Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 16. 2. 2023 08:40

Vie mi niekto vysvetlit co presne robí ten výkonnostný profil batérie ? Pretože baterka celkom solidne drží a ziadne pocitove zmeny nevidim
Přílohy
Screenshot_20230216_083736_Device care.jpg
Screenshot_20230216_084052_Device care.jpg
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 2. 2023 08:48

Dělá to, co tam je napsané a vzhledem ke tvé reakci na výdrž to dělá asi dobře :mrgreen:
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Marekmy 16. 2. 2023 08:51

Vliv na baterii jsem netestoval, ale při natáčení videa ve vysokém rozlišení a přidáním hudby puštěné z videopřehrávače jako podklad, se při optimalizovaném režimu zvuk sekal. Při režimu maximální výkon nikoliv. Takže na výkon a plynulost to vliv zřejmě má.
Marekmy
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 16. 2. 2023 09:04

Dneska jsem přes noc testoval AOD nastavené na maximální jas. Zobrazené hodiny,datum,stav nabití a místo senzoru otisku. Za těch 6h to ze 100% ubylo na 97%. Testováno v režimu letadlo. Po odečtení vlivů ostatní spotřeby mi to vychází zhruba na 0,5% za hodinu. To znamená,že telefon ležící na stole v jasném prostředí to ždímá 0,5% za hodinu a to je super. Pamatuji si na Galaxy S7,tam to bylo 1% stejně jako na Huawei. Za mě teda super. A vedle toho ležící S23U přítelkyně se zapnutym (GSM,polohou, WiFi a daty)včetně AOD po cca 4h. Jsem pozoroval úbytek ze 100% na 98%. Dobrý, vypínání AOD v kapse není,ale taky to tak nebolí.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 16. 2. 2023 09:19

Tak to je super. Málem mi to odjebalo dekel z hlavy. Ještě že mobil používám a nezajímá mě žádný AOD přes noc. :-D ale jsem hned klidnější.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 2. 2023 09:37

Jojo, AoD zapnutý v režimu letadlo, to dává smysl :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod ALDA._ 16. 2. 2023 09:44

Ale vzdyt jen testoval, jaky ma AOD vliv na AKU... udelal to dobre...
ALDA._
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 16. 2. 2023 09:48

Akoze za mňa zaujímavý test. Ja si to rad prečítam ze koľko bere samotné AOD v extreme.

K výkupu tel mam pocit ze je dosť rozdiel Slovensko a MP u vás v ČR. Keby mam cestu do Prahy asi by som prešiel na malú s23 ale tu u nás je to bieda... kontrolujú to ako pod mikroskopom... a každú blbosť evidujú a znižujú cenu...
Shorty193
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 2. 2023 10:07

Jenže to pořád souvisí s omezováním se. Telefon má sloužit mě a ne já jemu. Buď tu funkci chci používat nebo ne. Pokud mi telefon nevyhovuje baterií, která je pro mě důležitá, koupím si jiný telefon.

To je strašný tady pak číst zvěrstva typu...zapnu si režim menšího výkonu, vypnu si nativní rozlišení, vypnu si 60+Hz režim apod.

Ohledně AoD, v normálním režimu přijde jedna notifikace a hned tam svítí další informace, která tu spotřebu displaye zvýší. Prostě test úplně k ničemu.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 16. 2. 2023 10:26

Pokud tě to nezajímá,tak neříkej ,co je a co není k něčemu.
1. je to čistě zhruba informativní test,protože musím počítat s procenty (mám v plánu to ale otestovat přes nějakou aplikaci ,která ukáže napětí,což bude mnohem přesnější.
2. Rozdíl mezi úplně utlumeným AOD a úplně jasným AOD je malý a jakýkoliv další piktogram tu spotřebu nejspíš nepatrně zvýší,což ale nikde nerozporuju a jasně jsem napsal,co bylo na AOD zobrazeno - tedy stanovil jsem,při jakých podmínkách.
3.predevším mi ale šlo o zjištění,kolik si vezme AOD v kapse,protože se v kapse prostě nevypíná. Pořád svítí ,což je pro mě novinka s z předchozích zkušeností vím,že mobily které to v kapse vypínaly, tak tu spotřebu prostě nevykazovaly.

AOD v režimu letadlo mělo eliminovat vliv GSM sítě,WiFi atd.....takže jsem musel provést měření 2x a pak to od sebe odečíst. V aktivním režimu by se mohlo při jednom z těch dvou měření něco stahovat spod. jskoliv přijata notifikace by měla vliv. Zapoj někdy mozek.

A ano,k tomu abys zjistil,že je ten telefon vyhovující,anebo ne,potřebuješ nějaké zjištění...
Naposledy upravil Nick Cave dne 16. 2. 2023 16:57, celkově upraveno 2
Důvod: odstraněna verbální agrese
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 16. 2. 2023 10:33

Je pěkné číst si ty kladné rerakce na výdrž baterie, ale já měl skvělou výdrž už i na S22Ultra, což mi vloni plno zdejších nějak nechtělo věřit, no a když teď mám S23Ultra, tak v tom vidím určitý posun, ale ne až takový, že bych o tom osobně vedl opět diskuze.
Přes noc mi sebere 3% a to mám vše zapnuté jako přes den a nabíjím každý druhý den ještě s rezervou. No hlavně jsem vlastně nikdy baterii neřešil a ani nesledoval, jelikož prostě a jednoduše ten telefon užívám a neumím si představit, že kvůli čemukoliv bych něco nastavoval tak, aby mě to omezovalo a nebo omezovalo výkon telefonu.
Jestli jste spokojeni, tak to je jen dobře a po roce nadávek na Samsung je pěkné číst si už jen řešení jak a kde koupit, čím ochránit a tak všeobecně. I když věřím, že nějaký problémy se jistě někomu vyskytnou a zase se tu můžeme dohadovat čím to je a jak to třeba vyřešit.
Podle některých, je Samsung moje modla, ale věřte, že to tak není, ale od dob mobilních telefonů kdy jsem začal Nokií a byl nucen přejít pak na android, jsem pořídil Samsung a od té doby jsem neměl důvod přecházet k jiné značce i když jsem jich měl možnost otestovat spousty.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod xzeit 16. 2. 2023 10:35

Remek1: přes noc ti to vezme v jakem stavu? Co vše máš zapnuté? A co AOD?

Díky.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 16. 2. 2023 10:38

AOD nepoužívám, ale mám zapnutý wifi, BT na propojení s hodinkama, Polohu
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod xzeit 16. 2. 2023 10:51

Podstatná informace,aby se pak někdo nedivil,že S23U má vyšší spotřebu (a přitom měl zapnuté AOD) :-)

No samozřejmě záleží na dalších věcech,co člověk používá. Přítelkyně měl 10 dní S22ULTRA a končila den prakticky každý den s 5 až 10%, ale taky se jí stalo,že musela už ve 20h nabíjet. Momentálně S23ULTRA má večer cca 30 až 40%.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 16. 2. 2023 10:55

xzeit píše:Pokud tě to nezajímá,tak neříkej ,co je a co není k něčemu.
1. je to čistě zhruba informativní test,protože musím počítat s procenty (mám v plánu to ale otestovat přes nějakou aplikaci ,která ukáže napětí,což bude mnohem přesnější.
2. Rozdíl mezi úplně utlumeným AOD a úplně jasným AOD je malý a jakýkoliv další piktogram tu spotřebu nejspíš nepatrně zvýší,což ale nikde nerozporuju a jasně jsem napsal,co bylo na AOD zobrazeno - tedy stanovil jsem,při jakých podmínkách.
3.predevším mi ale šlo o zjištění,kolik si vezme AOD v kapse,protože se v kapse prostě nevypíná. Pořád svítí ,což je pro mě novinka s z předchozích zkušeností vím,že mobily které to v kapse vypínaly, tak tu spotřebu prostě nevykazovaly.

AOD v režimu letadlo mělo eliminovat vliv GSM sítě,WiFi atd.....takže jsem musel provést měření 2x a pak to od sebe odečíst. V aktivním režimu by se mohlo při jednom z těch dvou měření něco stahovat spod. jskoliv přijata notifikace by měla vliv. Zapoj někdy mozek.

A ano,k tomu abys zjistil,že je ten telefon vyhovující,anebo ne,potřebuješ nějaké zjištění...

Počítáš s procenty a pak řešíš kraviny. Pokud ti výdrž nestačí, poříď si jiný telefon či powerbanku.
Nikde nerozporuji výsledky tvého měření, ale tvého počínání, ale nedivím se, jsi prostě exot uzavřený ve svém světě.
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka