Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 18. 1. 2024 08:26

Tohle je prostě marnost a nevim jestli se smat nebo brečet. Tahle řada 24 je zadarmo draha. Ja třeba čekal, že prustřel zmizi, už u řady 23 a když se tak nestalo tak mě ani nenapadlo si myslet, že s dalši řadou zustane.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 18. 1. 2024 09:23

Já čekal nějaké vylepšení, cokoliv. Ale nuda, nula. AI mi je jedno.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod romo.11 18. 1. 2024 10:25

Ved nejake su. Mensie okraje a vyssia svietivost displeja, LTPO aj u malej S24, Ultra ma novy 5x teleobjektiv s lepsou svetelnostou... Ked pozres ine znacky, tiez to nie je ziadny zazrak, za rok sa toho vela v HW nezmeni.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 18. 1. 2024 12:40

Ahoj používá tu někdo u základní S23 GCam port google fotoaplikace?
Silně zvažuji upgrade na nejmenší S23, teď jsem měl týden na test Pixel8, systém a foťák super, ale nedal jsem velikost, oproti sávající S10e je to pádlo, S23 by velikostně vyhověla.
Ale foťák v S10e i s Gcam je už bída, obzvlášť ve srovnání s P8. Tak zjišťuji jak je na tom S23.
Výstup z jejich nativní fotoaplikace mě nepřesvědčil :( ale zatím jsem osobně netestoval, jen výcuc z netu...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 18. 1. 2024 14:44

Tiez by ma to zaujimalo, pozeral som na to kedysi, ale tolko portov bolo . . . a va kazdom nieco nefungovalo . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 18. 1. 2024 16:31

romo.11 píše:Ved nejake su. Mensie okraje a vyssia svietivost displeja, LTPO aj u malej S24, Ultra ma novy 5x teleobjektiv s lepsou svetelnostou... Ked pozres ine znacky, tiez to nie je ziadny zazrak, za rok sa toho vela v HW nezmeni.

Nevim jak jine značky, ale tohle nemužeš myslet važně. Změny se nedaji nazvat ani kosmeticke. Tohle je jak diktatorska povinnost. Nic co by zaujalo či potěšilo prostě nezajimave. Ten konzum je hrozny a mrhajici.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod bastien 18. 1. 2024 17:58

Ahoj, objednal jsem si malou S24 a chtěl bych použít Smart Switch k přenosu dat z S23. Dosud jsem to vždy dělal ručně bez Smart Switche. Chci se zeptat, jaký typ přenosu dat Smart Switchem je rychlejší, zda USB kabel nebo mám raději použít WiFi? Díky za radu.
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 18. 1. 2024 18:11

Kabelem
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod BlueDragonFS 18. 1. 2024 18:41

bastien píše:Ahoj, objednal jsem si malou S24 a chtěl bych použít Smart Switch k přenosu dat z S23. Dosud jsem to vždy dělal ručně bez Smart Switche. Chci se zeptat, jaký typ přenosu dat Smart Switchem je rychlejší, zda USB kabel nebo mám raději použít WiFi? Díky za radu.

Jen mimo dotaz, na redditu často píší, že SmartSwitch má za následek horší výdrž baterie, než když se to nastaví od nuly, tak možná ke zvážení
BlueDragonFS
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 1. 2024 19:44

foto1977 píše:Ahoj používá tu někdo u základní S23 GCam port google fotoaplikace?
Silně zvažuji upgrade na nejmenší S23, teď jsem měl týden na test Pixel8, systém a foťák super, ale nedal jsem velikost, oproti sávající S10e je to pádlo, S23 by velikostně vyhověla.
Ale foťák v S10e i s Gcam je už bída, obzvlášť ve srovnání s P8. Tak zjišťuji jak je na tom S23.
Výstup z jejich nativní fotoaplikace mě nepřesvědčil :( ale zatím jsem osobně netestoval, jen výcuc z netu...

Zkoušel jsem u manželčiny S23 a z mého pohledu se ten špatný výstup z nativní fotoaplikace tím portem nijak nezlepšil. Ale variant je myslím víc, tak je můžeš zkoušet, nějaká možná lepší bude. Už jsem z toho vypadl, ale na disku k tomu mám soubory LMC8.4_R16_AWEME.apk, LMC8.4_R16_Ruler.apk a LMC8.4_R16_Scan3D.apk. Po roce vím prd, co to znamená :-D Nicméně jestli jsi měl v ruce P8 a zkoušel pár fotek, tak S23 chtít na focení fakt nebudeš, to mi věř.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod romo.11 19. 1. 2024 08:59

miromen4 píše:Tohle je jak diktatorska povinnost. Nic co by zaujalo či potěšilo prostě nezajimave.

to nemyslis vazne. to ta niekto nuti si ho kupit? :)

-- 19. 1. 2024 08:46 --

foto1977 píše: Ahoj používá tu někdo u základní S23 GCam port google fotoaplikace?

mam na ultre. zakladny fotak 1x foti detailnejsie, fotky su prirodzenejsie lebo nie su tak drasticky "vylepsovane", ale s tou apkou sa neoplati hrat s nastavenim, lebo si ju rozhasis. A na ostatnych fotakoch nevidim rozdiel.
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 19. 1. 2024 15:25

Mr.Scully, romo.11: díky za odpovědi, já ten Gcam chci používat jen s tím základním foto modulem který je opticky nejlepší, stejně tak to mám u S10e...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Karel2 19. 1. 2024 18:23

Byl jsem v Datartu a byl tam S24Ultra, tak jsem neodolal a v rychlosti ho trochu proklepl, tedy to, co me zajimalo + foto. Musim uznat, ze displej je nadhernej a celkove je to moooc peknej kousek "zeleza". No a samozrejmne jsem udelal fotky 1x 3x 5x(S24) 10x 30x, to same na me S23Ultra. Pri porovnani, oba lezely vedle sebe, je to do 10x +- stejne, pri 30x bych rekl, ze je 23U o kapanek lepsi, optika je proste optika a je rozdil digitalne zvetsovat z 5x ci 10x opt. zoomu, ty fotky jsem pak rucne zvetsoval na displeji a porovnaval. Muselo by se to porovnat na vetsim displeji a v klidu, je to jen laicke porovnani. Proste jsem si jen potvrdil, ze prechod 23U - 24U pro me nema smysl a to i pro ten fotak. Kdo ma treba 21U tak se mu to urcite vyplati. Snad me renek nesezere s timhle nazorem. :lol:
P.s. zapomente na pouzdro, byla by skoda ho schovat. ;-]
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod pnovc 19. 1. 2024 19:59

Mel bych dotaz na vlastniky S23.
Projevuje se u vas pri foceni vada znama jako "banana efekt" ? Co jsem hledal na internetu, tak k dnesnimu dni zadny opravny fix Samsung nevydal - lidi si na toto porad stezuji.

Totiz, hledam vhodneho nastupce misto S10e, u ktereho cim dal casteji zezelenava displej, coz vypada na HW poruchu a bojim se, ze displej brzy odejde.

Vhodny nastupce S10e by mel byt mensi a mit dobrou OIS optiku a fotak (v ramci mobilu samozrejme).
Uvazoval jsem o zakladni S23 - ale odrazuji me prispevky ohledne toho problematickeho ostreni, u telefonu za 20 tis. to povazuju za vadu a ne vlastnost. Ale rad uvitam prakticke zkusenosti uzivatelu.
Nebranim se ani doporuceni pro uplny jiny model/znacku - mozna by sla i A54, ale ta pry laguje.
Kazdopadne diky dopredu za odpovedi, kvalita "fotaku" u S23 me z praktickeho hlediska vazne zajima.
pnovc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod foto1977 19. 1. 2024 20:14

Pokud by nevadila velikost +8mm na výšku tak doporučuji Pixel 8. Foťák perfektní, systém svižný a čistý. Ale já mám problém s těmi 8mm navíc oproti s10e.
Proč jen Google nenacpal Pixel 8 do těla S10e nebo alespoň S23... :(
Naposledy upravil foto1977 dne 19. 1. 2024 20:16, celkově upraveno 2
foto1977
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka