Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 11. 2023 13:56

VSA-HK píše:
renek1 píše:@hurec
No je to trochu přitažený za uši, ale popravdě jsem čekal i scénář s uříznutým prstem :mrgreen: :mrgreen:

Jedna cesta je uchopit ruku a násilím prst přiložit. Druhá, je sejmutí otisku z nějakého předmětu a odemknout zabavený/odcizený mobil.
Kdo používá odemknutí obličejem, někdy stačí ukázat na kameru jen fotku.

Banka, 2FA, KeePass, Threema a podobné, vždy chránit heslem. Pro něktreré fotky se šikne využít samsungácké "Zabazpečené úložiště".
/Jsem slyšel, že někteří lidé jsou až tak velcí paranoici, že zamykají byt, když odcházejí ven 8-) /

Klidne to udelaj z predmetu. Xicht, tak kdo koukl i na nejaky ten serial, vsiml ze dotycne osobe parta frajeru vytrhne telefon z ruky, namirej na xicht a jsou v telefonu. Nemusi tak ani to z dotycne osoby pacit ;-)
Ve firmach je v praci narizeno do telefonu iTune, pin musi mit min 6 znaku a pak je mozne pouzit dodatecne otisk prstu.

Presne tak, na co resit zamceni bytu, pokud nic nedelam, nic tam extra nemam, tak jen zabouchnu a jdu ven :D
-zadny system neni bezpecny
-telefon se odemika a predlozi na vyzadani celni kontrole na letisti a je uplne jedno kolik ma hesel, otisku
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 11. 2023 14:29

VSA-HK píše:
renek1 píše:@hurec
No je to trochu přitažený za uši, ale popravdě jsem čekal i scénář s uříznutým prstem :mrgreen: :mrgreen:

Není třeba prst řezat. Jedna cesta je uchopit ruku a násilím prst přiložit. Druhá, je sejmutí otisku z nějakého předmětu a odemknout zabavený/odcizený mobil.
Kdo používá odemknutí obličejem, někdy stačí ukázat na kameru jen fotku.
I když se technologie zlepšují, heslo je daleko bezpečnější.
Aby člověk nebyl jen otrok bezpečnosti, musí zabezpečení alespoň kombinovat.
Banka, 2FA, KeePass, Threema a podobné, vždy chránit heslem. Pro něktreré fotky se šikne využít samsungácké "Zabazpečené úložiště".

/Jsem slyšel, že někteří lidé jsou až tak velcí paranoici, že zamykají byt, když odcházejí ven 8-) /

Prosím, už nekoukej na ty akční filmy viz Mission impossible. V dnešní době je spíš problém v tom, že lidi dobrovolně vydají svoje citlivé údaje podvodníkům, než, že ti někdo cíleně sekne telefon a bude se ti chtít do něj dostat.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod vavca 14. 11. 2023 18:53

ripper6 : spíš intune :-) itunes je težce něco jiného
vavca
Junior

Odeslat příspěvekod Ferda Tlučpyč 15. 11. 2023 11:25

ripper6 píše:-telefon se odemika a predlozi na vyzadani celni kontrole na letisti a je uplne jedno kolik ma hesel, otisku

Na jakým letišti se tohle děje?
Ferda Tlučpyč
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peta809 15. 11. 2023 13:06

Třeba v USA B)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 15. 11. 2023 14:20

Ferda Tlučpyč píše:
ripper6 píše:-telefon se odemika a predlozi na vyzadani celni kontrole na letisti a je uplne jedno kolik ma hesel, otisku

Na jakým letišti se tohle děje?

Nový Zéland, Austrálie, USA, ale Evropa má trochu jiné zákony na ochranu soukromí, takže tady až na soudní povolení v případě podezření z trestného činu.
Ale to už jsme trochu daleko od PIN kódu
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod hit.man 16. 11. 2023 12:12

Mám prosím S23 128 GB. Jak prosím řešíte malou kapacitu uložiště? Mám se chystat na to, že si data budu z telefonu častěji stahovat na disk nebo je jiné řešení? Telefon umí hezky natáčet ve 4k a to pěkně papá data.
hit.man
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 16. 11. 2023 13:01

Když chci dělat frajera, že točím "4K", tak na to musím mít. Buď si zaplatím pořádné úložiště nebo rychlá data a cloud. A nebo budu šaškovat s kabelem jako v roce 2003.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 16. 11. 2023 13:06

A jaké řešení bys chtěl slyšet? Buď to vymeníš za větší kapacitu. Nebo USB disk/flashka. PC.... A videa valit na jiné úložiště. Popř cloud.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hit.man 16. 11. 2023 16:03

4k jsem uvedl jako příklad možného rychlého zaplnění. Jen jsem se chtěl zeptat zda to tady někdo řešil.
hit.man
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 16. 11. 2023 16:37

Ten kdo řeší , že by měl nedostatek úložiště si pořídí telefon s dostatečně velkým úložištěm a né, že to řeší dodatečně. Pak už jedině to co tu bylo napsáno, ukládat do Cloudu, nebo na ext. disk či PC.
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 16. 11. 2023 17:24

Ta Flash by mohla být celkem rychlé a kompaktní řešení. Borci tady mají sice pravdu, ale nechápu, proč nedokážou odpovědět normálně...
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Ferda Tlučpyč 16. 11. 2023 18:26

Stačí externí ssd, rovnou píchnout do mobilu a nahrnout to tam. Není potřeba dělat nějaký prostocviky s počítačem.

Já takto zálohuju, nějaký sračkový cloudy používat nechci. Mám od Samsungu T7 touch, připojím do mobilu, odemknu a za 10 minut tam mám zálohovanej celej mobil.
Ferda Tlučpyč
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sioux7 16. 11. 2023 18:35

hit.man píše:Mám prosím S23 128 GB. Jak prosím řešíte malou kapacitu uložiště? Mám se chystat na to, že si data budu z telefonu častěji stahovat na disk nebo je jiné řešení? Telefon umí hezky natáčet ve 4k a to pěkně papá data.

Jen pro jistotu, máte v aplikaci Kamera nastaveno ukládání videa do HEVC (tj. H.265) namísto H.264? Je to výhodnější jak po stránce úložiště, tak i kvality.

Obrázek
sioux7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 16. 11. 2023 19:34

Tade2 píše:Ta Flash by mohla být celkem rychlé a kompaktní řešení. Borci tady mají sice pravdu, ale nechápu, proč nedokážou odpovědět normálně...

Odpověď je úplně normální. Jinak stačí použít Google nebo mozek. Ono, moc možností není.
hurec
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka