Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 8. 2023 11:44

renek1 píše:Pokud něco reklamuju a je to do 12ti měsíců od koupě, pak máš nárok na výměnu za fungl nový kus, ale je třeba to uvádět do protokolu.

Taky dekuji za upozorneni kdyby neco ;-) Zeptam se kdyz uz jsme u tech reklamaci, jak se to resi s datama?
Rekneme se ti telefon pokazi tak, ze nejde pustit. Z telefonu tim nedostanes fotky, dalsi ulozena data nez to predas do servisu. Tudiz to asi nelze resit nijak a doufat ze to pripadne nezneuziji?
Byla by treba chyba nekde ve spinaci zapinani nebo nekde na desce, ale uloziste by bylo v poradku a tim tam data zustala.
Z toho duvodu jsem treba jako skeptik pouzil pametovky, ze sd kartu vyndam a dam telefon do servisu a nebude tam tim vse :-)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod PetrXx2 8. 8. 2023 13:35

Bezdrátové nabíjení je hlavně o tom, že je telefon stále nabitý (85%) a připravený. Telefon doma / v práci většinu času odkládám na pomalou nabíječku, takže nikdy nehledám a nezapojuju kabel, když zjistím, že mám vybito a potřebuju rychle nabít, protože někam spěchám.
PetrXx2
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 8. 2023 14:35

Jde nekde nastavit abyse telefon nabil max na 90%? Pri tomto odkladani rovnou na nabijecku me napada, ze se to proste nabije na 100%. To se nema prej.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod riki 8. 8. 2023 15:10

@ripper6
Mám nastavenou rutinu pro nabití na 100% zapnout ochranu baterie 85% a nabíjení se zastaví...100% někdo řeší někdo ne... Za mě zbytečně řešit...

Díky všem za radu ohledně rozlišení, na klasiku to mám nastavené normálně�
riki
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 8. 8. 2023 16:37

ripper6 píše:Jde nekde nastavit abyse telefon nabil max na 90%? Pri tomto odkladani rovnou na nabijecku me napada, ze se to proste nabije na 100%. To se nema prej.

Buď systémová funkce nabití na 85 %, které při dosažení této kapacity zastaví nabíjení nebo nastavení rutiny, kdy při dosažení určité kapacity (90 % v tvém případě) se zapne systémová funkce nabití na max. 85 %. Tím pádem si můžeš nastavit libovolný rozsah od 86 do 99 %, při jehož dosažení se nabíjení zastaví.

Ta funkce je ,,Chránit baterii". Baterii je určitě lépe, když je na 80 než na 100 %. Otázka je, jestli to řešit. Já to řeším a navíc u S23 mně stejně stačí 85 %. Za den spotřebuji průměrně cca 50 %.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 8. 8. 2023 18:13

Kde,nebo jak se nastaví ta rutina ? Nastavil bych si to na 98% Dal bys návod ?
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 8. 8. 2023 18:21

RUTINA.jpg
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24/25Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6afHTQWMlnU
Sklo S25Ultra: https://www.youtube.com/shorts/R0CF30CoPr0
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 8. 8. 2023 18:36

Jak se tam proklikám k tomu nastavení,třeba na 95% Ten screen to vím, ale to konkrétní nastavení, to nevím.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 9. 8. 2023 06:30

Nastavení - Režimy a rutiny, dole Rutiny. Takhle jsi to myslel?
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 9. 8. 2023 06:59

OT: vzdy dobijim pres noc telefony do 100% a i po 5 letech je baterka furt OK... tak nevim. Pouzivam beznou pomalou 10 a 15W nabijecku.
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 8. 2023 08:04

Diky za pomoc :) Co se tyce rychlosti tj tady u Ultra 45w, tak cetl jsem ze dle testu u tech clanku to vyznamne neovlni baterku do 65w. U telefonu, ktery budou mit ale i vic treba 90w uz to muze zkracovat zivotnost baterie.

-- 9. 8. 2023 09:10 --

Jak ale správně nabíjet svůj telefon? Místo toho, abys jej nechal úplně vybít, snaž se připojovat telefon ke zdroji napájení vždy, když hodnota baterie klesne pod 30 %. Neustálé přechody ze zcela vybitého na zcela nabitý telefon totiž dlouhodobě snižují celkovou kapacitu akumulátoru. Novým akumulátorům navíc ani nesvědčí nabíjení do sta procent. Ideální hranicí, na níž by se kapacita baterie měla držet, je mezi 30 a 80 procenty nabití. Při nabíjení přitom vždy používej originální příslušenství, originální kabel i zdroj. U chytrých telefonů se přitom ani nemusíš bát použít nabíječku s vyšším výchozím proudem.

https://www.smarty.cz/jak-setrit-baterii-lp249
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod bagr3210 9. 8. 2023 08:32

Zbytecny humbuk pro nic. Ta baterka vydrzi hodne. A jak tu uz nekdo psal, ze nabiji 5let jakoliv spusobem a baterka furt OK,mam to stejny. Dle mne nejvic domr*** baterku sam vyrobce svymi aktualizacemi..vetsina uzivatelu stejne svuj foun vymeni do 3let, ne-li driv a to ta baterka vydrzi uplne v poho. Nejaky spravny-nespravny nabijeni bych vubec neresil a ja osobne ani neresim...je to jen placebo efekt..
Ale samozrejme,at si kazdy dela co chce.
bagr3210
Junior

Odeslat příspěvekod PetrXx2 9. 8. 2023 08:40

Taky jsem nabíjel bezdrátem telefony do 100 % přes noc, už od doby Galaxy S3 a baterky v pohodě. Od doby, co přibyla funkce Chránit baterii, používám nabíjení do 85 %. Hlavně pomalá bezdrátová nabíječka, aby se telefon moc nezahříval. Např.: EP-P4300, EP-P1300 a starší.
PetrXx2
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 9. 8. 2023 08:46

Je to úplně jedno.
Baterií vadí nejvíc podbití a přebití + vysoká teplota.
Což stejně se nestane. I když mobil hlásí 1%, či 100%. Tak jsou tam bezpečnostní velké limity a při vyšší teplotě při nabíjení se omezuje výkon nabíječky. Popř se zastaví úplně.
A každým nabíjecím cyklem ti stejně padá kapacita baterie. To je fyzika a tu neočůráš.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zadkiell 9. 8. 2023 12:24

Dneska jsem úspěšně lepil sklo Whitestone dome na S23, měl jsem 2 měsíce folíi od Datartu a je to velký rozdíl. Sklo daleko lepší jak folie. Ale byly to nervy aplikovat poprvé, navíc se mi stala menší chybička, jak jsem vysunoval horní kolíček, sklíčko se posunulo nahoru sním. Rychle jsem se snažil sklo vrátit zpátky dolů v tom mi lepidlo steklo trochu na pravý okraj a vsáklo i do té boční pěny. Sklíčko dosedlo na displej, lepidlo začalo se roztahovat po celém displeji, jenže jak bylo více na pravém okraji, tak se zdálo že mi nevystačí na horní levý roh. Nezbývalo jen doufat a počkat. Naštěstí sice pomalu, ale podařilo se aplikovat po celém displeji. Zvláštní bylo zjištění, kdy jsem poté položil tu bílou gumu na spodek displeje, tak sklíčko mělo menší vůli v tom rámu a klouzalo na tom lepidle ze strany na stranu. Jinak díky za radu aplikovat v koupelně �
Zadkiell
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka