Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lostsoul81 30. 3. 2024 06:55

Zkus tovar.
lostsoul81
Junior

Odeslat příspěvekod adam.jacques 30. 3. 2024 10:00

Dnes dorazila aktualizace Goodlock, která umožňuje úplné skrytí té otravné čáry a dokonce i návrat původních gest! :tleskani
adam.jacques
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 10:48

lostsoul81 píše:Zkus tovar.

Neudělám, už to zase dneska ani nenaběhne. Nemyslím, že jde udělat něco s telefonem, kterej absolutně nereaguje na žádné tlačítko, nezačne ani nabíhat logo Samsungu, vůbec nic, prostě cihla... díky One UI 6.1 nebo co se to včera v noci instalovalo. Ach jo.

Btw. ani když ho zapojím do nabíječky, tak se nestane vůbec nic, neukáže to nabíjení. Prostě černá cihla. A to vše jen aktualizací OneUI, nechápu. Kdyby se tím narušil OS, tak snad aspoň to nabíjení by šlo, ne? A ta cihla je v přímém důsledku té aktualizace, byl jsem u toho, nebyla tam žádná prodleva. Prostě aktualizace proběhla, celé to zamrzlo a teď cihla.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 30. 3. 2024 12:21

No tak reklamace. Ten telefon není na trhu více než 2 roky, aby nebyl v záruce. Jedině že by byl kupovaný na firmu a měl záruku jen rok, případně jako použitý v MP, také s omezenou zárukou.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 12:29

Ne, jasně, je v záruce, i jako firemní zákazník mám dva roky, reklamace bude.

Tak jednou z třiceti pokusů nabootuje a pak třeba do minuty zamrzne, nestihnu se dostat ani do nastavení systému, že bych udělal tovární reset. Do systémového menu (power + hlasitost) jsem se nedostal zatím ani jednou. Tak ještě budu celý den zkoušet, jestli se podaří nějak rychle probojovat do nastavení a udělat tovární reset, jinak to jde v úterý pryč.

Ale jako že SW update (ne firmware, ale One UI nadstavba) udělá takovou paseku, to vidím prvně. Většinou ty bricknuté mobily aspoň ukazovaly ikonku při nabíjení nebo začalo nabíhat logo výrobce nebo tak něco.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Věštec Jasnosřivý J 30. 3. 2024 13:20

Během aktualizace se telefon slušně zahřál. Je dost možný že teplem došlo k povolení pájeného spoje a bude po něm.
Věštec Jasnosřivý J
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 30. 3. 2024 13:22

Měl jsi telefon připojený třeba k PC při tom pokusu o vstup do recovery menu? Bez připojeného kabelu v USB a pc se tam nedostaneš.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 13:24

Jj, už jsme zkusili všechny kombinace, kabel, bez kabelu, power plus dolní, power plus horní, všechny tři atd. atd. atd.

Jinak mobil má 97% baterky aktuálně, jak jsem zjistil během těch pár sekund, kdy dneska fungoval, než zase definitivně zamrznul.

Ta idea se zahřátím asi není nereálná, sice si nepamatuju, že by hřál tak moc, ale vysvětlení zní logicky.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 30. 3. 2024 15:58

Při aktualizaci se mobil zahřál tak, že sám sebe zničil? Wtf?
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 30. 3. 2024 16:27

Nečetl jsem poslední diskusi, ale stáhnou oficiální firmware, stáhnout ODIN a podívat se na YouTube co s tím. Pokud máš nainstalovaný ovladač Samsung, tak až vyplníš ODIN, tak se ti chytne při trojhmatu. Když ODIN spustí flash, tak máš tam zpět systém. Briknul jsem si telefon kolikrát, jen vykřičník, jinak nic na displeji nebylo. Nešlo nic. Zkus YouTube a pořád ně se dívej, pokud nechípnul HW, tak se dá nastartovat.

Android USB Driver for Windows 1.7.59, Samsung Smart Switch 4.3.23123.1 - ten má ovladač přímo v sobě. Můžeš ho nainstalovat, aby tam bylo vše od Samsungu.
Odin 3.14.4 - poslední verze.
Pro ODIN musíš nainstalovat vcredist_x86-2008 a vcredist_x86-2010, aby fungoval.

FLASH trvá asi 3 minuty a je to hotovo.

https://www.sammobile.com/samsung/galax ... /#SM-S911B

Jestli to tady už je tak sorry.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 18:50

"jen vykřičník" - to jsi byl dál než já, já mám úplně černo, žádná dioda, logo, vůbec nic. Má cenu se o to pokoušet, když je to v takovémhle stavu? Už jsem dřív občas něco flashoval, nějak to zkusit můžu, ale jen jestli to má v tomhle stavu vůbec cenu zkusit, jestli to není prokazatelně HW problém.

(Ani nevím, jaké firmware případně použít, jestli to evropské (které mi píše, že za 8 hodin bude soubor stažený na mém gigabitovém připojení) nebo to Czech... pokud se to náhodou podaří, tak potřebuju zachovat data, většina je sice zálohovaná, ale všechno ne).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 30. 3. 2024 20:59

Abys to nedomršil víc než to je a pak neměl problém při reklamaci!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 3. 2024 21:03

No toho se přesně bojím... jestli radši nejít cestou reklamace (a přinejlepším jistého továrního resetu) než riskovat, že tam najdou nedopatřením německý firmware a zamítnou to...

Potřeboval bych, aby to ještě jednou naběhlo na pár minut a mohl jsem stáhnout pár fotek, ale to se asi už nestane... za posledních x hodin jsem se nejdál dostal, že naběhlo logo Samsungu a pak to hned zase zčernalo.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Věštec Jasnosřivý J 30. 3. 2024 21:46

hurec píše:Při aktualizaci se mobil zahřál tak, že sám sebe zničil? Wtf?
Pokud je na tel pár apek tak ten upgrade trvá kratší čas než když ten tel. bude "plný" Pájené spoje jsou bez olova, teplotní pnutí během provozního života telefonu, třeba v létě v autě kdy na něj pere slunce atd atd. Spousta faktorů a pak to jednou může přijít. Má stejný tel jako já a stahoval stejnou aktualizaci tak jako já a miliony dalších. Ze situace a stavu to tak může být. A věřím že budou měnit desku, možná z lenosti že se s tím nebude chtít drbat po sw stránce a nebo že opravdu bude deska kaput.
Věštec Jasnosřivý J
Junior

Odeslat příspěvekod MarkBB 31. 3. 2024 10:09

Funguje Vam zmena motivu v AOD? Po update na one ui 6.1 mi to nefunguje.
MarkBB
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka