Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod riki 23. 6. 2024 18:24

Když je mobil špinavý, tak ho běžně umývám pod tekoucí vodou a žádný problém jsem nenaznamenal...mobil mám 1,5 roku...myslím že hysterie z vody není na místě ;-) ;-)
Nikdy není tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.
riki
Junior

Odeslat příspěvekod PD321 23. 6. 2024 20:16

Nova je nejlepší. Dal jsem vedle sebe A40 a S23 a ručně předatloval moje vypilovaný nastavení. Akorát na Google keep widgetu si vylámal zuby. Všechny widgety mám vzorně zarovnaný a obarvený jenom tenhle je tvarově a barevně mimo. Přitom na A40 vypadal normálně. Taky se mi nahodile zapíná režim spánek. Třeba v 21:10 místo 22:00.
PD321
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 23. 6. 2024 21:22

Nova jde zálohovat a pak jen přenést a obnovit. Na co znovu nastavovat?
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 6. 2024 22:57

vormen: ale no tak plno videii na YT, tomu nekdo veri? To mas ruzne fake pro sledovanost :D
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 24. 6. 2024 06:14

No to, že má telefon nějaké IP68, je pro mě jen informace, že kdybych náhodou zmoknul, svět se nezhroutí. Rozhodně však nejsem z těch, kteří by s telefonem, nedejbože, fotili pod vodou. To snad udělá vážně jen blázen. To, že někdo telefon myje pod tekoucí vodou, je také dost mimo, ale to neznamená, že když to jednomu vychází bez problémů, bude to vycházet i ostatním. Prostě a jednoduše, právě proto vám v servise neuznají záruku na vtečení vody do přístroje, jelikož prostě není vodotěsný. Vždyť vodotěsnost se značí ATM/BAR a teprve 10 BAR je na plavání a potápění bez přístroje. Takže opravdu nekoukejte na videa na YouTube a používejte zdravý rozum, nebo si o tom něco přečtěte. To, že by se telefonu s IP68 nemělo nic stát, když zmoknete, nebo vám nechtěně spadne do vody, je sice tak nějak pravda, ale spoléhat na to a říkat si, že budu s telefonem fotit pod vodou, je čiré bláznovství asi jako strkat ruku ochočenému krokodýlovi do tlamy.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 6. 2024 07:01

Ono zase na druhou stranu, pokud výrobci odmítají uznávat reklamace se zatečenou vodou, tak by měli přestat deklarovat vodotěsnost/IP68 v propagačních materiálech. Osobně bych byl za to, aby v takovém případě byli ze zákona povinni reklamaci přijmout, pokud nebudou moci prokázat, že k zatečení vody došlo kvůli nedodržení podmínek specifikace (například telefon pod vodou hlouběji/déle).
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Antropolog 24. 6. 2024 07:13

Treba zas povedať, že samsung (aj iní výrobcovia) si reklamami na vodeodolnosť moc nepomáhal

viď. pár príkladov nižšie

https://www.youtube.com/watch?v=vt_49idTDh8

https://www.youtube.com/watch?v=nZEsPx7LijA

https://www.youtube.com/watch?v=KWdwPgV3cO0
Antropolog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flatliners 24. 6. 2024 07:38

U mě S7, S8, S10+, Note 20U, S21U a teď S23U. Všechny jsem běžně zbavoval prachu a nečistot ponořením do vody, s některými jsem i fotil pod vodou a nikdy žádný problém. Je ale pravda že mi telefony nepadají na zem. Po pádu může povolit lepidlo a neštěstí je na světě. Ve VSP data servisu co jsem pracoval, se uznávala záruka i pokud se do telefonu dostala voda. Musel být ale navenek netknutý, takže žádné vrypy po pádech apod. Byla na to velmi přísná dokumentace. Je to rok zpátky co jsem skončil, takže netuším jak je to teď..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Junior

Odeslat příspěvekod Věštec Jasnosřivý J 24. 6. 2024 12:59

Pokud telefon má vzhled nového kusu tak by se vniknutí vody na záruku uznat mělo. A jak píše Renek 1 vím že náhodných pár kapek deště telefon přežije a víc nepotřebuji.
Věštec Jasnosřivý J
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 24. 6. 2024 21:43

V době covidu jsem myl telefon jako blázen asi 5x týdne cca půl roku. S9. Dnes bych to s S23 už nedělal, ale telefonu se nic nestalo. Telefony mně v podstatě nepadají.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Demultiplexor 26. 6. 2024 13:48

Ahoj,
mám takový problém s kamerou co se týče zoomu 3 na samsung s23. Setkal se někdo s tímto chováním?
Obraz po zoomu na číslo 3 je rozhýbaný a celý telefon vibruje a vrčí, než se to do cca 1-2s (někdy déle) stabilizuje. Tato chyba se projevuje často, pokud aplikace fotooaparát neběžela delší dobu (její proces byl ukončen) - tak při spuštění fotoaparátu a prvním pokusu o zoom to skončí takto. Jakmile se to jednou takto stabilizuje, tak pak už lze zoomovat bez této chyby zase do dalšího ukončení a spuštění aplikace.

https://1drv.ms/f/s!Ak9iFU88vCoWjzRMW3fgLemXBgP0?e=ZNM7R4

Díky za postřehy a rady, aplikaci fotoaparát jsem vymazal všechna data ale chování je pořád stejné.
Diagnostika od samsungu ukazuje, že je vše OK.
Demultiplexor
Junior

Odeslat příspěvekod haens 26. 6. 2024 15:13

u mě žádný takový problém
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 26. 6. 2024 20:10

Reklamuj. To určitě není normální chování.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 27. 6. 2024 06:31

Demultiplexor píše:Ahoj,
mám takový problém s kamerou co se týče zoomu 3 na samsung s23. Setkal se někdo s tímto chováním?
Obraz po zoomu na číslo 3 je rozhýbaný a celý telefon vibruje a vrčí, než se to do cca 1-2s (někdy déle) stabilizuje. Tato chyba se projevuje často, pokud aplikace fotooaparát neběžela delší dobu (její proces byl ukončen) - tak při spuštění fotoaparátu a prvním pokusu o zoom to skončí takto. Jakmile se to jednou takto stabilizuje, tak pak už lze zoomovat bez této chyby zase do dalšího ukončení a spuštění aplikace.

https://1drv.ms/f/s!Ak9iFU88vCoWjzRMW3fgLemXBgP0?e=ZNM7R4

Díky za postřehy a rady, aplikaci fotoaparát jsem vymazal všechna data ale chování je pořád stejné.
Diagnostika od samsungu ukazuje, že je vše OK.

Jak dlouho tuto chybu pozoruješ? Nespadl ti telefon? Nedělal jsi něco nestandardně? Tyto otázky si nejdříve polož. V každém případě to není normální a navštívil bych servis.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Michalisko66 27. 6. 2024 11:40

Demultiplexor: Přesně tohle se mi děje občas taky (už od koupě) a shodou okolností to dělala i moje S22, ale nikdy mi to nevadilo natolik, abych to řešil.

renek1: samozřejmě jako obvykle - pokud problém nemáš ty, tak ostatní si ho způsobili sami ;)
Michalisko66
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka