Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dd80 14. 10. 2023 16:53

Zdarec, jestli někdo pokukujete po skvěle padnoucím krytu, tak za mě mohu doporučit https://www.ringkestore.com/products/ga ... ase-onyx-1
Kryt má suprový boční i zadní vroubkování a vybraný boky pro lepší ovládání gesty. Na Allegru se dá sehnat i s dopravou za nějakých 250 kaček.
dd80
Junior

Odeslat příspěvekod Xharry 16. 10. 2023 10:50

Zdravím, dokázal jsem nějakým způsobem udělat transparentní informační okno, které vyskakuje například při nastavování budíku. Nevíte, jak to nahodit zpátky, aby nebylo průhledné? Hrál jsem si s Theme Parkem, ale vše jsem nahodil pak zpátky do defaultu, to samé v nastavení -> usnadnění -> zlepšení viditelnosti -> snížit průhlednost a rozostřenost. Nepomohlo..
Přílohy
Screenshot_20231016_104048_One UI Home.jpg
Screenshot_20231016_104048_One UI Home.jpg (17.28 ) Zobrazeno 3950 krát
Xharry
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 16. 10. 2023 10:56

Restart nepomůže? Mne , když to takhle začne blbnout po hraní s good lock. Tak pomáhá jen restart.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Xharry 16. 10. 2023 10:59

restart nepomohl
Xharry
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 16. 10. 2023 11:08

Good lock je horsie jak virus . . . . akonahle nieco nastavite, neexistuje sposob ako to vratit do uplne povodneho stavu . . . .tiez som nieco skusal, a odvtedy mam, ked si dam pripomienku a zobrazit na celej obrazovke, biele pozadie s bielym textom . . . budik zostal nastastie ok (tmave pozadie biely text)
Naposledy upravil tululumko dne 16. 10. 2023 14:01, celkově upraveno 1
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 16. 10. 2023 13:46

To je tak když se do mobilu furt dupe a instalují takové sračky. 8-)
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod pee tee 16. 10. 2023 15:23

Nepomohlo by v Galaxy Themes dát Výchozí motiv celého telefonu?
Samsung Galaxy S23 Ultra 12GB/512GB Green
pee tee
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 10. 2023 15:37

Shorty193 píše:Renek zabudol doplniť jednu dôležitú vec... v ČR platí zákon kde keď sa telefón do jedného roka pokazí... jedná sa o výrobnú vadu a ma nárok na nový kus... tým pádom si každý rok kupuje zároveň aj istotu že bude mať vždy funkčný telefón.

Pro RENEK a ostatni to muze znit super, ale zeptam se, plati i u telefonu pravidlo ze ne vzdy to nejnovejsi je lepsi? :-) Tedy ze nejaka funkce nebo vec byla u starsiho zarizeni, bylo to super a u noveho to postradas a pak to clovek prilis menit nechce ;-)
Treba resili ze s24 Ultra nebude mit udajne ten vyssi zoom 10x ale bude jen 5x.
Tedy nevim jak to bude, ale teoreticky bych prisel o tuto vyhodu co ma s23 Ultra :-)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Xharry 16. 10. 2023 17:05

tululumko: tak to jsem dopadl ještě dobře :D

pee tee: to bohužel nepomohlo.

Teď jsem si všiml, že mám ten transparent i na zamykací obrazovce u hodin a ikon notifikací. Na netu jsem našel návody pro One UI 4.x, ale v 5 už to nevidím stejně. Jdu pátrat..
Xharry
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 16. 10. 2023 18:04

ripper6 píše:Pro RENEK a ostatni to muze znit super, ale zeptam se, plati i u telefonu pravidlo ze ne vzdy to nejnovejsi je lepsi? :-) Tedy ze nejaka funkce nebo vec byla u starsiho zarizeni, bylo to super a u noveho to postradas a pak to clovek prilis menit nechce ;-)
Treba resili ze s24 Ultra nebude mit udajne ten vyssi zoom 10x ale bude jen 5x.
Tedy nevim jak to bude, ale teoreticky bych prisel o tuto vyhodu co ma s23 Ultra :-)

Tak vždy je třeba nějaká novinka na úkor něčeho jiného, ale pokud je to postradatelná funkce, tak je mi to vcelku jedno. Polož si otázku, jak často fotíš s 10x zoom. Já, přesto že fotím takřka každý den ať v práci, tak s rodinou, tak použití 10x zoom je zanedbatelné promile, tudíž pro mě je to postradatelný.
Asi jediný co mi kdy tak nějak vadilo, bylo odstranění infraportu, ale dneska je mi to jedno. Za ty roky, co měním každoročně telefon, to pro mě bylo vždy krok dopředu. Takže možná někdo nechce měnit proto, že by něco postrádal, ale to já zatím neznám.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 10. 2023 09:22

Ja teda fotil a vsiml jsem ze zoom rad docela pouzivam, se to nezda a bezne 6x klidne a i vic :) Nekdy to nemusi byt jen zamer top foto, ale kdyz je neco daleko a muzu to lepsi diky tomu prohlidnout :)
Ja fotim taky v praci. Rodinu ale ne nebo jen domaci zvirata.

Fotim pro predtavu tohle treba:
https://postimg.cc/gallery/hqVNNvt

A je otazka, jestli to bude umerne tomu, tedy zoom cim kvalitnejsi, tak potom i kdyz me postaci kratsi, tak bude fotka o to vic hezci a videt. Tudiz Samsung se treba chlubi 100x a mesic, ale to realne nefotim.
Mam to ale misto fotaku, tudiz viz foto se docela hodilo :)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Terminator3 17. 10. 2023 09:44

10x OPT ZOOM je super fičura - dají se s tím fotit úžasně efektní věci - například na snímku průhled z dálky Pravčickou bránou do krajiny v pozadí - kde ta krajina je zároveň přiblížená - to se s 3x ZOOMEM (i když přijdu blíže) udělat nedá. Ten příklad sice není moc povedený, ale názorně ukazuje, co myslím..

O 10x ZOOM bych tedy nerad přišel - to je hlavní kapitál toho telefonu :-)

http://zumpareader.scurab.com/fotodisk/20231017_075020.284768.jpg
Škoda Fabia II Combi 4x2 R3 12V
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 10. 2023 11:15

Jak jsem psal, tak pro někoho je to možná důležité, ale pro mě ne.
https://samsungmagazine.eu/2023/10/16/z ... ng-chysta/
Takže se s 10x zoom rozlucte
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 10. 2023 11:46

Terminator3 píše:10x OPT ZOOM je super fičura - dají se s tím fotit úžasně efektní věci - například na snímku průhled z dálky Pravčickou bránou do krajiny v pozadí - kde ta krajina je zároveň přiblížená - to se s 3x ZOOMEM (i když přijdu blíže) udělat nedá. Ten příklad sice není moc povedený, ale názorně ukazuje, co myslím..

O 10x ZOOM bych tedy nerad přišel - to je hlavní kapitál toho telefonu :-)

http://zumpareader.scurab.com/fotodisk/20231017_075020.284768.jpg

S tím souhlasím, jedna z věcí která by mě teoreticky přivedla z Pixelu k Ultře, zatím mi vadí, že Samsung nemá alespoň 12 Mpx senzory, interpolace je na prd a Pixel umí se 48Mpx zoomem dobré kouzla, zrcadlovku už neberu kolikrát ani na dovolené :D Velký ZOOM se mi hodí na zvířata a v horách, plus na hraní a zajimavé kompozice
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod yetti.1 17. 10. 2023 11:49

Kdyby to bylo na úkor toho, že fotky v interieru nebudou mázlý, tak by to ještě šlo. Něco za něco.
yetti.1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka