifikacii zvolenych aplikacii. No to ale je mi jednoduchsie vypnut wifi/data. Telefon nemoem vypnut, lebo moze mi volat rodina (nedajboze sa nieco stalo) alebo ma zobudi alarm nebytoveho priestoru. A ano, mam aj budik :-) , dokonca niekolko budikov . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod boban 24. 9. 2023 21:00

Na noc načasuji režim NERUŠIT s tím, že nastavím výjimku na oblíbené kontakty.
Jde v nabídce o tato nastavení:
- Oznámení / Nerušit / Plán
- Oznámení / Nerušit / Hovory a zprávy / Hovory - pouze oblíbené kontakty *

Pozn.: Nemusím nic ručně vypínat, nestarám se.

*) Lze i jednotlivě kontakty přidat v rámci tohoto nastavení, ale svým přístupem spravuji kontakty na jediném místě - v aplikaci kontakty
- čas neexistuje -
boban
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 24. 9. 2023 21:07

Přesně tak. Večer bez vypínání a nic tak nevyruší. Telefon si s připojením udělá zálohu. Ráno bez zapínání.
Btw poznámka o úplném vypnutí mobilu není hloupá, i to je totiž řešení.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hausen 24. 9. 2023 21:28

Já si dávám na noc letadlo, ale to vypne i mobilní síť.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 24. 9. 2023 22:05

@boban Nemusim nic rucne vypinat, nacasuju rezim nerusit

To je dobre, ale nechce sa mi babrat s kontaktami.
Vecer spustim rutinu Noc , vypne wifi, data upravi hlasitist zvonenia, oznameni.
Rano zazvoni budik, mam tan mejaku rutinu co po zruseni budika zapne wifi, to som este jasne ze doma. nasledne po odchode rutina Z domu vypne wifi, zapne data, upravi hlasitosti . . . po rpichode do prace sa zapne rutina v praci, upravi hlasitosti pre kancelariu . . . vsetko ide v pohode, len rutina z domu ked je zapnuta wifi nejak nefunguje dobre s gps, mam nastavene 100 m, ale niekdy ani po 4 km sa nezapne . . . naopak funguje v pohode, z dat Z domu na Doma zapina wifi
Take jedine rucne musim pred spanim zapnut Noc . . . a to je zakazdym ine, co sa tyka casu.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 9. 2023 06:30

Chci se zeptat, je nejaka statistika poruchovosti s23 Ultra?
Je podle vas vic poruchovejsi?

Napad super, eSIM funkcni chvalim fakt pecka kdy na rychlo resis SIM a muzes to vyresit hned a mas data a 5G na ceste.
Foceni super. Jenze co naplat kdyz je to nespolehlive :(

Vypozoroval jsem ze mi hazi restarty napr kdyz pustim Google Maps. Navigovani vydrzi fakt malo. Nasledne zacne problikavat grafika, takove jako zelene tecky mistama cervene, jako kdyz zlobi displej. Pozdeji restart.
Delsi dobu to vydrzi jen na mapy cz. Padaj nekter appky, nekdy nejde pustit signal, jindy zlobi WhatsAp nebo Google prohlizec.

U foceni, fotak nekdy vyfoti fotku, ale je pres ni zeleny pruh a je to jen pulka fotky, jako kdyby nejaka chyba. Jindy se seknul, restart. To nedela tak casto.
Hodil bych to pozdeji na reklamaci do Jecne 36, Praha 2 to je tusim primo servis Samsungu ze?
https://www.samsung.com/cz/support/sezn ... k-samsung/

Abych necekal tak dlouho, koupeno v ElectroWorld Praha 07/2023.

Do 1 roku by snad bylo lepsi i vraceni penez? nebo lze alespon zadat vymena za novy kus? :)

Telefonu vadi vysoka vlhkost? Kamoska ma iphone 12, rikala ze za dva mesice pouzivani ani jeden restart a i ve vysoke vlhkosti ji to drzi a slape jako hodinky. Takze neni mozne, aby s23 U vadila treba vysoka vlhkost a tim zacal mit telefon problemy, ani jednou mi nespadl na zem.
Jen je pouzivan ve vysoke vlhkosti v kombinaci s vedrem (34+).
Funkcni perfektne od 01 - 15 zari (co pamatuju), zacalo to cca od 17 zari.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 9. 2023 07:00

No prostředí má samozřejmě vliv na všechno, ale pokud popisuješ tyhle problémy, tak to není normální a šel bych s tím do reklamace a trval na výměně zboží za nové. Tady prostě není o čem moc diskutovat. No a pokud pracuješ, nebo se prostě dlouhodobě pohybuješ v prostředí s vysokou teplotou a vlhkostí, pak pořiď to, co má kámoška.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 28. 9. 2023 07:00

Obecně je podle mě poruchovost malá. Sleduji diskuzi o řadě S23 zde od začátku. Dlouho už sleduji i reddit. Tyto problémy se řeší výjimečně. Mám S23 od 10.2. a ten telefon snad neměl jediný samovolný restart. Jediné, co jsem řešil, bylo rozmazání fotky při fotkách zblízka, ale to je prostě blbá vlastnost s23/+. Jinak telefon šlape jak hodinky. Občasné bugy aplikací a systému neřeším... taková ta klasika, kterou opravují aktualizace. Tvoje problémy jsou jednoznačně na reklamaci.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 9. 2023 07:15

renek1: a jak se sklem? V pripade vymeny za nove zbozi, to znamena ze prichazim o tvrzene sklo.
To mi asi prodejce, tomto pripadne EW nenahradi :(
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 9. 2023 07:24

No to bohužel asi ne. To je něco co sis na mobil dal o své vůli jako doplněk který nebyl součástí.
Ale rozhodně trvej a uveď i do protokolu, že chceš výměnu za nové, nikoliv opravu
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 28. 9. 2023 08:05

@ripper6
ještě bych zkusil obnovení továrního nastavení, než to půjdeš reklamovat
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 28. 9. 2023 12:06

@ripper6 - vysoká vlhkost asi nevadí, používal jsem S32 Ultra v Thajsku po 3 měsíce (vedro +vlhko), párkrát jsem něco filmoval i z moře, pak měsíc Kanáry (vlhko a písek) a pohoda. Asi smůla na kus?
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 28. 9. 2023 12:31

Vlhkost u ip68 musí být úplně jedno. To by lidé u moře měnili foun jak na běžícím páse.
Mám kolem sebe dost lidí se samsungem s21U, s22U,S23U a krom jednoho kusu s mrtvou baterií, jsme neslyšel, že by někdo reklamoval.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 28. 9. 2023 14:19

Chtěl bych zde důrazně varovat před tímhle brakem: https://www.o2.cz/telefony-a-zarizeni/p ... erny-okraj. Jedná se o tvrzené sklo, kdy po jeho nalepení zůstávají vidět takové drobné tečky a kruh kolem čtečky otisků prstů. I když je tam místo pro čtečku otisků prstů řešeno tak, aby byla citlivější, tak stejně byl dlouhodobě problém telefon prostřednictvím otisků prstů odemknout na první pokus, většinou se to povedlo na 3. - 5.

A k fotoaparátu. Celkem mě štve brutální postprocessing po pořízení fotografie. Těsně po pořízení je fotka relativně rozumně světla a přirozeně ostrá, ale během chviličky dopadem postprocessingu se dost ztmaví a je až nepřirozeně ostrá. Máte stejný pocit?
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka